Uaktualnienie XP do Visty

Mam takie podzespoły: Typ procesora DualCore Intel Pentium D 805, 2.66 MHz Nazwa płyty głównej ASRock 775Dual-VSTA Pamięć fizyczna 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM Karta graficzna Asus NVIDIA GeForce 7300 GS (512 MB) Karta dźwiękowa zintegrowana Realtek ALC888 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows XP Professional OEM Zasilacz ColorsIt 480W Dysk 250GB SATA II DVD Rom LG Aktualizacja XP profesional OEM do Visty nie chce mi się powieść gdyż wostatniej fazie czyli kończenie uaktualnienia zostaje przerwana przy 64% Czy jest jakaś możliwość zainstalowania tego uaktualnienia?Wszystko robiłem zgodnie z zaleceniami.

Odpowiedzi: 10

Jeszcze taki raport zapisany w ustawieniach temp Server=watson.microsoft.com UI LCID=1045 Flags=1696080 Brand=WINDOWS TitleName=Microsoft Windows DigPidRegPath=HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId ErrorText=Utworzono dziennik tego błędu. HeaderText=System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie. Stage2URL= Stage2URL=/dw/bluetwo.asp?BCCode=24&BCP1=001904AB&BCP2=92DCB8AC&BCP3=92DCB5A8&BCP4=81986E27&OSVer=5_1_2600&SP=2_0&Product=256_1 DataFiles=C:\DOCUME~1\STASIU\USTAWI~1\Temp\WER00ee.dir00\Mini060507-01.dmp|C:\DOCUME~1\STASIU\USTAWI~1\Temp\WER00ee.dir00\sysdata.xml ErrorSubPath=blue DirectoryDelete=C:\DOCUME~1\STASIU\USTAWI~1\Temp\WER00ee.dir00
stasiupl
Dodano
05.06.2007 23:20:16
Oczywiście XP i Vista są oryginalne.Jeszcze raz próbowałemi wyszedł taki raport: BCCode:24 BCP1:001904AB BCP2:92DCB8AC BCP3:92BCB5A8 BCP4:81986E27 OSVer:5_1_2600 SP:2_0 Product:256_1 Zrobiłem zrzut pulpitu ale niewiem jak go tu przekazać. Jeszcze taki raport zapisany w ustawieniach temp Server=watson.microsoft.com UI LCID=1045 Flags=1696080 Brand=WINDOWS TitleName=Microsoft Windows DigPidRegPath=HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId ErrorText=Utworzono dziennik tego błędu. HeaderText=System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie. Stage2URL= Stage2URL=/dw/bluetwo.asp?BCCode=24&BCP1=001904AB&BCP2=92DCB8AC&BCP3=92DCB5A8&BCP4=81986E27&OSVer=5_1_2600&SP=2_0&Product=256_1 DataFiles=C:\DOCUME~1\STASIU\USTAWI~1\Temp\WER00ee.dir00\Mini060507-01.dmp|C:\DOCUME~1\STASIU\USTAWI~1\Temp\WER00ee.dir00\sysdata.xml ErrorSubPath=blue DirectoryDelete=C:\DOCUME~1\STASIU\USTAWI~1\Temp\WER00ee.dir00 [b][i][color=darkred]Zobaczę jeszcze jeden post pod postem i bedzie kosz bez ostrzeżenia. Korzystaj z Edytuj! Anathema[/color][/i][/b] Zrobiłem jeszcze raz format systemu wgrałem od nowa xp internet i kaspersky,nadal wyskakiwały błędy.Dopiero po odinstalowaniu Kaspersky Vista się zainstalowała i działa. Natomiast pojawił się nowy problem z neostradą niechce mi się zainstalować bo modemie nie świecą diody i pisz Kod problemu 00000001 Sterowniki niby są do visty,ściągałem z forum dobre programy ale wcześniej .Może ktoś zna skąd można ściągnąć takie które by działały. Przepraszam że w tym dziale piszę o innym problemie. Problem z internetem już rozwiązałem zmieniłem modem z sagem na ZTE ZXDSL 852 oraz sciągnąłem nowsze sterowniki i internet działa w Viście.
stasiupl
Dodano
05.06.2007 23:08:09
Oczywiście zakładamy, że to jest oryginalny system tak :-)? Po pierwsze żeby dokonać Upgrade`u musisz mieć poprawnie zainstalowanego XPka a dopiero potem zacznij instalować Upgrade Visty. Moje zdanie jest takie: skasuj wszystko od początku(zrób format dysku) i zainstaluj wszystko po kolei. Powinno być dobrze. W razie problemów pisz...
