Tunelowanie

Witam, mam następujące pytanko, mianowicie potrzebuje łączyć sie z internetem poprzez komputer który mam w innej sieci. Oba komputery posiadają zewnętrzne IP, a to co potrzebuje to łączenie się z internetem najlepiej uźywając pojedyńczego portu. W mojej sieci nie moźna koźystać z niektówych programów typu p2p, z których bez problemu koźystam w drugiej sieci. Nie chcę do tego uźywać "zdalnego pulpitu w XP". Ktoś mi podpowiedział źe mam zrobić tzw "tunelowanie", jak to najlepiej to zrobić, gdy na komputerze który ma moźliwość sciagania z p2p jest zainstalowany XP (ewentualnie mogę go zmienić na Linuxa), a na drugim który ma koźystać z moźliwości łącza tego "pierwszego" PC mam Linux. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

w skrócie: linux–>xp–>internet lub linux–>linux–>internet

P.S. wiem, źe to iź posiadam na obydwu komputerach zewn.IP oraz odblokowane wszystkie porty juz mi umoźliwia koźystanie z p2p na "pierwszym" kompie, ale nie mogę tego w jawny sposób robić, gdyź taką podpisałem umowę na koźystanie z internetu i na nieuźywanie p2p w tamtym miejscu, ale mógłbym to robić poprzez inny komputer i dlatego potrzebuję zrobić takie połączenie.

Odpowiedzi: 0

d00g1
Dodano:
30.04.2006 17:01:45
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0