Tuner TV PixelView brak koloru, ale tylko na jednym kompie
Mam tuner telewizyjny PixelView BT878P 4E. Na kompie z płytą Abit NF7 i proc 2500XP Barton wszystko gra, ale nie mam koloru. Jak go przełoźę do kompa z płytą MSI 865PE P4 3,2GHz wszystko jest cacy, łącznie z kolorem. Jak zrobić kolor na tym pierwszym kompie? Takie same systemy Win XP i te same stery na obydwu kompach.
Odpowiedzi: 5
Jest PAL_D i koloru nie ma. Podobno jego brak, to wina przerwań. Tuner dzieli z jakimś innym urządzeniem i to mu się nie podoba, dlatego jest czano–biały. Ale jak te przerwania ustawic na stałe? Jak przyporządkowac przerwanie na stałe kaźdemu urządeniu? Jest to wogóle moźliwe?
to jak kodowany jest obraz TV zalezy od propgramowania na ktorym odbierasz TV a nie od karty Graficznej najprawdopodobniej masz SECAM zamias PAL w wlasnym oprogramowaniu do odbioru TV to wlansie TAm masz zmienic....na PAL=D lub B
EL NINO:Sprobuj zmienic slot – wloz ja gdzie indziej.
Zmieniałem sloty. Wcześniej jak wyłączyłem kompa całkowicie z sieci i wyjołem tuner na około 10 min., to po ponownym uruchomieniu był kolor i wszystko było cacy. Następnie wystarczyło zrestartowa komputer i juź obraz był czrno–biały. Teraz po takich manewrach (wyjmowanie i przekładanie tunera w inny slot) odpalam kompa mam obraz niby kolorowy, ale praktycznie nic nie widac. Poprzełączam programy, wskoczy obraz czarno–biały i juz widac wszystko wyraźnie.
AdasB:..:: Mozna tez pobawic sie w ustawieniach grafiki moze system kodowania jest zmieniony, my chyba powinnismy miec Pal–D..
Mam kartę graficzną ATI Radeon 9200 i nie wiem gdzie tam ustawic PAL. Wszystko wygląda ok. Moźe jakieś dobre stery do tej grafy znacie. Moźe to byc przyczyną tego koloru w tunerze ?
..:: Mozna tez pobawic sie w ustawieniach grafiki moze system kodowania jest zmieniony, my chyba powinnismy miec Pal–D..
Bebechy tez graja role.
Sprobuj zmienic slot – wloz ja gdzie indziej.
Sprobuj zmienic slot – wloz ja gdzie indziej.
Strona 1 / 1