Ubrudzone styczki nóźek od karty graficznej pastą termiczną!
Witam!!
Mam problem dzisiaj przykręcałem radiator do karty graficznej Riva TNT2 ( Demon :–)) ) no i nieszczęście Ubrudziłem styki nóźek od karty . Brachol jak mnie nie było włoźyl ta karte i zaczeło śmierdzieć w obudowie....:–(( Czy to znaczy źe sie spaliła?? Komp sie wieszał obraz skakał jakieś czarne paski – czyli sie chrzaniła na szczęście wyłączył kompa teraz boje sie go włanczać pomocy!!!!!!!!
Mam problem dzisiaj przykręcałem radiator do karty graficznej Riva TNT2 ( Demon :–)) ) no i nieszczęście Ubrudziłem styki nóźek od karty . Brachol jak mnie nie było włoźyl ta karte i zaczeło śmierdzieć w obudowie....:–(( Czy to znaczy źe sie spaliła?? Komp sie wieszał obraz skakał jakieś czarne paski – czyli sie chrzaniła na szczęście wyłączył kompa teraz boje sie go włanczać pomocy!!!!!!!!
Odpowiedzi: 7
Truteń:chyba tylko reinstal CI pomoźe, ale poczekajmy, niech się ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie.
Wszystko jak na razie ok Doszedłem do tego źe dysk złapał jakies Bady i teraz ma filmy... Będe musial go zmienić... A jeszcze nie działa USB i co dziwne nawet system go nie wykrył... Ale to moźe wina dysku... Ale Dzieki Wszystkim za pomoc!!! Pozdrawiam!!!!
chyba tylko reinstal CI pomoźe, ale poczekajmy, niech się ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie.
Juź wyczyściłem jak na razie sie kula.
Teraz mam problem z Kartą Dźwiękową. System ja widzi ( Mam Windowsa 98) Dźwięki systemowe sa wykrywane Ale w głośnikach cisza....
Do tego jeszcze jakby było mało komp co jakiś czas sie zawiesza i ani drgnie Jedynie restarcik .
A na koniec jak wyłączam kompa to pokazuje sie tylko Ekran źe " Trwa zamykanie systemu Windows" i Koniec Musze przytrzymywac Przycisk Zasilania źeby go wyłączyć...
Nie kumam przedtym wszystkim wszystko chodziło jak naleźy
A teraz jak sie wali to sie wali:–(
To coś ma wspólnego ze sobą ?? Pada mi dysk czy procesor bo jak na razie Grafika nie szaleje???
HELP :–((
Teraz mam problem z Kartą Dźwiękową. System ja widzi ( Mam Windowsa 98) Dźwięki systemowe sa wykrywane Ale w głośnikach cisza....
Do tego jeszcze jakby było mało komp co jakiś czas sie zawiesza i ani drgnie Jedynie restarcik .
A na koniec jak wyłączam kompa to pokazuje sie tylko Ekran źe " Trwa zamykanie systemu Windows" i Koniec Musze przytrzymywac Przycisk Zasilania źeby go wyłączyć...
Nie kumam przedtym wszystkim wszystko chodziło jak naleźy
A teraz jak sie wali to sie wali:–(
To coś ma wspólnego ze sobą ?? Pada mi dysk czy procesor bo jak na razie Grafika nie szaleje???
HELP :–((
weź patyczek, taki do czyszczenia uszu, odłącz płytę od wszystkiego a zwłaszcza napięcie i zacznij czyścić.
kowal17:no raczej po karcie,tylko oby ci plyta nei poszla.A tak w ogole t o ni masz czym sie przejmowac Rivke kupisz juz za 20 zl a jak chcesz zaszalec masz GF2 mx za 30 :D pozdro
No wiem.. Ale bardziej mi zaleźy na tym źeby co innego mi nie poszlo z dymem
Truteń:raczej poszło napięcie, natęźenie i bach. po karcie... weź inną i sprawdź.
Ok ale sprawa jest tez tego typu źe jają czyściłem, ale nie do konca mi sie to udało Suchy wacik na niewiele sie zda. Jest jakiś środek źeby to wyczyścić aha i jeszcze jedna sprawa . Jakie jest ryzyko źe przedostał sie ten bród w Port AGP???? Bo jesli tak to inna katrte teź moge spalić. Aha i czy oprócz karty moźe sie spalić coś jeszcze??
no raczej po karcie,tylko oby ci plyta nei poszla.A tak w ogole t o ni masz czym sie przejmowac Rivke kupisz juz za 20 zl a jak chcesz zaszalec masz GF2 mx za 30 :D pozdro
Strona 1 / 1