Trojan–Spy.HTML.Bankfraud.w w poczcie, nie moge go usunac
odebralam w poczcie wirusa >> Trojan–Spy.HTML.Bankfraud.w <<
teraz nie moge odczytac zadnej wiadomosci, bo mimo, ze outlook uruchamia sie to w miejscu wiadomosci jest komunikat, ze nie mozna wyswietlic folderu skrzynki odbiorczej. jako mozliwe przyczyny podany jest brak miejsca na dysku lub za malo wolnej pamieci. oczywiscie oba te powody odpadaja. reszta folderow dziala.
najgorsze jest to, ze antywirus znajduje plik z wirusem ale niemoze go usunac.
moze ktos wie jak sie zabrac do tego 'recznie' albo jakis inny sposob..
prosze o pomoc!!
teraz nie moge odczytac zadnej wiadomosci, bo mimo, ze outlook uruchamia sie to w miejscu wiadomosci jest komunikat, ze nie mozna wyswietlic folderu skrzynki odbiorczej. jako mozliwe przyczyny podany jest brak miejsca na dysku lub za malo wolnej pamieci. oczywiscie oba te powody odpadaja. reszta folderow dziala.
najgorsze jest to, ze antywirus znajduje plik z wirusem ale niemoze go usunac.
moze ktos wie jak sie zabrac do tego 'recznie' albo jakis inny sposob..
prosze o pomoc!!
Odpowiedzi: 7
udalo sie!!
dzieki bardzo za pomoc
ten link uratowal moja poczte
dzieki raz jeszcze
pozdrawiam :)
dzieki bardzo za pomoc
ten link uratowal moja poczte
dzieki raz jeszcze
pozdrawiam :)
natala23 moźe zainteresuje Ciebie ten soft do naprawy skrzynki odbiorczej :
:arrow: http://windows.online.pl/pliki/dbxtract.zip
:arrow: http://windows.online.pl/pliki/dbxtract.zip
Jesli ten plik zostal uszkodzony (moze przez Kasperskiego), nie bedziesz mogla uzywac poczty. Tak wiec masz prosty wybor. Jesli go usuniesz, Outlook zalozy sobie nowy, sprawny.
Moglabys rowniez przeniesc go w jakies inne miejsce i poszukac w wolnych chwilach jakiegos softu do jego naprawy. Moze znajdziesz.
Moglabys rowniez przeniesc go w jakies inne miejsce i poszukac w wolnych chwilach jakiegos softu do jego naprawy. Moze znajdziesz.
ok. ale jak wyrzuce plik Skrzynka odbiorcza.dbx to czy poczta bedzie nadal dzialac?
poza tym nie chcialabym stracic kilku wiadomosci – moge je jakos wyciagnac? tzn. wejsc do tego pliku?]
fakt mam kaspersky lab :)
poza tym nie chcialabym stracic kilku wiadomosci – moge je jakos wyciagnac? tzn. wejsc do tego pliku?]
fakt mam kaspersky lab :)
Trojan–Spy.HTML.Bankfraud.W
tak to chyba klasyfikuje Kaspersky Lab natomiast brak jak narazie support`u z ich strony.
Po aliasach dokopałem się, źe jest to wariant Trojan Citifraud.A, wysłany jako plik HTML pocztą.
Aby nie lać wody, wiec znasz lokalizacje to go wywal manualnie.
BTW nic groźnego nie robi, nie powoduje uszkodzeń plików.
Wiec coś innego spowodowało "uszkodzenie" programu pocztowego.
tak to chyba klasyfikuje Kaspersky Lab natomiast brak jak narazie support`u z ich strony.
Po aliasach dokopałem się, źe jest to wariant Trojan Citifraud.A, wysłany jako plik HTML pocztą.
Aby nie lać wody, wiec znasz lokalizacje to go wywal manualnie.
BTW nic groźnego nie robi, nie powoduje uszkodzeń plików.
Wiec coś innego spowodowało "uszkodzenie" programu pocztowego.
Byc moze uszkodzilo Ci ten "folder".natala23:nie mozna wyswietlic folderu skrzynki odbiorczej
Nie wiem czy nie obedzie sie po prostu bez jego usuniecia ? Jesli nic nie poskutkuje, odszukaj plik "Skrzynka odbiorcza.dbx" i usun.
Strona 1 / 1