Tv tool – wielkosc okna

Witam. Przegladajac forum natknalem sie na programik tv tool. Wiele osob go chwalilo, wiec pomyslalem ze tez go sciagne. Wszystko ladnie pieknie, ale jest jeden maly problem (ktory gwoli scislosci wystepowal rowniez poprzez tradycyjne przelaczanie we wlasciwosciach ekranu). Mianowicie po przelaczeniu na tv obraz jest otoczony niewielka, czarna ramka (w przypadku tv 21" ramka ma do okola jakies 1,5–2cm szerokosci). No ale zawsze myslalem, ze tak po prostu musi byc. Ale widze ze w tv tool jest opcja "pelnego ekranu". Na tym malym rysuneczku, ktory pokazuje zmiany widac wlasnie jak ladnie ekran sie powieksza dokladnie do rozmiarow tv. Jednak po zastosowaniu tego na tv obraz faktycznie staje sie wiekszy, tylko ze niestety za duzy. Majac normalnie wlaczony pulpit np. ikonka z menu start jest tak usytuowana, ze wystaje tylko "RT", bo reszty nie widac. To samo z drugiej strony. Zegara nie widac i jeszze 2 ikon w tray za zegarem.
I tu moje pytanie: czy mozna jakos ustawic obraz, zeby pasowal idealnie? Tzn. tak, zeby nie bylo tej czarnej ramki, i obraz jednoczesnie byl dopasowany do wielkosci ekranu tv. Dodam tylko, ze probowalem w tym ukladzie zobaczyc jak chodza filmy. Niestety wyszlo na to, ze nawet napisy mi sie chowaja poza ekranem (jak jest jakis dluzszy text).
Na koniec tylko dodam ze mam GF2 200MX 32mb + XP home i do karty detonatory 44.03. natomiast wersja tv toola to 7,2beta
Z gory dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 3

Pewnie obraz na telewizorze masz w rozdzielczości 800x600 a to nie jest rozdzielczość telewizyjna i dlatego Ci obcina obraz. Zobacz czy masz w tvtool aktywną rozdzielczość 768x576 i oglądaj z tą.
robak
Dodano
08.08.2003 14:52:40
Jesli chodzi o napisy, to one wpadaja w bok, a nie w dół ...
t123
Dodano
21.07.2003 00:10:27
Se napisy przesuń do góry
kozakz
Dodano
21.07.2003 00:01:17
t123
Dodano:
20.07.2003 17:14:33
Komentarzy:
3