Toca Touring Car Championship
No ludzie mam dla was bojowe zadanie :)
Otóź wraz z Colinem 3 dostałem gratis 2 gierki, między innymi Toca Touring Car Championship. No i za chiny ludowe nie moge zainstalować. Najpierw instalator się zbuntował i nie chciał się odpalić bo, jak to winikało z komunikatu "Cannot install on win32 or nt machines". To mu dałem tryb zgodności z win 98. Instalator uruchomił się :) Ale :cry: po podaniu ścieźki instalacyjnej zamiast kopiować pliki na dysk pojawia się komunikat "Wystapił błąd podczas próby instalacji plików naciśnij ok aby przerwać"
Jakieś pomysły? Wiem, źe to stara gra, ale chciałbym w nią zagrać.
Otóź wraz z Colinem 3 dostałem gratis 2 gierki, między innymi Toca Touring Car Championship. No i za chiny ludowe nie moge zainstalować. Najpierw instalator się zbuntował i nie chciał się odpalić bo, jak to winikało z komunikatu "Cannot install on win32 or nt machines". To mu dałem tryb zgodności z win 98. Instalator uruchomił się :) Ale :cry: po podaniu ścieźki instalacyjnej zamiast kopiować pliki na dysk pojawia się komunikat "Wystapił błąd podczas próby instalacji plików naciśnij ok aby przerwać"
Jakieś pomysły? Wiem, źe to stara gra, ale chciałbym w nią zagrać.
Odpowiedzi: 5
temat troche stary ale mam nadzieję, że ktoś pomoże. ściągnełem TOCE i robiłem tak jak tu jest napisane z tym, że nie miałem pliku uninstall.exe. mimo tego gra się odpaliła ale mam tylko tryb multiplayer... może ktoś coś na to poradzić? może gdyby ktoś dał mi ten uninstall byłoby dobrze? chyba, że ktoś ma link do toci działającej pod xp to bardzo bym prosił :) wiem że jest taka bo kiedyś miałem
SLAY3R:źe zjadło wszystkie "\"
się domyśliłem ;) długo nie grałem i wyszedłem całkowicie z formy
Cieszę się źe się przydało :)
Swoją drogą widzę, źe muszę swój post poprawić, był kiedyś taki bug na forum, źe zjadło wszystkie "\" :)
Swoją drogą widzę, źe muszę swój post poprawić, był kiedyś taki bug na forum, źe zjadło wszystkie "\" :)
SLAY3R:PS3. Mam nadzieję źe się komuś to przyda.
ps3 ? na pewno się komuś przyda ;p taka konsola to skarb XD tylko szkoda, źe oprogramowanie podobno jest cięźkie i producenci gier będą mieli 'drobne' problemy ... ale wracając do tematu:
specjalnie się tu zarejestrowałem, źeby Ci podziękować: dzięki wielkie ^_^ mimo, źe temat ma juź prawie trzy lata ;p a gra jeszcze więcej, ale to klasyk :)
Poradziłem sobie, więc opiszę co trzeba zrobić :)
1. Krok pierwszy pliki.
Utworzyć folder na dysku np. D:\gry\toca 1\
z płyty trzeba skopiować do tego folderu następujące rzeczy:
Cełe foldery:
X:\FE
X:\Help
X:\Speech\PC\English\Q1INTRO
X:\Speech\PC\English\Q2INTRO
X:\Speech\PC\English\R1INTRO
X:\Speech\PC\English\R2INTRO
X:\Speech\PC\English\RACEREPS
X:\Speech\PC\French\Q1INTRO
X:\Speech\PC\French\Q2INTRO
X:\Speech\PC\French\R1INTRO
X:\Speech\PC\French\R2INTRO
X:\Speech\PC\French\RACEREPS
X:\Speech\PC\German\Q1INTRO
X:\Speech\PC\German\Q2INTRO
X:\Speech\PC\German\R1INTRO
X:\Speech\PC\German\R2INTRO
X:\Speech\PC\German\RACEREPS
PLIKI:
3ddriver.txt
dsetup.dll
mss32.dll
setup.exe
tourcars.exe
tourcars.htm
tourlogo.gif
uninstall.exe
folder na dysku ma wyglądać tak:
Na obrazku pojawił się jeszcze plik tourcars.cfg – on stworzy się po odpaleniu gry
2. Krok dwa wprowadzenie kluczy do rejestru.
Ściągnąć naleźy te wpisy do rejestru
Trzeba je dodać do rejestru dwukrotnie nań klikając.
