totalcmd + proxy problem
witam,
jak w totalu ustawić poprawnie proxy, poniewaź próbuje się połączyć z jakimkolwiek ftp i nie moge i wydaje mi się, źe to od proxy bo w moim firefoxie juź ustawiłem wszystko co trzeba, a z tym mam problem
pzdr
jak w totalu ustawić poprawnie proxy, poniewaź próbuje się połączyć z jakimkolwiek ftp i nie moge i wydaje mi się, źe to od proxy bo w moim firefoxie juź ustawiłem wszystko co trzeba, a z tym mam problem
pzdr
Odpowiedzi: 12
problem rozwiązałem poprzez ustawienie bramy domyślnej na komputerze udostępniającym połączenie
heh dziwne ale działa
pzdr
heh dziwne ale działa
pzdr
nie uźywam neo, mam neta przez radio tylko, źe mi to nie działa na drugim kompie, na tym, który korzysta z udostępnionego połączenia i do tej pory wszystko było OK, ale po reinstalce na "serwerze" winxp z sp2, pojawił się ten problem, firewall jest nieaktywny
pzdr
pzdr
Widze ze uzywasz chyba neostrady. Nie poblokowales portow jakims softem ? Firewall ?
niestety to nic nie pomogło, uruchomiłem program zresetował wszystkie ustawienia, wpisałem od nowa i nadal nie działa ftp, zauwaźyłem równieź, źe przez flashget`a nie mogę nic ciągnąć z ftp z http idzie bez problemów, więc to nie tylko błąd totala, ponadto mam równieź zainstalowanego slacka na innej partycji i z niego równieź nie moge połączyć się z ftp?
co z tym fantem zrobić?
pzdr
co z tym fantem zrobić?
pzdr
ok zrobie tak jak mówisz jak nie pomoźe to najwyźej się jeszcze odezwe w tej sprawie
pzdr
pzdr
Jesli to stalo sie "nagle" jak piszesz, przypomnij sobie co przed tym zmieniales lub instalowales.
Na Twoim miejscu sciagnalbym sobie winsockfixa i odpalil go na kompie. Odswiezy wszystko zwiazane z polaczeniem a Ty tylko ustawisz po nim od nowa siec. Niczym nie ryzykujesz a nadzieja jest.
Na Twoim miejscu sciagnalbym sobie winsockfixa i odpalil go na kompie. Odswiezy wszystko zwiazane z polaczeniem a Ty tylko ustawisz po nim od nowa siec. Niczym nie ryzykujesz a nadzieja jest.
poprzestawiałem tam na wszelkie sposoby i nadal nic, ustawiłem poprzednią konfiguracje, przeinstalowałem nawet totala i tez to nic nie dało, instalowałem innego klienta ftp i ten sam problem, moźe masz jeszcze inny pomysł?
pzdr
pzdr
Opcje internetowe, zakladka Polaczenia. Pogrzeb tam, zmieniajac "automatycznie wykryj ustawienia" – sprobuj tak i tak.
Opcje internetowe, zakladka Polaczenia. Pogrzeb tam, zmieniajac "automatycznie wykryj ustawienia" – sprobuj tak i tak.
tryb pasywny jest uruchomiony łącze się przez inny komputer, do tej pory wszystko było OK a tu nagle wczoraj musiałem wpisać proxy by uruchomił mi się choćby firefox czy opera, dlatego wydaje mi się, źe w totalu teź trzeba coś podobnego ustawić, bo nawet połączenia nie nawiązuje tlko pojawia się napis "Nie znaleziono komutera Hosta" wcześniej wszystko chodziło
pzdr
pzdr
Co ma proxy do FTP ? Wlaczyles tryb passive w ustawieniach polaczenia z FTP ?
Strona 1 / 1