Tona wirusa
A wiec znowuz zrobilem sobie skan moich dyskow jakims antywirusowym programem no i moj system mial wiecej niz 200 plikow zarazonych wszystkie jakims zakichanym wirusem
W95.Parite.B co zatakowal mi wszystkie moje exeki i nie moge uruchomic zadnego programu i jestem w trakcie usowania wsszystkich mych programow normalnie nerwicy idzie dostac i jescze w moich tempah znajduje sie jakis trojan ktorego nie moge usunac o nazwie gma1.tmp i jakis plik o nazwie ~DFAB0D.tmp czyzby znowuz czekal mnie format dysku prosze o pomoc.
Pozdrawiam
W95.Parite.B co zatakowal mi wszystkie moje exeki i nie moge uruchomic zadnego programu i jestem w trakcie usowania wsszystkich mych programow normalnie nerwicy idzie dostac i jescze w moich tempah znajduje sie jakis trojan ktorego nie moge usunac o nazwie gma1.tmp i jakis plik o nazwie ~DFAB0D.tmp czyzby znowuz czekal mnie format dysku prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 20
No własciwie to prolem juz sobie rozwiazalem bo strzelilem mu formata wiec wszelakie wirusy znieknely ale bylo ciezko 1 tydzien bez kompa straszne. Pozdrawiam i dziekuje.
Tony, napisz jeszcze raz o co chodzi.
Tony, napisz jeszcze raz o co chodzi.
Hehe ze to zlom to i ja wiem ale teraz narazie (NARAZIE) wszystko jest wpozoatku poza tym uruchamianiem tatusiek mowi ze gdzies tam nie wiem gdzie trzeba wpisac jakis wiersz gdzies okolo 20 literowy aby wszystko bylo dobrze i sie pytal przy wlaczaniu jakiego wina wlaczyc czy ktos wie co trzeba wpsac i gdzie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Z waszymi problemami,tatuśka i Tony`ego, powinniście jednak udać się do serwisu komputerowego.
Bo wygląda na to,źe to nie wirus ani trojan,tylko złom....... :D
Sorry,ale przy obu zabezpieczeniach,av+pf,nie moźna co tydzień łapać wirusy i robić formatu. :D :D
Bo wygląda na to,źe to nie wirus ani trojan,tylko złom....... :D
Sorry,ale przy obu zabezpieczeniach,av+pf,nie moźna co tydzień łapać wirusy i robić formatu. :D :D
Heh jajuz nic nie rozumiem z tymi wirusami a co do bledow to jestem dysortografem czy dyslektykiem sam juz zapominam no dobra wkoncu sie dorwalem do kompka ale nie wiem na jak dlugo pojawil sie kolejny problem tatusiek sformatowal oba dyski i w gral Win. na nowo zawsze przy uruchamianiu komputera bylo do wyboru ktory Win uruchomic teraz tego nie ma uruchamia sie tylko 1 ja sie zastrzele z moim kompem. I Bog jeden wie jak to naprawic.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Hi , Tony....
Mam 2 prośby.
1/pisz wyraźnie po polsku,bo czasami nijak nie łapię,
2/czytaj dokładnie to,co do ciebie napisałem >płatny jest NOD32 i ma wersję 30 dniową.
Jeźeli mksem wykasowałeś duźo plików,to wątpię,aby sys pracował na 100% OK.
aswclnr to jest VirusCleaner.
Mam 2 prośby.
1/pisz wyraźnie po polsku,bo czasami nijak nie łapię,
2/czytaj dokładnie to,co do ciebie napisałem >płatny jest NOD32 i ma wersję 30 dniową.
Jeźeli mksem wykasowałeś duźo plików,to wątpię,aby sys pracował na 100% OK.
aswclnr to jest VirusCleaner.
jescze nie dostalem hehe narazie i jednak yba zastosuje sie do twych rad i zainstaluje VirusCleaner ze strony www.avast.com
Przeskanuje a potem zainstaluj tego NOD32. www.nod32.pl ale jest tylko jeden problem jak zem robil skana mksem to dalem mu usowaj zarazone piki bo naprawic nie mogl wiec usunol mi wszystkie exeki no i zadem program nie dziala. To zaraz zaczne zasysanie i a nastepnie skanowanie.A zemu mam sciagac wersje 30d. skoro mozna sie zarejestrowac i nie widze zeby to bylo za kase obra ale nie bede narazie tu sprzeczal i pytne sie jescze bo scianolem cos ze strony avasta plik hyba to ale nie wiem nazywa sie "aswclnr" czy to jest to? akij instaluje tak hyba mnie czeka format.
Pozdrawiam
Przeskanuje a potem zainstaluj tego NOD32. www.nod32.pl ale jest tylko jeden problem jak zem robil skana mksem to dalem mu usowaj zarazone piki bo naprawic nie mogl wiec usunol mi wszystkie exeki no i zadem program nie dziala. To zaraz zaczne zasysanie i a nastepnie skanowanie.A zemu mam sciagac wersje 30d. skoro mozna sie zarejestrowac i nie widze zeby to bylo za kase obra ale nie bede narazie tu sprzeczal i pytne sie jescze bo scianolem cos ze strony avasta plik hyba to ale nie wiem nazywa sie "aswclnr" czy to jest to? akij instaluje tak hyba mnie czeka format.
