Tom Cleancy Pandora Tommorow na GeForce 4 MX 440 64Mb?
Hej!
Czy Tom Cleancy Pandora Tommorow chodzi na karcie GeForce 4 MX 440 64Mb?
Bo mi cos nie chodzi i nie wiem czy to wina karty.
Czy Tom Cleancy Pandora Tommorow chodzi na karcie GeForce 4 MX 440 64Mb?
Bo mi cos nie chodzi i nie wiem czy to wina karty.
Odpowiedzi: 17
Wiecie co. Mój kumpel grał w co prawda DEMO Splinter Cell'a Pandora Tommorow na swoim GeForce 440Mx 64mb.
I chodziło mu ładnie, nawet bardzo ładnie.
Posiada on: PIV 2.0Ghz, 512Ram no i wymienioną wyźej karte graficzną. Wiem, źe wgrywał do karty graf. jakieś specjalne sterowniki, moźe to jest przyczyną tego, źe u niego SC:PT działa.
I chodziło mu ładnie, nawet bardzo ładnie.
Posiada on: PIV 2.0Ghz, 512Ram no i wymienioną wyźej karte graficzną. Wiem, źe wgrywał do karty graf. jakieś specjalne sterowniki, moźe to jest przyczyną tego, źe u niego SC:PT działa.
Co zrobić źeby podczas włączania klawiszu 3(termowizja) w splinter cell pandora tomorrow gra nie wychodziła do windowsa bo cały czas mnie wyrzuca :cry: :cry: :cry: :cry: mam xp prosze o rady korzystam z programu 3danalyzer :cry:
Ja tam wrzuciłem nowsze stery i choć wywala jakiegoś błęda, to gra startuje i chodzi ok!
dziad5:to nie prawda źe ten Ge Force 4 MX 440 nie obsługuje np. direct 9c czy czegoś tam jeszcze bo słyszałem takie głosy! mi wszystko działa poprostu trzeba steru ściągnąć ludzie opanujcie się to źe macie np.FX nie oznacza źe świecicie !
MX 440 NIE obsługuje DX 9c,powiem więcej nie obsługuje teź 9b,9a,8.1,8 :wink:
Jeźeli przeczytasz specyfikację to zobaczysz źe karta wspiera DX7.
Po prostu na tej karcie nawet po instalacji najnowszego directa nie zobaczysz efektów pixel i vertex shadera,niestety część nowszych gier jest robiona pod te efekty.
to nie prawda źe ten Ge Force 4 MX 440 nie obsługuje np. direct 9c czy czegoś tam jeszcze bo słyszałem takie głosy! mi wszystko działa poprostu trzeba steru ściągnąć ludzie opanujcie się to źe macie np.FX nie oznacza źe świecicie !
wersji 2.31 moźe juź nie być ale to nie szkodzi..nowsza wersja ma te same właściwości
Dajcie jakiegoś linka do d3analyze v 2.31 bo jakoś nie moge znaleźć.
Seeker:Dodam tylko to: http://hslab.pl/print.php?sid=2149
Opis co prawda dotyczy innej gry –Half Live2 , ale mniemam źe działania z 3danalyze będą podobne
HALF LIFE 2 kurna >>> cudo gra, warta kazdej zltowki!!!!!!
PS Zzera D3 na sniadanie !
Dodam tylko to: http://hslab.pl/print.php?sid=2149
Opis co prawda dotyczy innej gry –Half Live2 , ale mniemam źe działania z 3danalyze będą podobne
tak, działa
ok..wiem juź jak zrobić aby cs pt działał na gf 440 MX:
1. Sterowniki karty muszą być 45.23
2. Trzbeba ściągnąć program d3analyze w wersji 2.31
3. W d3analyzer wniśnijcie select i wybierzcie plik .../offline/system/splintercel2.exe
4. Ustawcie następujące opcje:
DirectX DeviceID's
VendorID: 4098
DEVICE ID: 20812
Pixel and Vertex Shader
force max. pixels of shader version 1.4: zaznaczone
skip pixels of shader version 1.1: zaznaczone
skip pixels of shader version 1.4: zaznaczone
skip pixels of shader version 2.0: zaznaczone
force low precision pixels more shader: zaznaczone
Remove Stuttering
quality mode: zaznaczone
5. Kliknijcie na 'run' i podziwiejcie wspaniałe códo ubisoft'u ;]
WARNING: U niektórych osób gra podczas próby włączenia termowizji(default klawisz 3) i szybkiego ładowania/zachowywania stanu(F5, F9) gry, moźe wyjśc do windowsa!
ok..wiem juź jak zrobić aby cs pt działał na gf 440 MX:
1. Sterowniki karty muszą być 45.23
2. Trzbeba ściągnąć program d3analyze w wersji 2.31
3. W d3analyzer wniśnijcie select i wybierzcie plik .../offline/system/splintercel2.exe
4. Ustawcie następujące opcje:
DirectX DeviceID's
VendorID: 4098
DEVICE ID: 20812
Pixel and Vertex Shader
force max. pixels of shader version 1.4: zaznaczone
skip pixels of shader version 1.1: zaznaczone
skip pixels of shader version 1.4: zaznaczone
skip pixels of shader version 2.0: zaznaczone
force low precision pixels more shader: zaznaczone
Remove Stuttering
quality mode: zaznaczone
5. Kliknijcie na 'run' i podziwiejcie wspaniałe códo ubisoft'u ;]
WARNING: U niektórych osób gra podczas próby włączenia termowizji(default klawisz 3) i szybkiego ładowania/zachowywania stanu(F5, F9) gry, moźe wyjśc do windowsa!
Over czy ten 3d analzyer zadziala rowniez na radeoni ? :?: Bo mam radka 7500 i nie mam pf na nim. A chetnie pogralbym w Pandora Tomorrow...
sry miało być: 3danalyze
znam działającą konfigurację dla PoP Sands of Time ale dla splintera nie mogłem znaleść.
znam działającą konfigurację dla PoP Sands of Time ale dla splintera nie mogłem znaleść.
bluzgmaster:jesteś pewien źe dobrze napisałeś nazwe programiku bo źadna wyszukiwarka mi nic nie znajduje?Over:ściągnąć sobie z neta 3danylayzer,
To chyba mialo byc 3d analyzer
:lol:
jesteś pewien źe dobrze napisałeś nazwe programiku bo źadna wyszukiwarka mi nic nie znajduje?Over:ściągnąć sobie z neta 3danylayzer,
niestety..działającej konfiguracji nie znam :( ale moźesz poszukać w necie
Sciagnalem programik 3d–analyze v2.34, ale co mam zaznaczyc?
rozwiązane 2 ––> ściągnąć sobie z neta 3danylayzer, zaznaczyć odpowiednie opcje i grać bez 'efektów specjalnych'
Strona 1 / 1