troche sie wiesza
od kilku dni mam win XP i jestem z niego zadowolony i to bardzo ale on sie czasami wiesza czy jest jakis sposób zeby temu zapobiec sprzet mam dobry ( athlon 1.4gzh 256 ram na ddr)wszystkie dostępne aktualizacje pobrałem
Odpowiedzi: 6
:cry: Stawiam na uszkodzony moduł pamięci RAM.
Miałem podobny przypadek. Wszystkie testy pamięci i benchmarki wypadały dobrze a mimo to komputer się wieszał a raczej wysypywał. Aby to sprawdzić naleźy:
1. START/PANEL STEROWANIA/SYSTEM/
2. Zakładka Zaawansowane/Uruchamianie i Odzyskiwanie/Ustawienia i odznaczyć Automatycznie uruchom ponownie
3. Teraz zamiast restartu zobaczysz niebieski ekran, na którym w drugiej lub trzeciej linii od góry drukowanymi literami będzie napisana przyczyna restartu. Z tą informacją moźna udać się do serwisu. Ale jeźeli będzie napis MEMORY MENEGMENT ... labo podobnie 100% jest to kość pamięci ram.
Miałem podobny przypadek. Wszystkie testy pamięci i benchmarki wypadały dobrze a mimo to komputer się wieszał a raczej wysypywał. Aby to sprawdzić naleźy:
1. START/PANEL STEROWANIA/SYSTEM/
2. Zakładka Zaawansowane/Uruchamianie i Odzyskiwanie/Ustawienia i odznaczyć Automatycznie uruchom ponownie
3. Teraz zamiast restartu zobaczysz niebieski ekran, na którym w drugiej lub trzeciej linii od góry drukowanymi literami będzie napisana przyczyna restartu. Z tą informacją moźna udać się do serwisu. Ale jeźeli będzie napis MEMORY MENEGMENT ... labo podobnie 100% jest to kość pamięci ram.
jak zmienie z fat 32 na ntfs to ma sznse sie wszystko poprawic czy nie aha i jak sie to robi :evil: :twisted: [/url]
zainstalowałem ten detonator 23 11 i teraz sie nie wiesza tylko restartuje aha gdzie szukac tego co mówisz opcje systemu w jakim katalogu albo cos takiego
daj mi adresik stronki z której moge sciagnąć ten detonator bo na stronce nividi go nie potrafie znaleść teraz mam detonatora 28.32
kup nowy komputer ;)
A tak serio to zainstaluj stery jak masz nVidie to detonatory 23,11 nie są najnwsze ale i nie sprawiaja problemu jak miałem 28.32 to teź zwis na kaźdym kroku a na 23.11 jest ok.
W opcjach system zaaawansowane ustaw dłźszy czas wyświetlania kompunikatu po zwisie (niebieski ekran) na nim znajdziesz informacje co spowodowało zwis.
Pozdrawiam
dusk
A tak serio to zainstaluj stery jak masz nVidie to detonatory 23,11 nie są najnwsze ale i nie sprawiaja problemu jak miałem 28.32 to teź zwis na kaźdym kroku a na 23.11 jest ok.
W opcjach system zaaawansowane ustaw dłźszy czas wyświetlania kompunikatu po zwisie (niebieski ekran) na nim znajdziesz informacje co spowodowało zwis.
Pozdrawiam
dusk
jeszcze jedno komuter jest serwisowany tak wiec ja siennie musze martwic o nic ale na zwisy to nawt serwis nie znalazł sposobu przeinstalowali sterowniki i skonfigurowali go i dales sie wszystko powtarza
Strona 1 / 1