mkondrak
Dodano
05.06.2007 21:38:07
Niewiem czy z tym można coś zrobić czy dać sbie spokuj,bo nic z tego nie wyjdzi
stasiupl
Dodano
05.06.2007 21:32:32
Jeszcze nie skończyłem na nowo instalacji,a podzczas sprawdzenia wyszedł taki raport: Wykryto potencjalne problemy z zainstalowanymi aplikacjami/urządzeniami. Te problemy nie uniemożliwiają uaktualnienia, ale niektóre aplikacje i/lub urządzenia mogą nie działać po ukończeniu uaktualniania. Kontrolery SCSI i RAID: SCSI/RAID Host Controller nVidia Display drivers/nView Desktop Manager (NVIDIA Drivers)
stasiupl
Dodano
05.06.2007 21:30:27
A co z tym kodem błędu?!
Anathema
Dodano
05.06.2007 21:09:49
Tak właśnie wten sposób robiłem i właśnie pokazało mi informacje tak jak powyżej ale cala instalacja przebiegała do momętu uaktualnienia 64%.Chcę nadmienić że ten sam system instalowałem jako czysty po sformatowaniu xp i wszystko działało poprawnie.Natomiast klucz nie pasuje bo nie jest do wersji czystej tylko uaktualnienie xp.
stasiupl
Dodano
05.06.2007 20:37:15
Sprawdzając doradcy Visty takie coś mi pokazało: Szczegóły dotyczące systemu: Nie wykryto żadnych problemów z podanymi składnikami systemowymi W poniższej tabeli znajdują się składniki systemowe spełniające minimalne wymagania sprzętowe dla systemu Windows Vista. Kategoria Wymagana akcja Wyjaśnienie CPU Nie jest wymagana żadna akcja Procesor w komputerze: Intel® Pentium® D CPU 2.66GHz Pamięć systemowa (RAM) Nie jest wymagana żadna akcja Pamięć RAM w komputerze: 1,00 GB. Stacja dysków DVD Nie jest wymagana żadna akcja Na tym komputerze można odczytywać dyski DVD. Karta wideo Nie jest wymagana żadna akcja Bieżąca karta wideo będzie obsługiwać interfejs Aero™ systemu Windows. Szczegóły urządzenia: Nie można znaleźć informacji na temat tych urządzeń W poniższej tabeli znajdują się nazwy urządzeń, o których zgodności nie ma żadnych informacji. Kategoria Model Producent Wymagana akcja VIA Standard PCI to PCIE Bridge VIA Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. USB ADSL WAN Adapter ADI Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Realtek High Definition Audio Realtek Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI (Komputery standardowe) Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Enhanced Display Driver Helper Service ASUSTeK Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Nie wykryto żadnych problemów z tymi urządzeniami W poniższej tabeli znajdują się nazwy urządzeń, które zaczną automatycznie działać po zainstalowaniu systemu Windows Vista. Kategoria Model Producent Wymagana akcja NVIDIA GeForce 7300 GS NVIDIA Nie jest wymagana żadna akcja Karta Fast Ethernet zgodna z VIA VIA Technologies, Inc. Nie jest wymagana żadna akcja Kontroler VIA Bus Master IDE VIA Technologies, Inc. Nie jest wymagana żadna akcja Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy VIA Technologies Nie jest wymagana żadna akcja Rozszerzony kontroler hosta do USB VIA VIA Technologies Nie jest wymagana żadna akcja Masowe urządzenie magazynujące USB Zgodne urządzenie magazynujące USB Nie jest wymagana żadna akcja Kontroler hosta NEC IEEE 1394 zgodny z OHCI NEC Nie jest wymagana żadna akcja Szczegóły na temat programu: Zapoznaj się z poniższymi problemami dotyczącymi programów w systemie Windows Vista Sprawdź, czy w poniższej tabeli nie przedstawiono problemów, których rozwiązanie jest konieczne do prawidłowego działania określonych programów w systemie Windows Vista. Typ problemu Program Dostawca Wersja Źródło danych Wymagana akcja Windows Messenger Microsoft Po uaktualnieniu do systemu Windows Vista mogą wystąpić niewielkie problemy ze zgodnością tego programu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w witrynie dostawcy w sieci Web. Oto programy oznaczone logo systemu Windows Vista W poniższej tabeli znajduje się lista programów, które oznaczono logo systemu Windows Vista firmy