tygodniowy system..

sie wiesza.. nie wiem do konca co jest nie tak.. poki co oprocz wieszania sie przy otwieraniu ponad dwoch folderow nastepuje zawias.. wiesz sie tez przy msconfig.. do tego dochodzi mi nie wykrywanie drugiego dysku, niedzialajaca karta dzwiekowa (dziala mp3 i filmy ale nie dzialaja dzwieki z windowsa)..
wirusa nie ma.. sprawdzalam..

czy to moze byc wina sprzetu?
ABIT, AMD Athlon 1,2G, NVIDIA GeForce, SB live! 5.1, 256 RAM

nie proponujcie mi formatu i przeinstalowania systemu, sciagania nowych baz danych z wirusami, przeinstalowywanie karty dzwiekowej, nakladania nowego windowsa na stary.. wszystko probowalam bezskutecznie..

Odpowiedzi: 7

co d karty dzwiekowej to byl moj blad jak sie okazalo.. chociaz w sumie roznie to mozna interpretowac.. system jako domyslne urzadzenie wyujscowe dla dzwieku przybral sobie modem :?

co do RAMu to sprawdzalam go juz programem mamtest costam.. ale nic sie nie znalazlo..
jakim innym programem moglabym to sprawdzic?

jak juz wspomnialam SCANDISK i DEFRAGMENTACJE juz zrobilam ;)

Pozdrawiam
Efa
Dodano
10.11.2003 11:35:51
Ja tu widze tylko to ze gdy cos prubujesz odczytac to zawis. Scandsik sytem czyta dysk defragmentacaj tak samo moźe to ram jet skopany gdy bedzie to ram to jak bedziesz instalowal windowsa to bedziesz miał bład chyba "suwin". A jak to nie pomoźe to prawdopodobie dysk ma uszkodzone botsektory to zrub skandiska gruntownego to powinno wykryc o ile bedzies mógl. A i sprubuj wyjac karte dzwiekowa moze jest skopana .
FAtman
Dodano
06.11.2003 01:10:43
sprawdzilam pamiec jest ok,

dysk drugi dziala (nie wiem dlaczego nie dzialal),

komputer wiesza sie rzadziej (po scandisku, defragmentacji, skanowaniu rejestru 3 roznymi prog., antywirusowo i w ogole wszystko co mozliwe).. jednak czasami sie wiesza :(

ciagle mam problem z karta dzwiekowa.. mianowicie dzialaja mp3, wav, audio.. nie dzilaja dzwieki ze www, systemowe etc.
nie moge regulowac glosnosci na poziomie windowsa jako ze ta opcja jest nieaktywna..

co jest nie tak? jak to naprawic?
Efa
Dodano
06.11.2003 00:31:56
pamieci juz byly wymieniane, na poczatku myslalem ze to przez karte sieciowa bo "ciezkie" sterowniki miala, ale po wywaleniu jej bylo tak samo... karta grafiki tez byla podmieniana, zostala plyta procek i twardziel... Najdziwniejsze jest to ze 98 pomyka u niego bezproblemowo... to ze popijalem nie ma nic do rzeczy :)
Wild_Dog
Dodano
30.10.2003 23:16:02
To na pewno nie ma związku z Athlonem, bo ja w źyciu juz na czterech (albo nawet więcej) kompach z procesorem AMD sadzałem Win Xp i na ŻADNYM nie było problemów...
Pawek
Dodano
30.10.2003 21:19:07
Się nie dziwię, tak to jest jak się instaluje bedąc w stanie wskazującym :wink:

Efa: a pamięci sprawdzone ??
SLAY3R
Dodano
30.10.2003 20:12:15
czy miales juz predzej system xp na amd athlon ? Ja wiem ze sa zwolennicy tej formy ale... Mialem raz w zyciu AMD i juz nigdy wiecej moze nieraz jest szybszy ale Intel to Intel... Powiem o moim doswiadczeniu... Moj dory kumpel ma PC wlasnie na AMD i pracowal na 98 gdzie ja juz smiglalem na XP... Wiec po kilku moich namowach zgodzil sie zebym mu zainstalowal XP... Akurat mialem urlop popilismy sobie troche i przy okazji instalowalem mu XP... Po zainstalowaniu PC wieszal sie niemilosiernie, zwis za zwisem (az bylem zaskoczony wkoncu u mnie to takie spokojny i stabilny system) po dwoch instalacjach u niego i 2 zarwanych nockach zainstalowalem mu ponownie 98... Nie chcialo to tam gadac za cholere nie pomagaly zadne aktualizacje, zmieny sterownikow... Odpuscilem temat... Do dzis nie mam pojecia dlaczego.... Mial taki sprzet LuckyStar K7VAT , AMD Duron 800, SB Live, GeForce
Wild_Dog
Dodano
30.10.2003 19:30:45
Efa
Dodano:
30.10.2003 18:05:45
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1