Twierdzenie ze kabel sieciowy jest odlaczony a tak nie jest
Witam
Mam nastepujacy problem posiadam siec z kolega kilka pieter wyzej. Ma on dwie sieciowki w kompie jedna jest do netu a druga do sieci ze mna. Kiedy podlaczylem kabel do karty i do switcha ktory jest u mnie to windows xp twierdzi ze ten kabel jest odlaczony. Sprawdzalem to na kilku kartach kabel jest sprawny switch tez wiec co moze byc nie tak ????
Prosze o odpowiedz :arrow:
Mam nastepujacy problem posiadam siec z kolega kilka pieter wyzej. Ma on dwie sieciowki w kompie jedna jest do netu a druga do sieci ze mna. Kiedy podlaczylem kabel do karty i do switcha ktory jest u mnie to windows xp twierdzi ze ten kabel jest odlaczony. Sprawdzalem to na kilku kartach kabel jest sprawny switch tez wiec co moze byc nie tak ????
Prosze o odpowiedz :arrow:
Odpowiedzi: 10
Akurat w mojej sieci coś takiego, jak wymiana plików nie istnieje, więc nie obchodzi mnie to, jak szybko sam LAN działa...
Dziala z piekielna szybkoscia :P :wink: .
Być moźe i kabel jest walnięty, ale u mnie działa...
Jak moze dzialac jak nalezy skoro karta setka chodzi na 10 half duplex ? Kabel masz do pupy kolego.danielzywczak:Ja wybieram wartość "Tryb 10 półdupleks" i działa jak naleźy...
We właściwościach Połączenia sieciowego, kliknij przycisk Konfiguruj. Następnie w nowym oknie przejdź na zakładkę Zaawansowane i kliknij Szybkość łącza/tryb dupleks. Ja wybieram wartość "Tryb 10 półdupleks" i działa jak naleźy...
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym zmien 100 mb/s na 10 mb/s ???
A kabelki sa good zrobione i napewno to nie cros !
A kabelki sa good zrobione i napewno to nie cros !
Miałem ten sam problem. Musiałem zmienić ze 100 MB/S na 10 MB/s. Moźe to rozwiąźę Twój problem.
W takim razie sprobuj na moment kabel biegnacy od kumpla podlaczyc bezposrednio do swojego kompa. Sprawdz rowniez kolory kabelkow we wtyczkach. Prawidlowa kolejnosc kabelkow znajdziesz w linku podanym w tym temacie – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=11786&highlight=
Nie bez posrednio bo jest jeszcze jeden komp.
Nie jest wlozony di uplinku
Nie jest wlozony di uplinku
Dlaczego kabel nie jest podlaczany bezposrednio do Twojego kompa ?
Moze jeden z kabli jest skrosowany ?
Jesli to kable zwykle, to byc moze wkladasz ktorys do gniazda Uplink ?
Moze jeden z kabli jest skrosowany ?
Jesli to kable zwykle, to byc moze wkladasz ktorys do gniazda Uplink ?
Strona 1 / 1