Microsoft. Program Dostawca Wersja Typ logo Wymagana akcja Microsoft .NET Framework 1.1 1.1 Microsoft W przypadku tego programu nie występują żadne znane problemy ze zgodnością. Microsoft Office Enterprise 2007 Microsoft Corporation 12.0.4518.1014 Microsoft W przypadku tego programu nie występują żadne znane problemy ze zgodnością. Microsoft Office Excel 2007 Microsoft Corporation 12.0.4518.0 Microsoft W przypadku tego programu nie występują żadne znane problemy ze zgodnością. Lista zadań: Wybrana wersja Bieżąca konfiguracja systemu Producent: 75D8U Model: 775Dual-VSTA CPU: Intel® Pentium® D CPU 2.66GHz Pamięć: 1,00 GB Dyski twarde: "C" — Wolne: 26,64 GB Razem: (34,18 GB) "D" — Wolne: 49,52 GB Razem: (100,59 GB) "E" — Wolne: 62,52 GB Razem: (98,11 GB) Czynności, które należy wykonać przed zainstalowaniem systemu Windows Vista • Przed zainstalowaniem systemu Windows Vista odwiedź witrynę Windows Update, aby pobrać wszystkie najnowsze aktualizacje krytyczne dla obecnie używanego systemu. Czynności, które należy wykonać po zainstalowaniu systemu Windows Vista • Po zainstalowaniu systemu Windows Vista odwiedź witrynę Windows Update, aby pobrać wszystkie najnowsze aktualizacje krytyczne dla tego systemu. • Ze względu na potencjalne problemy z niezgodnością zapór innych firm po zainstalowaniu systemu Windows Vista w celu ochrony użytkownika zostanie włączona zapora systemu Windows. Jej wyłączenie jest zalecane dopiero po zainstalowaniu i włączeniu zgodnej zapory innej firmy. Dotychczasowi użytkownicy systemu Windows XP korzystający z rozwiązania innej firmy powinni skontaktować się z dostawcą tego rozwiązania, aby dowiedzieć się, czy jest ono zgodne z systemem Windows Vista. Programy Typ problemu Program Dostawca Wersja Źródło danych Wymagana akcja Windows Messenger Microsoft Po uaktualnieniu do systemu Windows Vista mogą wystąpić niewielkie problemy ze zgodnością tego programu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w witrynie dostawcy w sieci Web.
stasiupl
Dodano
05.06.2007 18:02:35
Przez sekundę był niebieski obraz ale nic nie zdążyłem przeczytać.Natomiast zaraz zaczęło usuwać skopiowane pliki z Visty. Sprawdzając doradcy Visty takie coś mi pokazało: Szczegóły dotyczące systemu: Nie wykryto żadnych problemów z podanymi składnikami systemowymi W poniższej tabeli znajdują się składniki systemowe spełniające minimalne wymagania sprzętowe dla systemu Windows Vista. Kategoria Wymagana akcja Wyjaśnienie CPU Nie jest wymagana żadna akcja Procesor w komputerze: Intel® Pentium® D CPU 2.66GHz Pamięć systemowa (RAM) Nie jest wymagana żadna akcja Pamięć RAM w komputerze: 1,00 GB. Stacja dysków DVD Nie jest wymagana żadna akcja Na tym komputerze można odczytywać dyski DVD. Karta wideo Nie jest wymagana żadna akcja Bieżąca karta wideo będzie obsługiwać interfejs Aero™ systemu Windows. Szczegóły urządzenia: Nie można znaleźć informacji na temat tych urządzeń W poniższej tabeli znajdują się nazwy urządzeń, o których zgodności nie ma żadnych informacji. Kategoria Model Producent Wymagana akcja VIA Standard PCI to PCIE Bridge VIA Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. USB ADSL WAN Adapter ADI Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Realtek High Definition Audio Realtek Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI (Komputery standardowe) Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Enhanced Display Driver Helper Service ASUSTeK Brak dostępnych danych na temat zgodności tego urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do witryny producenta urządzenia lub witryny Windows Marketplace w sieci Web, albo skontaktuj się ze sprzedawcą. Nie wykryto żadnych problemów z tymi urządzeniami W poniższej tabeli znajdują się nazwy urządzeń, które zaczną automatycznie działać po zainstalowaniu systemu Windows Vista. Kategoria Model Producent Wymagana akcja NVIDIA GeForce 7300 GS