To Nie Blaster!!!
mam wielki problem, ktory uniemozliwia mi prace na kompie!!!
wszystko wyglada podobnie jak blaster z jednym wyjatkiem– nie da sie tego usunac.
sciagnolem wszystkie latki i programy nastawione na usuwanie wlasnie BLASTERA! wylaczylem komputer, zainstalowalem latki, ponownie uruchomilem kompa i zaczolem robic skan dysku pod wzgledem blastera probramem FixBlast. dysk sie zeskanowal, pokazal sie raport ze probram nie znalazl blastera i... komp sam sie zresetowal!!!
nastepne proby konczyly sie tak samo! raz pokazalo mi sie to okienko z odliczaniem, ale pozniej po skanach i uaktualnieniach juz sie nie pokazuje... a komc ciagle sie resetuje!!! czesto dzialo sie po podczas pracy z officem, ale usunolem offica, zrobilem scan i to samo!
odstepy czasu sa bardzo rozne i na maxa niespodziewane!!! najgorsze jest to ze komp nie chce sie odrazu wlaczyc, dochodzi do okna ZAPRASZAMY i znow reset i tak z 5 razy az odpali windows!
mam windowsa profesionala!
prosze help
dodam jeszcze ze robilem format w sobote i musialos ei to przypetac bardzo szybko choc nie odczytywalem poczty a kazy nawet nie instalowalem!
jak wiecie to blagam!!!
wszystko wyglada podobnie jak blaster z jednym wyjatkiem– nie da sie tego usunac.
sciagnolem wszystkie latki i programy nastawione na usuwanie wlasnie BLASTERA! wylaczylem komputer, zainstalowalem latki, ponownie uruchomilem kompa i zaczolem robic skan dysku pod wzgledem blastera probramem FixBlast. dysk sie zeskanowal, pokazal sie raport ze probram nie znalazl blastera i... komp sam sie zresetowal!!!
nastepne proby konczyly sie tak samo! raz pokazalo mi sie to okienko z odliczaniem, ale pozniej po skanach i uaktualnieniach juz sie nie pokazuje... a komc ciagle sie resetuje!!! czesto dzialo sie po podczas pracy z officem, ale usunolem offica, zrobilem scan i to samo!
odstepy czasu sa bardzo rozne i na maxa niespodziewane!!! najgorsze jest to ze komp nie chce sie odrazu wlaczyc, dochodzi do okna ZAPRASZAMY i znow reset i tak z 5 razy az odpali windows!
mam windowsa profesionala!
prosze help
dodam jeszcze ze robilem format w sobote i musialos ei to przypetac bardzo szybko choc nie odczytywalem poczty a kazy nawet nie instalowalem!
jak wiecie to blagam!!!
Odpowiedzi: 7
za kazdym razem gdy robie skan takim programem wychodzi
"MSBlaster was not found on your PC"
...a pc i tak co jakis czas sie resetuje.
wszedlem do rejestru i w wyszukiwarce wpisalem "blast" i usunolem jeden wpis ktory wygladal jakos "dziwnie". zobaczymy moze to helpnie...
"MSBlaster was not found on your PC"
...a pc i tak co jakis czas sie resetuje.
wszedlem do rejestru i w wyszukiwarce wpisalem "blast" i usunolem jeden wpis ktory wygladal jakos "dziwnie". zobaczymy moze to helpnie...
Sprawdź Aidą lub Motherboard Monitor.
Odwiedź stronke www.error.xp.pl sciągnij z tamtąd nakładke , powinno chodzić . jeśli nie będzie chiała się zainstalować to uruchom system w trybie awaryjnym . Mi pomogło
wlasnie zresetowal sie znooof...
sprawdzilem w biosie temperature procesora.
komop chodzil jakies 5 godzin, i teraz przy resecie mial temp 55 stopni. w biosie ustawione jest ze przy 75 ma sie resetowac! jest wiec mozliwe ze osiaga taka temp? jakie sa dobre prog diagnostyczne do sprawdzenia temp innycz rzeczy na plycie i wykrycia jakiegos bledu ??
sprawdzilem w biosie temperature procesora.
komop chodzil jakies 5 godzin, i teraz przy resecie mial temp 55 stopni. w biosie ustawione jest ze przy 75 ma sie resetowac! jest wiec mozliwe ze osiaga taka temp? jakie sa dobre prog diagnostyczne do sprawdzenia temp innycz rzeczy na plycie i wykrycia jakiegos bledu ??
nie jest to raczej wina sprzetu, bo komp ma 2 miesiace. chodzil dobrze na win98 a na xp wszystko sie sypie...
nie amm pojecia...
nie amm pojecia...
MarcinX ma rację sprawdz temperatury i zmień napięcie w biosie
Sprawdź w podglądzie zdarzen co powoduje błąd.
Moźliwe źe coś wypisze w logu.
Wyłącz automatyczny restart w zasie błędu w uruchamianiu i odzyskiwaniu.
Ale mi to wygląda na problem z sprzętem a nie wirus.
Moźe zasilacz siada albo pamięci.
Sprawdzałeś temperatury i napięcia ?
Moźliwe źe coś wypisze w logu.
Wyłącz automatyczny restart w zasie błędu w uruchamianiu i odzyskiwaniu.
Ale mi to wygląda na problem z sprzętem a nie wirus.
Moźe zasilacz siada albo pamięci.
Sprawdzałeś temperatury i napięcia ?
Strona 1 / 1