tracking cookies
własnie sobie uzyłam AdAware 6 :shock:
130 obiektów podejrzanych :shock: szok
w tym yhm...– 5 dialerów,2 spyware ,a reszta to jakieś "tracking cookie" :shock: co to jest w ogóle te tracking cookies??? i jak działa? szkodzi czy bez róznicy?
a jeszcze,szczególnie zainteresowało mnie takie coś
Dlaczego Windows? Windows i spyware? :shock:
130 obiektów podejrzanych :shock: szok
w tym yhm...– 5 dialerów,2 spyware ,a reszta to jakieś "tracking cookie" :shock: co to jest w ogóle te tracking cookies??? i jak działa? szkodzi czy bez róznicy?
a jeszcze,szczególnie zainteresowało mnie takie coś
Windows Obiekt rozpoznany!
Typ : RegData
Dane :
Rootkey : HKEY_CURRENT_USER
Obiekt : SoftwareMicrosoftMediaPlayerPlayerSettings
Wartość : Client ID
Dane :
Dlaczego Windows? Windows i spyware? :shock:
Odpowiedzi: 9
dzięki :)
mscnt.exe to proces Trojan Moscent.A.
Zaznaczone wpisy moźesz usunąć.
Zaznaczone wpisy moźesz usunąć.
omg :shock: dzisiaj zaktualizowałam Ad Aware,bo to wersja z tamtego roku :roll: i.....wykryło mi tym razem 224 elementy :shock: :shock: :shock: poprzednio było 130...dzizas...wywalam ten shit :? ze pare śmieci mam na kompie to sie domyślałam,ale ze az tyle :shock: :D ...
i mam do was jeszcze pytanko
czy to na pewno nie jest jakiś proces niezbedny do pracy kompa :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: (mscnt.exe) bo tak coś mi sie zdaje :?
tak w ogóle to nie mam pojęcia skąd sie to bierze bo nie chodze po takich stronkach :shock:
i mam do was jeszcze pytanko
czy to na pewno nie jest jakiś proces niezbedny do pracy kompa :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: (mscnt.exe) bo tak coś mi sie zdaje :?
MSCnt Obiekt rozpoznany!
Typ : RegKey
Dane :
Rootkey : HKEY_LOCAL_MACHINE
Obiekt : SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallMscnt
MSCnt Obiekt rozpoznany!
Typ : RegKey
Dane :
Obiekt : Softwaremscnt
MSCnt Obiekt rozpoznany!
Typ : RegValue
Dane :
Obiekt : SoftwareProgram Info
Wartość : ClientID
MSCnt Obiekt rozpoznany!
Typ : Plik
Dane : mscnt.exe
Obiekt : c:windowssystem32\r FileSize : 29 KB
FileVersion : 0, 0, 0, 77
ProductVersion : 0, 0, 0, 77
Created on : 2003–10–24 21:12:47
Last accessed : 2004–09–18 22:00:00
Last modified : 2004–07–20 17:06:58
tak w ogóle to nie mam pojęcia skąd sie to bierze bo nie chodze po takich stronkach :shock:
McScr@by:Blizzard w sumie bardzo rzadko zdarza się sklasyfikowanie jakiegoś obiektu jako potencjalnie zagroźenie, który jest potrzebny do stabilnej pracy, niemniej jednak jest to moźliwe.
Nie ma idealnego AV tak samo jak nie ma idealnego Anty–Spyware. Pomylki byly zawsze i zawsze beda. Jednak zdestabilizowanie systemu przez AA czy obojetnie jaki inny Anty–Spyware to po prostu rzadkosc.
Blizzard w sumie bardzo rzadko zdarza się sklasyfikowanie jakiegoś obiektu jako potencjalnie zagroźenie, który jest potrzebny do stabilnej pracy, niemniej jednak jest to moźliwe.
Wywalajcie wszystko co AD–AWARE pokazuje jako niebezpieczne. Jeszcze nigdy nie spotkalem sie zeby owy program pomylił się/zdestabilizował system.
Kilkanastu osobą którym uswałem owy wpis identyfikatora WMP nie miało to źadnych konsekwencji po pozbyciu się Exploit`a.
omg :shock: bez zadnego ryzyka mozna usunąć tego Cienta ID? bo czytałam niedawno ze zdarzyło sie komuś uszkodzenie systemu po usunięciu tego i spyware'u...
:arrow: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=8835&start=0
Zobacz mój post dotyczący Client ID,
Tracking Cookie :
:arrow: http://www.stopzilla.com/glossary/Tracking_Cookie.asp
Zobacz mój post dotyczący Client ID,
Tracking Cookie :
:arrow: http://www.stopzilla.com/glossary/Tracking_Cookie.asp
Strona 1 / 1