TRAY!

witam.mam taki problemik.jak zrobic by wybrany program dzialal w tle a jego ikonka nie byla widoczna w tray'u?chyba trza bedzie cos w rejestrze poszukac i pokombinowac ale gdzie to juz nie wiem :) lub moze ktos wie jak ukryc tray'a? :P
bede dzwieczny za pomoc :)

pozdroofka

Odpowiedzi: 7

Oj sorry, faktycznie :(
Myslalem ze tak mozna bo ja mam zawsze odsloniete wszystkie (nawet nieaktywne), wiec u mnie w ogole nie mam tego "odsłaniacza";–)
Ostatnie 2 rzeczy jakie mi przychodza do glowy to:
1. Zobacz w tych programach ktore chcesz ukryc , czy w ich ustawieniach (z reguły narzedzia/opcje) nie ma opcji ukrywania ikony a tray'u (czasami jest to od razu podczas instalacji takiego programu).
2. Sprobuj poszperac na tej stronce http://download.chip.pl/index/download_index_1205.html
Masz tam rozne programy do zarzadzania tray'em.
Powodzenia ;–)
Pozdrawiam
Tomek[/url]
t123
Dodano
21.12.2002 11:09:53
przeciez wiem,ale to nic nie da.zrob tak i co sie stanie?a to,ze ikonka sie ukryje ale tylko sie schowa i mozesz ja sobie klikajac w ta strzaleczke odkryc.nie o to mi tutaj chodzi.jej ma w tym tray'u wogole nie byc widac,wogole! :)

pozdro
LOBO
Dodano
21.12.2002 02:11:24
start/wlasciwosci/pasek zadan/ ukryj ikony niekatywne (i wtedy zrobi ci sie aktywne pole "dostosuj"/i tam masz liste ikon z tray'a klikasz na tą ktorej nie chcesz i wybierasz "zawsze ukryty"
t123
Dodano
20.12.2002 22:57:41
hmmm....a z tym ukryciem tego we wlasciowosciach to nie dokonca mi o to chodzilo.to znika owszem,ale mozna to bez problemu odkryc klikajac na ta strzaleczke odslaniajaca ikony nieaktywne.konkretnie biega o to by program dzialal w tle a ikonka byla wogole nie widoczna.cos np.jak z narzedziami konfiguracji.

pozdro
LOBO
Dodano
20.12.2002 22:13:04
A nie wystarczy ci dosdanie softu do autostartu :?:
Tomek Nower
Dodano
20.12.2002 22:09:37
tenk ju wery muczo :)

a moze,wiesz jak zapisac w rejestrze by program sie automatycznie odpalal po starcie systemu.probowalem ale nic nie wsqralem :(
w ktorym kluczu i jaki ciag?
thx z gory :)

pozdroofka
LOBO
Dodano
20.12.2002 22:03:10
Własciwości paska zadań i ukryj ikony nie aktywne.
UI mnie dziala i jestr git 8)
Tomek Nower
Dodano
20.12.2002 21:59:46
LOBO
Dodano:
20.12.2002 21:48:45
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1