Typy BIOSÓW
mam pytanie jakie są typy BIOSÓW ?
Mam dzisiaj instalować koledze system bo on nie umie – XP SP2. Ma płytę ASUS coś tam.
To jest nowy komp. Kupił bez systemu.
Ale czy komputer będzie bootował system z płyty jak będzie ustawiona w 2 kolejności a w pierwszej NP Floppy czyli stacja dyskietek ?
Mam dzisiaj instalować koledze system bo on nie umie – XP SP2. Ma płytę ASUS coś tam.
To jest nowy komp. Kupił bez systemu.
Ale czy komputer będzie bootował system z płyty jak będzie ustawiona w 2 kolejności a w pierwszej NP Floppy czyli stacja dyskietek ?
Odpowiedzi: 4
Asus A8V–E Via K8T890 to jest ten model płyty
Pomocy !!
Albo ten : Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro
Pomocy !!
Albo ten : Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro
athlon_XP:A Jak w tym ?
A w instrukcji do płyty głównej nie ma ?? Zorientuj się co to za model dokładnie, zajrzyj na stronkę Asusa, ściągnij manuala i poczytaj.
A jeszcze jedno : Jak ustawić w tym BOSIE co obsłujuje płytę ASUS źeby system był odczytywany z CDROM ? Bo moźe w pierwszym być Fllopy w drugim HDD a w trzecim ZIP. Bo w BIOSACH Award ustawia się wchodząc w Advanced BIOS Features ? A Jak w tym ?
Na rynku obecnie pozostaly dwa biosy Phoenix (dawny Award) oraz American Megatrends, czyli AMI. Plyty ASUSA obecnie w wiekszosc opieraja sie na biosie AMI.
Jesli FDD bedzie ustawiony jako 1 a CD jako drugie urzadzenie botujace, plyta powinna ruszyc bez problemu. O ile w stacji dyskietek nie zostawisz jakies flopki.
Jesli FDD bedzie ustawiony jako 1 a CD jako drugie urzadzenie botujace, plyta powinna ruszyc bez problemu. O ile w stacji dyskietek nie zostawisz jakies flopki.
Strona 1 / 1