Tuner TV PixelView brak koloru, ale tylko na jednym kompie

Mam tuner telewizyjny PixelView BT878P 4E. Na kompie z płytą Abit NF7 i proc 2500XP Barton wszystko gra, ale nie mam koloru. Jak go przełoźę do kompa z płytą MSI 865PE P4 3,2GHz wszystko jest cacy, łącznie z kolorem. Jak zrobić kolor na tym pierwszym kompie? Takie same systemy Win XP i te same stery na obydwu kompach.

Odpowiedzi: 5

Jest PAL_D i koloru nie ma. Podobno jego brak, to wina przerwań. Tuner dzieli z jakimś innym urządzeniem i to mu się nie podoba, dlatego jest czano–biały. Ale jak te przerwania ustawic na stałe? Jak przyporządkowac przerwanie na stałe kaźdemu urządeniu? Jest to wogóle moźliwe?
Liu_Kang
Dodano
05.04.2005 22:34:00
to jak kodowany jest obraz TV zalezy od propgramowania na ktorym odbierasz TV a nie od karty Graficznej najprawdopodobniej masz SECAM zamias PAL w wlasnym oprogramowaniu do odbioru TV to wlansie TAm masz zmienic....na PAL=D lub B
TzaR
Dodano
05.04.2005 00:22:46
EL NINO:
Sprobuj zmienic slot – wloz ja gdzie indziej.

Zmieniałem sloty. Wcześniej jak wyłączyłem kompa całkowicie z sieci i wyjołem tuner na około 10 min., to po ponownym uruchomieniu był kolor i wszystko było cacy. Następnie wystarczyło zrestartowa komputer i juź obraz był czrno–biały. Teraz po takich manewrach (wyjmowanie i przekładanie tunera w inny slot) odpalam kompa mam obraz niby kolorowy, ale praktycznie nic nie widac. Poprzełączam programy, wskoczy obraz czarno–biały i juz widac wszystko wyraźnie.
AdasB:
..:: Mozna tez pobawic sie w ustawieniach grafiki moze system kodowania jest zmieniony, my chyba powinnismy miec Pal–D..

Mam kartę graficzną ATI Radeon 9200 i nie wiem gdzie tam ustawic PAL. Wszystko wygląda ok. Moźe jakieś dobre stery do tej grafy znacie. Moźe to byc przyczyną tego koloru w tunerze ?
Liu_Kang
Dodano
31.03.2005 11:35:33
..:: Mozna tez pobawic sie w ustawieniach grafiki moze system kodowania jest zmieniony, my chyba powinnismy miec Pal–D..
AdasB
Dodano
31.03.2005 11:03:12
Bebechy tez graja role.
Sprobuj zmienic slot – wloz ja gdzie indziej.
EL NINO
Dodano
31.03.2005 01:20:53
Liu_Kang
Dodano:
31.03.2005 00:49:21
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1