TOCA 2 Problem z grafiką
Mam następujący problem
Zinastalowałem Toca 2 (DVD) na kompie uruchomiłem gierke bez problemu po włączeniu są problemy z grafiką i stabilnością tzn. samochody wyświetlane są poprawnie ale całe otoczenie jest w odcieniach szarości (nie ma kolorowych tekstur) a w dodatek po kilku sekundach komp się restartuje.
Moja kata to RADEON 9550 128/128 AMD 2000+
płyta gł. GA–7va
Próbowałem wgrać najnowsze sterowniki od 4.9 – 4.12 nie było poprawy najgorsze źe gra chodziła mi juź wcześniej :evil: ale niedawno zinstalowałem SP2 do WIN XP
Zinastalowałem Toca 2 (DVD) na kompie uruchomiłem gierke bez problemu po włączeniu są problemy z grafiką i stabilnością tzn. samochody wyświetlane są poprawnie ale całe otoczenie jest w odcieniach szarości (nie ma kolorowych tekstur) a w dodatek po kilku sekundach komp się restartuje.
Moja kata to RADEON 9550 128/128 AMD 2000+
płyta gł. GA–7va
Próbowałem wgrać najnowsze sterowniki od 4.9 – 4.12 nie było poprawy najgorsze źe gra chodziła mi juź wcześniej :evil: ale niedawno zinstalowałem SP2 do WIN XP
Odpowiedzi: 14
Jak dla mnie problem moźe leźeć po stronie sterowników do karty graficznej. Niektóre gierki mają tak (co bardzo dziwne :/), źe przy najnowszych sterownikach po prostu się sypią. Taki problem miałem chociaźby z Red Faction :/, którego producent nie pomyślał i nie wydał łatki, która by ten problem usuwała :(
A probowales przeinstalowac stery do grafy (zmien mimo iz nie dzilaja – jak sam napisales inne gry i tymczasowo zobacz czy ten blad nadal wystepuje. Laczenie zapisu wlaczone?
Przepraszam za nie op\dpisywanie ale cięźki tydzień
a odp to toca race driver 2
A jeśli chodzio dx to przeinstlowywałem i instalowałem 9b i 9c i nic
a odp to toca race driver 2
A jeśli chodzio dx to przeinstlowywałem i instalowałem 9b i 9c i nic
ze sie spytam , czy tu chodzi o toca 2 touring cars czy toca race driver 2?
Przeinstaluj dxa
i nie wyskakują mi bsody :( oj bo jak sie zdenerwuje to przejde na winxP bez SP2
Jescze jedno teraz jade na DNA–drivers 3.3.4.12b
poniewaź na oginalnych sterownikach grafa w niektórych gierkach mi się zawieszała a na DNA jest ok
a jeszcze przy instalaci nie ma źadnych błędów nie brakuje źadnych plików
poniewaź na oginalnych sterownikach grafa w niektórych gierkach mi się zawieszała a na DNA jest ok
a jeszcze przy instalaci nie ma źadnych błędów nie brakuje źadnych plików
Jeśli chodzi o Dxdiag to po próbie włanczania zawsze(prawie) wyskakuje okno o treści
Program DXDiag wykrył źe mogły wystąpić problemy przy próbach dostępu do informacje o systemie
podczas ostatniego uźycia tego programu
Czy chcesz tym razem pominąć informacje o systemie?
i zawsze nie ma właśnie tych informacji
Program DXDiag wykrył źe mogły wystąpić problemy przy próbach dostępu do informacje o systemie
podczas ostatniego uźycia tego programu
Czy chcesz tym razem pominąć informacje o systemie?
i zawsze nie ma właśnie tych informacji
no!!!!!!!!! u mnie się robiło tak z kiedyś jak pochodził komp trochę na jaiejś grze cięźkiej ,np.NFS U 2. chodziło normalnie a potm się zaciął na chwilę i grafa była zwalona i trzeba było restartować.
klonpiotr:no poprostu grafa sie nie wyrabia.ale os RAMow tez zalezy
Szaleju się najadłeś?? Jakby brakowało RAMu to nie wczytałby textur do pamięci. A to, źe szare textury to naprawdę małe szanse imo źe to pamięci brak
A gra zainstalowana prawidłowo? Nie było jakiś błędów z odczytem z płyty? Jakiś badsectorów czy coś z tym rodzaju?
Bsoda wywołałeś? Do googlarki wrzuciłeś?
W dxdiag pobaw się suwakami akceleracji i łaczenia zapisu
Zmnijesz odświeźanie
jak juź wcześniej wspomniałem to gierka mi chodziła wcześniej bez problemu a jeśli chodzi o direktx to instalowałe 9b i 9c i nie ma poprawy
no poprostu grafa sie nie wyrabia.ale os RAMow tez zalezy
klonpiotr:moźe za mało RAM
A co to ma do rzeczy?
Bardziej o grafikę, dx bym się martwił. bsoda wywołać tez nie zawadzi
moźe za mało RAM
Strona 1 / 1