NVIDIA Nie jest wymagana żadna akcja Karta Fast Ethernet zgodna z VIA VIA Technologies, Inc. Nie jest wymagana żadna akcja Kontroler VIA Bus Master IDE VIA Technologies, Inc. Nie jest wymagana żadna akcja Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy VIA Technologies Nie jest wymagana żadna akcja Rozszerzony kontroler hosta do USB VIA VIA Technologies Nie jest wymagana żadna akcja Masowe urządzenie magazynujące USB Zgodne urządzenie magazynujące USB Nie jest wymagana żadna akcja Kontroler hosta NEC IEEE 1394 zgodny z OHCI NEC Nie jest wymagana żadna akcja Szczegóły na temat programu: Zapoznaj się z poniższymi problemami dotyczącymi programów w systemie Windows Vista Sprawdź, czy w poniższej tabeli nie przedstawiono problemów, których rozwiązanie jest konieczne do prawidłowego działania określonych programów w systemie Windows Vista. Typ problemu Program Dostawca Wersja Źródło danych Wymagana akcja Windows Messenger Microsoft Po uaktualnieniu do systemu Windows Vista mogą wystąpić niewielkie problemy ze zgodnością tego programu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w witrynie dostawcy w sieci Web. Oto programy oznaczone logo systemu Windows Vista W poniższej tabeli znajduje się lista programów, które oznaczono logo systemu Windows Vista firmy Microsoft. Program Dostawca Wersja Typ logo Wymagana akcja Microsoft .NET Framework 1.1 1.1 Microsoft W przypadku tego programu nie występują żadne znane problemy ze zgodnością. Microsoft Office Enterprise 2007 Microsoft Corporation 12.0.4518.1014 Microsoft W przypadku tego programu nie występują żadne znane problemy ze zgodnością. Microsoft Office Excel 2007 Microsoft Corporation 12.0.4518.0 Microsoft W przypadku tego programu nie występują żadne znane problemy ze zgodnością. Lista zadań: Wybrana wersja Bieżąca konfiguracja systemu Producent: 75D8U Model: 775Dual-VSTA CPU: Intel® Pentium® D CPU 2.66GHz Pamięć: 1,00 GB Dyski twarde: "C" — Wolne: 26,64 GB Razem: (34,18 GB) "D" — Wolne: 49,52 GB Razem: (100,59 GB) "E" — Wolne: 62,52 GB Razem: (98,11 GB) Czynności, które należy wykonać przed zainstalowaniem systemu Windows Vista • Przed zainstalowaniem systemu Windows Vista odwiedź witrynę Windows Update, aby pobrać wszystkie najnowsze aktualizacje krytyczne dla obecnie używanego systemu. Czynności, które należy wykonać po zainstalowaniu systemu Windows Vista • Po zainstalowaniu systemu Windows Vista odwiedź witrynę Windows Update, aby pobrać wszystkie najnowsze aktualizacje krytyczne dla tego systemu. • Ze względu na potencjalne problemy z niezgodnością zapór innych firm po zainstalowaniu systemu Windows Vista w celu ochrony użytkownika zostanie włączona zapora systemu Windows. Jej wyłączenie jest zalecane dopiero po zainstalowaniu i włączeniu zgodnej zapory innej firmy. Dotychczasowi użytkownicy systemu Windows XP korzystający z rozwiązania innej firmy powinni skontaktować się z dostawcą tego rozwiązania, aby dowiedzieć się, czy jest ono zgodne z systemem Windows Vista. Programy Typ problemu Program Dostawca Wersja Źródło danych Wymagana akcja Windows Messenger Microsoft Po uaktualnieniu do systemu Windows Vista mogą wystąpić niewielkie problemy ze zgodnością tego programu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w witrynie dostawcy w sieci Web. [b][i][color=darkred]A krócej dałoby radę?! I opcji Edytuj też w przyszłości używaj. Anathema[/color][/i][/b]
stasiupl
Dodano
05.06.2007 17:17:29
  • Anathema 05.06.2007 19:28:35

[quote=stasiupl]Przez sekundę był niebieski obraz ale nic nie zdążyłem przeczytać.[/quote] Postaraj się jednak ;-) Wykluczyłeś juz przypadłości opisane tutaj -> http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/1196,2,Uaktualnienie_do_Windows_Vista.aspx??

A jakiś kod błędu otrzymałeś?
Anathema
Dodano
04.06.2007 20:36:01
stasiupl
Dodano:
04.06.2007 20:14:50
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1