To ma być kompresja?...śmiechu warte !
Witam.
Zainstalowałem program do kompresji plików "7–Zip 4.29 beta ", który jak opisują:
cyt.:
"przydaje się gdy w trosce o ilość wolnego miejsca na dysku...".
"jeźeli więc nasza kolekcja plików zaczyna przerastać moźliwości dysku,warto zmniejszyć ich rozmiar za pomocą 7–Zip".
...No to jedę z tym światem...i niewieźę własnym oczą
...plik w wersji oryginalnej : 10,9 MB
po skompresowaniu : 10,6 MB
To ma być kompresja????
Moźecie mi powiedzieć co tu jest grane,czy ten program mnie robi za ciula czy ki ch.. ? ...wrrrr
Zainstalowałem program do kompresji plików "7–Zip 4.29 beta ", który jak opisują:
cyt.:
"przydaje się gdy w trosce o ilość wolnego miejsca na dysku...".
"jeźeli więc nasza kolekcja plików zaczyna przerastać moźliwości dysku,warto zmniejszyć ich rozmiar za pomocą 7–Zip".
...No to jedę z tym światem...i niewieźę własnym oczą
...plik w wersji oryginalnej : 10,9 MB
po skompresowaniu : 10,6 MB
To ma być kompresja????
Moźecie mi powiedzieć co tu jest grane,czy ten program mnie robi za ciula czy ki ch.. ? ...wrrrr
Odpowiedzi: 5
Ha...takie buty...no,zaczynam kumać...hi hi hi...
...zpakowałem programosik, oto wyniki:
przed : 10,60 MB
po : 3,04 MB
... i o to mi kurde chodziło :D
szkoda jeszcze źe tych filmów nie idzie poupychać.
... ide zrobić sobie drinka, a Wam dziękuję za pomoc :!: :wink:
...zpakowałem programosik, oto wyniki:
przed : 10,60 MB
po : 3,04 MB
... i o to mi kurde chodziło :D
szkoda jeszcze źe tych filmów nie idzie poupychać.
... ide zrobić sobie drinka, a Wam dziękuję za pomoc :!: :wink:
Z regolu formaty wideo, audio, obrazy juz skopresowane slabo sie kompresuja i tu cudow nie otrzymasz... Sproboj moze WinUHA, nie wiem czy w twoim przypadku da to jakis efekt. Ogolnie format cechuja sie w wielu przypadkach najlepszym stopniem kompresji. Przyklad Obraz plyty 1GB spakowany zajmuje niecale 150MB...
W przypadku filmów nie osiągniesz niczego specjalnego nawet najlepszym programem , istnieją poprostu typu plików które moźna naprawdę w miarę w duźym stopniu skompresować jak i te z którymi juź nie tak lekko jest.
No masz rację – niewiem, a chciałbym się dowiedzieć.
Rodzaj pliku to: Winamp media file (film)
Format zastosowany : 7z
Stopień kompresji: Najlepsza
Metoda kompresji: LZMA
Niemam pojęcia co jeszcze napisać.
Chcę pomniejszyć maksymalnie ten plik jak i inne (programy,zdjęcia jpg),a następnie pozgrywać je na CD–RW (kopie zapasowe)
Rodzaj pliku to: Winamp media file (film)
Format zastosowany : 7z
Stopień kompresji: Najlepsza
Metoda kompresji: LZMA
Niemam pojęcia co jeszcze napisać.
Chcę pomniejszyć maksymalnie ten plik jak i inne (programy,zdjęcia jpg),a następnie pozgrywać je na CD–RW (kopie zapasowe)
Jedyne co tu jest grane to to, źe widać iź nie masz pojęcia od czego "kompresowalność" plików zaleźy.
Zero informacji o rodzaju pliku, formacie zastosowanym do pakowania, stopniu kompresji itp.
Miast tego kupa źalów, źe miało być cacy, a tu kłamią w źywe oczy, bo rzeczyiwstość skrzeczy.
Ciesz isę, źe plik po operacji nie zrobił się wiekszy od źródła, bo dopiero byś miał pole do popisu w uźalaniu się.
Zero informacji o rodzaju pliku, formacie zastosowanym do pakowania, stopniu kompresji itp.
Miast tego kupa źalów, źe miało być cacy, a tu kłamią w źywe oczy, bo rzeczyiwstość skrzeczy.
Ciesz isę, źe plik po operacji nie zrobił się wiekszy od źródła, bo dopiero byś miał pole do popisu w uźalaniu się.
Strona 1 / 1