Turbo pascal??
czy jak mam xp pro z sp2
A chcialbym pisac programy w turbo pascalu///
Wiem ,ze nie ma tu dosa
:(
czy jest jakis kompilator???tylko taki zeby programy ktore skompiluje pod xp chodzily pod dosa na innym kompie...czy nie ma szans zeby pisac programy w pascalu pod xp??...
a moze nie zawracac sobie glowy pascalem bo slyszalem ,ze wprowadza zle nawyki...moze c++....skad kompilator mozna darmowy pobrac do niego??
thx
A chcialbym pisac programy w turbo pascalu///
Wiem ,ze nie ma tu dosa
:(
czy jest jakis kompilator???tylko taki zeby programy ktore skompiluje pod xp chodzily pod dosa na innym kompie...czy nie ma szans zeby pisac programy w pascalu pod xp??...
a moze nie zawracac sobie glowy pascalem bo slyszalem ,ze wprowadza zle nawyki...moze c++....skad kompilator mozna darmowy pobrac do niego??
thx
Odpowiedzi: 7
#include
main()
{
int a, b, c;
a=5;
b=10;
c=a+b;
cout <<
}
theboss78:Darmowy kompilator do C++ to Dev.C++
Tylko sa pewne bledy, wyjatki w tym programie.Zaluzmy ze piszesz program i do programu ladujesz biblioteke: #include tak napisza w ksiazce natomiast Dev nie uzna tego dopuki doputy nie usunie sie "h"
w Borlandzie jest tak jak w ksiazce.
No to tyle.
Mozesz mi podac jak powinien wygladac jakis program napisany w Dev c++ bo mam problemy z pisaniem w nim
#include
void main()
{
int a, b, c;
a=5;
b=10;
c=a+b;
cout <<
}
Polecam FreePascala.
jest tylko polowka ekranu i zamazane menu:)
jest jakas rada na to
jest jakas rada na to
Zaraz, zaraz .. Turbo Pascal działa pod WXP SP2 ..
Sam TP jak i większość programów w nim napisanych działa normalnie pod windowsxp.
Natomiast gdyby jakiś program nie chciał zaskoczyć, no to w takim wypadku moźna go uruchomić pod emulatorem dosbox. Zainteresuj się takimi programami jak VMware lub virtual pc. Emulują one całego peceta, na wirtualnym komputerze moźna sobie zainstalować z dyskietek instalacyjnych dosa, i uźywać jak normalny komputer, tyle źe w okienku.
Natomiast gdyby jakiś program nie chciał zaskoczyć, no to w takim wypadku moźna go uruchomić pod emulatorem dosbox. Zainteresuj się takimi programami jak VMware lub virtual pc. Emulują one całego peceta, na wirtualnym komputerze moźna sobie zainstalować z dyskietek instalacyjnych dosa, i uźywać jak normalny komputer, tyle źe w okienku.
Darmowy kompilator do C++ to Dev.C++
Tylko sa pewne bledy, wyjatki w tym programie.Zaluzmy ze piszesz program i do programu ladujesz biblioteke: #include tak napisza w ksiazce natomiast Dev nie uzna tego dopuki doputy nie usunie sie "h"
No to tyle.
No to tyle.
Strona 1 / 1