3. Edycja wprowadzonych do rejestru kluczy.
a. Przechodzimy do klucza :
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Touring Cars]
edytujemy wartość UninstallString. Ma ona wyglądać tak: Y:\ścieźka dostępu\setup.exe /u np: E:\gry\Toca 1\setup.exe /u
b. Przechodzimy dp klucza:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Codemasters\Touring Car]
edytujemy wartośći:
CD_DRIVE – tu wstawiamy literę cd romu w którym będzie siedziała płyta podczas grania X: np: G:
GameDirectory – tu wstawiamy ścieźkę dostępu do gry Y:\sciezka_do_gry np: E:\gry\Toca 1
InstallDrive – tu wstawiamy to samo co w CD_DRIVE
X–litera cd–romu
Y–Litera dysku
4. Gramy :)
I tu uwaga, grę naleźy uruchamiać z cd–romu, czyli jak pojawi się okienko autostartu i z niego wybrać uruchom grę. Żeby tego dokonać trzeba jeszcze najpierw ustawić plik setup.exe na dysku cd–rom w tryb zgodności z windows 98, tak samo pliki *.exe na dysku.
PS1. Przed wprowadzeniem kluczy do rejestru/edycją rejestru zaleca się zrobić przywracanie systemu :)
PS2. Mam nadzieję źe się komuś to przyda.
1. Krok pierwszy pliki.
Utworzyć folder na dysku np. D:\gry\toca 1\
z płyty trzeba skopiować do tego folderu następujące rzeczy:
Cełe foldery:
X:\FE
X:\Help
X:\Speech\PC\English\Q1INTRO
X:\Speech\PC\English\Q2INTRO
X:\Speech\PC\English\R1INTRO
X:\Speech\PC\English\R2INTRO
X:\Speech\PC\English\RACEREPS
X:\Speech\PC\French\Q1INTRO
X:\Speech\PC\French\Q2INTRO
X:\Speech\PC\French\R1INTRO
X:\Speech\PC\French\R2INTRO
X:\Speech\PC\French\RACEREPS
X:\Speech\PC\German\Q1INTRO
X:\Speech\PC\German\Q2INTRO
X:\Speech\PC\German\R1INTRO
X:\Speech\PC\German\R2INTRO
X:\Speech\PC\German\RACEREPS
PLIKI:
3ddriver.txt
dsetup.dll
mss32.dll
setup.exe
tourcars.exe
tourcars.htm
tourlogo.gif
uninstall.exe
folder na dysku ma wyglądać tak:
Na obrazku pojawił się jeszcze plik tourcars.cfg – on stworzy się po odpaleniu gry
2. Krok dwa wprowadzenie kluczy do rejestru.
Ściągnąć naleźy te wpisy do rejestru
Trzeba je dodać do rejestru dwukrotnie nań klikając.
3. Edycja wprowadzonych do rejestru kluczy.
a. Przechodzimy do klucza :
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Touring Cars]
edytujemy wartość UninstallString. Ma ona wyglądać tak: Y:\ścieźka dostępu\setup.exe /u np: E:\gry\Toca 1\setup.exe /u
b. Przechodzimy dp klucza:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Codemasters\Touring Car]
edytujemy wartośći:
CD_DRIVE – tu wstawiamy literę cd romu w którym będzie siedziała płyta podczas grania X: np: G:
GameDirectory – tu wstawiamy ścieźkę dostępu do gry Y:\sciezka_do_gry np: E:\gry\Toca 1
InstallDrive – tu wstawiamy to samo co w CD_DRIVE
X–litera cd–romu
Y–Litera dysku
4. Gramy :)
I tu uwaga, grę naleźy uruchamiać z cd–romu, czyli jak pojawi się okienko autostartu i z niego wybrać uruchom grę. Żeby tego dokonać trzeba jeszcze najpierw ustawić plik setup.exe na dysku cd–rom w tryb zgodności z windows 98, tak samo pliki *.exe na dysku.
PS1. Przed wprowadzeniem kluczy do rejestru/edycją rejestru zaleca się zrobić przywracanie systemu :)
PS2. Mam nadzieję źe się komuś to przyda.
Strona 1 / 1