Ubrudzone styczki nóźek od karty graficznej pastą termiczną!

Witam!!

Mam problem dzisiaj przykręcałem radiator do karty graficznej Riva TNT2 ( Demon :–)) ) no i nieszczęście Ubrudziłem styki nóźek od karty . Brachol jak mnie nie było włoźyl ta karte i zaczeło śmierdzieć w obudowie....:–(( Czy to znaczy źe sie spaliła?? Komp sie wieszał obraz skakał jakieś czarne paski – czyli sie chrzaniła na szczęście wyłączył kompa teraz boje sie go włanczać pomocy!!!!!!!!

Odpowiedzi: 7

Truteń:
chyba tylko reinstal CI pomoźe, ale poczekajmy, niech się ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie.

Wszystko jak na razie ok Doszedłem do tego źe dysk złapał jakies Bady i teraz ma filmy... Będe musial go zmienić... A jeszcze nie działa USB i co dziwne nawet system go nie wykrył... Ale to moźe wina dysku... Ale Dzieki Wszystkim za pomoc!!! Pozdrawiam!!!!
pikat
Dodano
27.04.2006 00:54:04
chyba tylko reinstal CI pomoźe, ale poczekajmy, niech się ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie.
Truteń
Dodano
23.04.2006 17:00:16
Juź wyczyściłem jak na razie sie kula.

Teraz mam problem z Kartą Dźwiękową. System ja widzi ( Mam Windowsa 98) Dźwięki systemowe sa wykrywane Ale w głośnikach cisza....

Do tego jeszcze jakby było mało komp co jakiś czas sie zawiesza i ani drgnie Jedynie restarcik .

A na koniec jak wyłączam kompa to pokazuje sie tylko Ekran źe " Trwa zamykanie systemu Windows" i Koniec Musze przytrzymywac Przycisk Zasilania źeby go wyłączyć...

Nie kumam przedtym wszystkim wszystko chodziło jak naleźy

A teraz jak sie wali to sie wali:–(

To coś ma wspólnego ze sobą ?? Pada mi dysk czy procesor bo jak na razie Grafika nie szaleje???

HELP :–((
pikat
Dodano
22.04.2006 20:43:32
weź patyczek, taki do czyszczenia uszu, odłącz płytę od wszystkiego a zwłaszcza napięcie i zacznij czyścić.
Truteń
Dodano
22.04.2006 14:26:23
kowal17:
no raczej po karcie,tylko oby ci plyta nei poszla.A tak w ogole t o ni masz czym sie przejmowac Rivke kupisz juz za 20 zl a jak chcesz zaszalec masz GF2 mx za 30 :D pozdro

No wiem.. Ale bardziej mi zaleźy na tym źeby co innego mi nie poszlo z dymem
pikat
Dodano
22.04.2006 00:22:01
Truteń:
raczej poszło napięcie, natęźenie i bach. po karcie... weź inną i sprawdź.

Ok ale sprawa jest tez tego typu źe jają czyściłem, ale nie do konca mi sie to udało Suchy wacik na niewiele sie zda. Jest jakiś środek źeby to wyczyścić aha i jeszcze jedna sprawa . Jakie jest ryzyko źe przedostał sie ten bród w Port AGP???? Bo jesli tak to inna katrte teź moge spalić. Aha i czy oprócz karty moźe sie spalić coś jeszcze??
pikat
Dodano
22.04.2006 00:20:17
no raczej po karcie,tylko oby ci plyta nei poszla.A tak w ogole t o ni masz czym sie przejmowac Rivke kupisz juz za 20 zl a jak chcesz zaszalec masz GF2 mx za 30 :D pozdro
kowal17
Dodano
22.04.2006 00:17:56
pikat
Dodano:
21.04.2006 23:58:55
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1