trzy problemy.....
Mam trzy problemy a w szczególności z grami, a więc tak najczęstszym moim problememjest w grach np jak gram to wysyakuje mi po kilku minutach niebieski ekran nie raz pusty niebieski ekran a nie raz z jakimiś napisami, więc czytałem tu na forum juź źe to moze być przez jakiś program no to usunąłem PANDE która miała wiele problemów no i jak narazie nie mam tego problemu ale za to teraz są inne źe jak gram(np w delte force xtreme) to mi się zawiesza komp lub wychodzi z gry do windowsa no i jeszce moim następnym problemem jest reset kompa np gram w coś i nagle się komp restartuje sam o co tu chodzi stery mam najnowsze bo przinstalowałem myślałem źe to przez to.
Odpowiedzi: 20
ludzie odpowiedzcie proszę czy format tu pomoźe czy nie bradzo i co mam zrobić przecieź podałem wam to wszytsko o co prosiliście
+3.3V= 3.30V
+12V= 11.86V
+5V= 5.00V
+12V= 11.86V
+5V= 5.00V
coach14:
3. a w tym everescie nie moige znaleźć tego wogóle o zasilaczu zadnych widomosci nie moge znaleźć gdzie to dokładniej jest??
Komputer –> czujnik. Napięcia powinieneś móc sprawdzić równieź w biosie.
1. Raditor+Wiatraczek
2.nazwa COLOSIT power supply 400W Silent Power a
model 400U–SOE
3. a w tym everescie nie moige znaleźć tego wogóle o zasilaczu zadnych widomosci nie moge znaleźć gdzie to dokładniej jest??
2.nazwa COLOSIT power supply 400W Silent Power a
model 400U–SOE
1. Karta ma pasywne czy aktywne chłodzenie – (przyp. tłum. sam radiator czy ze śmigiełkiem) :?:
2. Podaj nam jaki masz zasilacz (nazwa modelu)
3. Programem Everest (www.google.pl ci wskaźe) sprawdź napięcia na liniach +3.3V, +12V i +5V.
2. Podaj nam jaki masz zasilacz (nazwa modelu)
3. Programem Everest (www.google.pl ci wskaźe) sprawdź napięcia na liniach +3.3V, +12V i +5V.
coach14:jezuuuu pomóźcie chce sobie pograc czy naprawde nie wiecie??
Potestuj róźne wersje sterowników do karty graficznej, dodatkowo sprawdź napięcia jakie zasilacz podaje.
jezuuuu pomóźcie chce sobie pograc czy naprawde nie wiecie??
gusioo:@Over: BSOD sie pisze.
literówka :wink:
czy nikt nie wie co to za problem czy co czemu nie odpowiadacie??
tam pisze tak
*** STOP 0x0000008E (0xC000008F, 0xBFA328A2, 0xF759E25C, 0x00000000)
*** atikvmag.dll – Adress BFA328A2 bese at BFA2A000, DateStamp 42840666
Mozliwe ze jakiś błąd zrobiłem poniewaź przepisywałem wszytsko ręcznie poniewaź w tym FAQ nie widać obrazków i nie wiem jak to powinno się kopiować
*** STOP 0x0000008E (0xC000008F, 0xBFA328A2, 0xF759E25C, 0x00000000)
*** atikvmag.dll – Adress BFA328A2 bese at BFA2A000, DateStamp 42840666
Mozliwe ze jakiś błąd zrobiłem poniewaź przepisywałem wszytsko ręcznie poniewaź w tym FAQ nie widać obrazków i nie wiem jak to powinno się kopiować
Starczy na forum poszukać, w dziale XP tematy przyklejone, kieruj sie autorem: Bobi
@Over: BSOD sie pisze.
@Over: BSOD sie pisze.
no dobra ale jak zrobić tak zeby screena zrobić tego albo spisać bo chyba da sie zeby jakoś to dłuźej się wyśiwtlało a nie jakieś 2 sekundy
napisz tu bods'a to ktoś mądry wytłumaczy Ci w czym problem
dobra nie miałem juź źadnych problemów po odkurzeniu kompa ale teraz znowu mam np gram w gry i mi znowu ten porąbany niebiski obraz wsyakuje nieraz jest na nim coś napisane a nieraz nie moźe mi ktoś logi sprawdzi tylko nie wiem nawet skąd ja mam je wytrzasnąć o co tu chodzi z tym niebieskim ekranem przecieź jakiś czas sobrze działało wszytsko
teź tak myślałem źeby odkurzyć tam bo jest troche kurzu karte juź z wierzchu oczyściłem ale zrobie to lepiej
wkońcu jakś normalna rada thx zobazce co z tego będzie
wkońcu jakś normalna rada thx zobazce co z tego będzie
wyjmij kartę graficzną(ram najlepiej teź) , przeczyść odkurzaczem płyte główną w miejscach gdzie powinna być karta graficzna i RAM(uwaga na kartę – gorąca, złap za boki). Wrzuć wszysko spowrotem i ew. przeinstaluj sterowniki.
Radeon 9600 PRO(własciwie to nie jest pro ale kolega to tak przerobił źe czyta go jako pro poniewaź dodał chipy)
dodał chipy :shock: ze co zrobił stary :shock: jak zrobił jakiegoś V–MODA lub zmienił bios to karta chyba nie wytrzymuje tego (sądząc po objawach)... Powiedz temu koledze niech sobie te swoje chipy weźmie i niech zrobi znowu 9600...
zamiast się klócić o to to moźe mi ktoś pomoźe?? Odinstalowałem PANDE i jak narazie niebieski ekran się nie pojawia ale co z zawieszaniem się komputera??
gusioo:adik154:gusioo:coach14:...
MOBO = płyta główna.
Adik widocznie chciał zabłysnąć slangiem komputerowym
coś nie pasuje :?: :evil: Teraz to sie trzeba będzi ezastanawiać jakiego słowa uzyć :?
Nie, ale AFAIK zawsze sie pisało jasnym językiem, BTW wszystko pasuje.
Słowa mobo nie ja pierwszy uźyłem. Co do przejrzystosci wypowiedzi i "jasności" języka to w porównaniu do niektórych tych z brodą i tych bez :P pisze nawet zrozumiale...
Bez urazy gusioo :)
adik154:gusioo:coach14:...
MOBO = płyta główna.
Adik widocznie chciał zabłysnąć slangiem komputerowym
coś nie pasuje :?: :evil: Teraz to sie trzeba będzi ezastanawiać jakiego słowa uzyć :?
Nie, ale AFAIK zawsze sie pisało jasnym językiem, BTW wszystko pasuje.