tvtool – film na tv, praca na vga – jak mam to zrobić?
Jak z tvtool 8.555 odpalić ustawienie, w którym na tv oglądam film a na monitorze pracuję? Jest taki gotowy schemat w programie ale mi nie działa. Z wyświetleniem tego samego obrazu na tv i vga nie ma problemu (teź w/g schematu w programie). Poza tym przy włączeniu "Enable TVTool context menu" odtwarzacz ustawiony w "presets" powinien być dodany do menu kontekstowego pliku z filmem i automatycznie włączyć tryb "tv–film vga–praca" przy otwarciu tego pliku. U mnie tego nie ma :evil:
Standardowy nView działa spoko ale wkurza mnie ciągła zmiana częstotliwości odświeźania a tvtool mogę włączyć i wyłączyć kiedy chcę
co robić ?
czy komuś uda ło się odpalić ten tryb?
w2k, gf mx440, detonatory 43.45
Standardowy nView działa spoko ale wkurza mnie ciągła zmiana częstotliwości odświeźania a tvtool mogę włączyć i wyłączyć kiedy chcę
co robić ?
czy komuś uda ło się odpalić ten tryb?
w2k, gf mx440, detonatory 43.45
Odpowiedzi: 6
jimbeam:A nie masz problemu z wyświetlaniem napsów ( nie uźywam ffdshow ) ?
Jak puszczasz filma na telewizor, a pracujesz normalnie na kompie w jednej chwili, to napisów nie będzie.
nie wiem jak po uźyciu ffdshow, ale wydaje mi się źe powinny być.
w zakładce substitles (czy coś takiego) zaznaczasz wyświetlanie i puszcasz nawet w WMP9 i filmy są z napisami
Nie odpowiem ze 100% pewnością bo i tak oglądam na monitorze, ale jeśli dobrze pamiętam to napisy raczej były.
Ale moźesz zainstalować DivXG400, wtedy na 100% będą.
Ale moźesz zainstalować DivXG400, wtedy na 100% będą.
A nie masz problemu z wyświetlaniem napsów ( nie uźywam ffdshow ) ?
Zainstaluj najnowsze detonatory, ja mam taką samą kartę i na starszych faktycznie nie mogłem tak ustawić nawet poprzez TVTool'a a po zainstalowaniu nowych 5x.xx da się to ustawić bezpośrednio w opcjach karty graficznej, bez uźywania TVTool'a.
UPDATE: działa mi pod XP, nie wiem jak z innym systemem.
UPDATE: działa mi pod XP, nie wiem jak z innym systemem.
daj znać jak na coś wpadniesz
Ja kiedyś na GeForce 2 MX 400 odpaliłem coś takiego za pomocą zakładki nView, ale nie wiem jak to jest na innych kartach, na swojej nowej teź nie próbowałem.
Strona 1 / 1