Pozdrawiam
Pewno masz rację :lol: :lol:
Tatusiek dostał zawału serca,bo na dysku miał pracę magisterską. :lol:
Pewno masz rację :lol: :lol:
Ojciec mu tyłek stłukł i postawił w kącie. Ma tak stać do rana a później jeszcze klenczonko na grochu... :wink: :lol: :lol: :P
Ojciec mu tyłek stłukł i postawił w kącie. Ma tak stać do rana a później jeszcze klenczonko na grochu... :wink: :lol: :lol: :P
No,i chyba mu wszystko juź padło.Brak reakcji od 13,30.Szkoda......
Tony:a te programy VirusCleaner oraz NOD32 co one robia bo wirusow to ja sie hyba pozbylem ale zotaly te trojany i nie moge ich usunac hyba czeka mnie format nie jednego dysku ale tatuska tesz, Jedno co mnie zastanwia ze ten wirus dosyc sprytny jest zainfekowal mi wszystkie pliki exe i intalik no i mks wszystko pokasowa wszystkie patche instaliki jaies programy wazne jak naprzyklad Ad–aware czy avast wszsyrko poszlo bede musial sciagac od nowa.
Pozdrawiam
Słuchaj Tony.Taka dyskusja co one robią te NOD32 i inne – do niczego nie prowadzi.Proszę cię,jeźeli chcesz uzyskać skuteczną pomoc,o zastosowanie jak najszybciej moich rad.Tu na pytania nie ma czasu,a zarówno NOD32 i VirusCleaner są w stanie wykryć trojana[y] i go usunąć.NOD32 to silny antywirus a VirusCleaner to zbiorowa "szczepionka" od wielu odmian wirusów i trojanów.
To,źe skanowałes on–line mks,to tak,jak z babcią.Widzisz ją i na oko jest zdrowa.A po zbadaniu przez lekarza – ledwo zipie.On–line tylko w 30/40% moźe wykryć infekcję.Najwaźniejszy jest program wprowadzony do systemu.
Jeźeli ciągle masz infekcje wirusowe,tzn.,źe twój antywirus jest byle jaki lub nie aktualizowany.
Tony:czeka mnie format nie jednego dysku ale tatuska tesz
No to będzie lanie na kolanie... :P :lol: :lol: :wink:
Przepraszam ze mnie nie bylo ale nagrywalem na plyty wszystko co mialem a wiec skanowalem MKSem przez neta tym on–line avasta mialem przed formatem zresta nie dawno robilem formata to zawsze zapominalem go zainstalowac a te programy VirusCleaner oraz NOD32 co one robia bo wirusow to ja sie hyba pozbylem ale zotaly te trojany i nie moge ich usunac hyba czeka mnie format nie jednego dysku ale tatuska tesz, Jedno co mnie zastanwia ze ten wirus dosyc sprytny jest zainfekowal mi wszystkie pliki exe i intalik no i mks wszystko pokasowa wszystkie patche instaliki jaies programy wazne jak naprzyklad Ad–aware czy avast wszsyrko poszlo bede musial sciagac od nowa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Poniewaź zaraz kończę sesję na Forum,proszę abyś odinstalował swego antywira – ściągnął i zainstalował MkS_vir 2003 DEMO z www.mks.com.pl i przeskanował komp.
Potem,odinstaluj MkS,ściągnij i zainstaluj VirusCleaner ze strony www.avast.com
Przeskanuj.
Następnie zainstaluj wersję 30 dniową NOD32. www.nod32.pl
To ci w zupełności wystarczy.
Powodzenia.
Potem,odinstaluj MkS,ściągnij i zainstaluj VirusCleaner ze strony www.avast.com
Przeskanuj.
Następnie zainstaluj wersję 30 dniową NOD32. www.nod32.pl
To ci w zupełności wystarczy.
Powodzenia.
1/Przede wszystkim przeczytaj mój topic[przyklejony]w Problemy z uzywaniem WindowsXP>Częste błedy i problemy zgłaszane na Forum Centrum XP".
2/Skanowałeś jakimś antywirusem – jakim?
3/Wielokrotnie juź pisałem o usuwaniu infekcji – proponowałem Avast!v.4 HE z opcją Schedule Boot–timer i zdaje się,źe ty go zainstalowałeś – Czy GO MASZ NADAL?
4/Jaki to wirus?
3/Wielokrotnie juź pisałem o usuwaniu infekcji – proponowałem Avast!v.4 HE z opcją Schedule Boot–timer i zdaje się,źe ty go zainstalowałeś – Czy GO MASZ NADAL?
4/Jaki to wirus?
1/Przede wszystkim przeczytaj mój topic[przyklejony]w Problemy z uzywaniem WindowsXP>Częste błedy i problemy zgłaszane na Forum Centrum XP".
4/Jaki to wirus?
4/Jaki to wirus?
Przepraszam zapomnialem ze jest taki dzial juz no ale co ja mam robic oy wirus zainfekowal muj dysk i tatuska oba do formatu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam