TV i karta graficzna GF FX 5200
Otóż chodzi o to ze mam problem z czarno białym obrazem na telewizorze. A to wszystko po re instalacji Windowsa Xp pro.
Po zainstalowaniu nowego miałem problem ze sterownikami. Ale jakoś sobie poradziłem znalazłem najnowsze do mojej karty czyli 163.75 forceware dla win xp oczywiście . Po ich zainstalowaniu podłączyłem tv i obraz jest czarno biały kabel mam w porządku tylko gorzej z ustawieniami bo w nowym panelu nVidi nie mogę znaleźć właśnie tak owych. A wiem ze to trzeba w nich pogrzebać bo wcześniej tv działał normalnie z kolorem ;/ . Zainstalowałem nawet tv toola ale karta mi blokuje te opcje które mi są potrzebne. Trochę głupi temat i problem ale jakoś już od dłuższego czasu nie mogę z nim poradzić szukałem już wszedzie. W poprzednich ustawieniach na starmy systemie tv działał na Pal-D i właśnie tej drugiej opcji nie pamiętam :D!!! z góry dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 2
sp2 wgrane na poprzednim tez bylo i normalnie mi chodziło a z tymi palami kombinowałem na wszystkie sposoby;/ wiecej ustawien w panelu niestety nie znalazłem ;/ pisze poza tym ze karta automatycznie dobrała optymalne ustawienia i nic wiecej sie nei da zrobic
Tak bywa:
1) nowe stery i progs ze strony producenta karty TV
2) pozmieniaj system na karcie - wcale nie musi być PAL D, zobacz z innymi, nic nie nabroisz
3) wgrane SP2 ?
4) pozdro
Strona 1 / 1