Trojan.StartPage – Pomocy!
Witam wszystkich i prosze o pomoc.Mam Nortona Internet Seciuryti Profesjonal 2003 i wyskoczyło mi okienko źe mam trojana a dokładniej Trojan.StartPage.Za źadne skarby nie moge wyłączyć tego okienka.Norton go nie wykrywa jako trojana ani wirusa.Wchodziłem na strone MKS i robiłem scan on–line i nic nie wykrył.Ad–aware 6.0 teź nic nie znalazł,TrojanShield teź nic nie zdziałał,TrojanShield Anti–Trojan teź lipa.Wię moźe ktoś wie jak te badziewie usunąć. :? Trojan zmienia strone startową w IE i dodaje w ulubionych kilka linków do stron erotycznych.POMOCY!
Mam Win XP PRO
Mam Win XP PRO
Odpowiedzi: 6
mam avk 12 i jestem happy. Nie mialem nigdy potrzeby zmiany nazwy bo program nie dopuszcza wira by sie zainstalował. Co daje zmiana nazwy? , pytam z ciekawosci.
I co z tego rze ma jak juź go wykryje to ma problemy z usunięciem go. Weźmie do kwarantanny teź się go cięźko pozbyć a np:panda titanum niedość źe od razu go usunie to jeszcze naprawia plik lub teź godny uwagi jest antywire kit 12 firmy Gdata dłuźej skanuje to fakt ale jest leprzy od nortona ma teź funkcję zmiany nazwy jest bardzo przydatne. Pozatym warto włączyć zaporę ogniową nie tylko broni przed hakerami jak i teź przed trojanami
polecam tauscan 1.6, bardzo dobry antytrojan .Sciągnij i przeskanuj, moźe pomoźe.
NAV tez ma monitorek – Auto–Protect :wink:lisek12:Miałem zainstalowanego nortona i teź miałem podobny problem tylko źe z blasterem.Zastosuj antywira który ma automatyczną ochronę jak panda lub ekran monitorujący jak mks_wir demo on go posiada.
Miałem zainstalowanego nortona i teź miałem podobny problem tylko źe z blasterem.Zastosuj antywira który ma automatyczną ochronę jak panda lub ekran monitorujący jak mks_wir demo on go posiada.
Zastosuj SpySweeper przedtem go uaktualniając
Czasowo odinstaluj Nortona a zainstaluj , do wyboru:
1/MkS_vir 2003 Demo
2/McAfee VirusScan 7 lub 8 Trial
Powinny bez problemu usunąć!!
Czasowo odinstaluj Nortona a zainstaluj , do wyboru:
1/MkS_vir 2003 Demo
2/McAfee VirusScan 7 lub 8 Trial
Powinny bez problemu usunąć!!
Strona 1 / 1