transfer w sieci lokalnej z udostępnionym netem – pomocy

Witam.
Wraz z paroma osobami stworzyliśmy sobie małą sieć + dostęp do internetu przez jeden serwer z systemem XP.
Problem jest następujący – jeden z uczestników sieci, gdy ściąga jakieś pliki /czy programem eMule, czy normalnie z witryny/ zabiera cały transfer innym uźytkownikom sieci. Nawet serwer jest prawie pozbawiony netu.
O co chodzi?

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Mamy Neo+
Ale troche dziwna sprawa – na serwerze działa eMule i nikomu nie przeszkadza. Sieć lokalna działa bez zarzutu, do momentu uruchomienia eMule na wewnętrznym kompie – wtedy zabiera całą moc netu /albo tak zapycha/ innym uźytkownikom. Ale dziwne, bo dzieje się tak równieź na tym komputerze przy ściąganiu plików z witryn internetowych.
Jaka moźe być tego przyczyna?
To wygląda tak, jakby dany komp miał gdzieś ustawiony "priorytet", a to chyba niemoźliwe.
Wcześniej siedział tam firewall Symanteca, ale poprosiłem o jego usunięcie, bo blokował całą sieć – źadne komputery nie widziały siebie nawzajem.
Teraz niby jest ok.... dopóki coś nie zacznie się ściągać na tamtym sprzęcie :(
Stąd kombinuję z rónym podziałem łącza, ale nie wiem, czy to coś da, bo jak sprawdzam DUMeterem, to wcale nie ma duźych transferów – DW na poziomie 10–15kB/s, a UP ok. 10–20kB/s

Pozdrawiam
martinez
Dodano
26.06.2003 13:39:21
Programy p2p potrafia skutecznie zapchac cale dostepne lacze. Jakie macie lacze ? SDI ? NEO ?
EL NINO
Dodano
26.06.2003 12:53:36
martinez
Dodano:
26.06.2003 05:05:06
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1