Twoje chasło wygaśnie za ... dni. Czy chcesz je zmienic?

Wiec pojawia mi sie taki komunikat podczas logowania. podczas reinstalacji systemu ustawilem jakies haslo ale prawde powiedziawszy zapomnialem na smierc jakie ono bylo (niech zyje radosna tworczosc o 6 w nocy/nad ranem), a standardowe jakos nie pasuja...

I teraz sie zastanawiam co sie stanie jak to haslo wygasnie? Nie bedzie hasla czy sie cos po%^*&? Mam jeszcze chyba z 8 dni wiec zdarze cos wymyslec, a jak nie to trzeba zaczac archiwizowac dane :D

Odpowiedzi: 4

Jeśli hasło wygaśnie zostaniesz poproszony o wpisanie hasła "starego" i załoźenie nowego.
Do systemu jednak Cię nie wpuści po upływie waźności hasła jesli nie podasz starego i nowego.
Moźesz postapić w ten sposób :

Panel sterowania :arrow: Narzędzia admin :arrow: Zarządzanie komputerem :arrow: Uźytkownicy i grupy lokalne :arrow: Uźytkownicy :arrow: Admin :arrow: Właściwości :arrow: Hasło nigdy nie wygasa.
McScr@by
Dodano
12.09.2004 22:32:58
To nie była pretensja, ale stwierdzenie – sprawdź w archiwum :wink: ile osób pisze posty bez sprawdzenia czy pomoc nie znajdzie odpowiedzi.
Nie rozumiem dlaczego "zapobiegaj' ma być dla Ciebie nieprzydatne?
Przecieź jeźeli tę opcję uaktywnisz to monit zniknie, a hasło nabierze trwałego charakteru.
Co się stanie gdy haśło wygaśnie ? – Zapewne nastapi odmowa logowania.
Dysk resetowaniam oźna sobie przygotowac zawsze, an ie tylko po fakcie – toź to tylko profilaktyka :)
Rebe
Dodano
12.09.2004 20:55:19
Rebe wiem ze w pomocy szukac pod wygasanie hasla ale tam nic nie ma przydatnego tylko jakies same glupoty. A co do archiwum i "zapobiegaj" to przejrzalem i tez nie znalazlem odpowiedzi.

Moj problem nie wyglada tak ze ja sie nie moge zalogowac na dane konto. Moge tylko pojawia mi sie tabelka "Twoje haslo wygasnie za 9 dni. Czy chcesz zmienic haslo? T/N" Klikne N i mnie loguje.

I teraz pytanie o to co sie stanie gdy w ciagu 9 dni nie zmienie chasla i ono wygasnie? Czy przestanie mnie logowac na konto? Czy moze nie bedzie hasla na konto admina? Czy moze cos jeszcze?

Ew. czy teraz zrobic dysk resetowania hasla jesli mnie wpuszcze na konto?

Ps. co do pomocy to zawsze wpierw szuklam ale jak nie moge znalesc to wale tutaj...
Kromeq
Dodano
12.09.2004 14:28:36
To co w pomocy systemu nt. "wygasania hasła", a do tego archiwum i "zapobiegaj" jako słowo kluczowe w wyszukiwarce.
Rebe
Dodano
12.09.2004 11:34:53
Kromeq
Dodano:
12.09.2004 06:04:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1