Tuner TV pod telewizję cyfrową MULTIMEDIA.
Witam.
Chciałbym abyście doradzili mi jaki tuner tv (dosc tani) mam kupic który pozwoli mi na odbieranie wszystkich kanałów telewizji cyfrowej (kablowej) MULTIMEDIA.
Powiem że totalnie się na tym nie znam i widząc napis " Tuner do odbioru telewizji cyfrowej naziemnej" troche mnie martwi ponieważ mam kabel który podłączam do starego tunera (PixelView) - lecz on odbiera zaledwie 1/3 programów które są na telewizorze.
Za wszystkie odpowiedzi Bóg Zapłac
Odpowiedzi: 7
[url=http://www.multimedia.pl/ab4e45d556f3d4859f35d3e5febe2575]Multimedia - strona główna[/url]
[quote]"Niektóre programy mogą nie być dostępne w niektórych lokalizacjach. Skontaktuj się ze swoim Biurem Obsługi Klienta i sprawdź szczegółową ofertę dla Twojego miasta.”[/quote]
Może w tym tkwi odpowiedź?
Pasma znalazłem na kanale Multimedii
i co sie okazuje
kanały do 420 Mhz mam
reszty niestety nie bo skończyły się miejsca w pixelview
razem mam ok 50 programów
Mniejsza. Kumpel ma swoją Pixelkę od 2002 roku a konkretnie: [b]play tv pro bt 878+[/b] więc do najnowszych nie należy.
I o ile się nie mylimy, łapie nią wszystkie te same kanały co i moja.
Więc może to być pasmo przenoszenia, albo jeszcze coś innego... :-k
A te dane możesz uzyskać w pierwszym bliższym biurze Multimedii, jak mniemam.
A czy przypadkiem nie jest tak że mój PixelView odbiera programy na mniejszej rozpiętości pasma.
Może twój kumpel ma nowszy tuner??
Naprawdę, dzisiaj jeszcze raz stroiłem wszystko na nowo i nic.
Może ktoś wie na jakich pasmach nadaje Multimedia telewizję Cyfrową??
Edit.
no widzisz mój pixelview nadaje na pasmach 45-866
a na twoim winfascie pisze ze ma 181 kanałów, czyli raczej działa na wszystkich pasmach kablówki.
Nie wytłumaczę Ci, bo nie jestem specem.
Natomiast sformułowanie "hybrydowy" jest chyba jednak dość oczywiste. Hybryda zwykle zawiera w sobie cechy dwóch lub więcej rodzajów rozwiązań, prawda?
Powiem ci tak, jeszcze przed założeniem cyfrówki miałem zwykłą kablówkę i był podobny problem, na kompie odbierałem 1/2 tego co na telewizorze.
To wytłumacz mi czym się różni tuner analogowy, hybrydowy i DVB-T (tv cyfrowa naziemna)??
Poza tym uwierz mi że stroiłem i stroiłem i więcej kanałów nie znalazłem.
PS. Np nie odbieram takich programów jak MTV, Jetix, CartoonNetwork, a np. takie TVN Turbo, które również dostałem po założeniu cyfrówki, odbieram na kompie.
Kumpel ma też PixelView i kablówkę. W telewizorni ma 53 kanały i w kompie tyle samo więc czemu Twoja PixelView odbiera tylko ich część?
Może to wina niedostrojenia którychś z nich?
Sam mam WinFast TV2000 XP Expert i tę samą kablówkę i odbieram wszystkie kanały (na 115 możliwych do zakodowania).
Zakładam, że u Ciebie cyfrówka i tak kończy się zwykłym kabelkiem antenowym więc nie rozumiem, skąd te kłopoty...
Strona 1 / 1