To jest dopiero parszywy okropny wredny problem :(

Witam wszystkie mózgi i prosze rozpaczliwie o pomoc! Mam duzy problem ktory męczy mnie od wielu miesięcy – wlanczam kompa {wiedząc ze jak go wylanczalem bylo wszystko ok} i windows nie moze sie uruchomic bo brakuje jakichs plikow systemowych– komp restartuje sie caly czas. Jedyne co moge zrobic zeby go odpalic to ponowna instalacja xpeka– czego mam juz naprawde dosc! dzieje sie to dosc czesto – ale czasami np przez miesiac jest ok a jak sie zacznie to w tygodniu musze trzaskac z 5 formatów! – zauwaźylem tez ze czasami po odpaleniu kompa nie wykrywa mi dysku twardego i musze go resetowac kilka razy– chyba ma to zwiazek z kasowaniem sie tych plikow ale nie jestem pewien. Poczatkowo myslalem ze to wina ramu ale sprawdzilem na innych kosciach i dzieje sie to samo zmienialem teź detonatory nwidia i nie pomoglo. czyzbym mial walniety dysk, proca albo plyte??? czasami komp tez dziwnie sie zamula – nie jest stabilny – czasami tez bardzo dlugo sie uruchamia– co mnie baardzo wkurza! prosze o Was o pomoc i mam nadzieje ze uda sie Wam rozwiązac ten problem
moj sprzet to–athlon xp 1700+ , 448ram 133 {3 kosci}, segate baracuda 60gb , geforce 2 ,plyta głowna–a7a266–e chipsetalimagik i karta dzwiekowa noname.

pozdrawiam i z góry wielkie dzięki

pieronek

Odpowiedzi: 8

Sparawdź moźe w którymś miejscu taśma od dysku jest przycięta i czasami nie łączy.
SLAY3R
Dodano
05.03.2003 12:04:54
Rowniez uwazam, podobnie jak rosomak, ze to wina dysku.
Choc niewykluczone jest tez uszkodzenie plyty glownej.
brtx
Dodano
05.03.2003 11:46:05
Spotkalem sie z czyms podobnym u kolegi na komputerze. U niego winny byl dysk twardy seagate ktory to pracujac przez pewien czas i nagrzewaniu sie do okreslonej temperatury resetowal system. Pozniej nie widac go bylo wcale w Biosie. Oczywiscie po chwili wytchnienia ponownie dysk stawal sie widzialny dla Biosu. Po wymianie dysku problemy ustapily !!!

Proponuje to samo :wink:
rosomak
Dodano
05.03.2003 09:29:39
Po takich testach nalezy postawic na uszkodzenie plyty
mrsit
Dodano
05.03.2003 08:57:00
Po takich testach nalezy postawic na uszkodzenie plyty
mrsit
Dodano
05.03.2003 08:57:00
Ja teź mialem problem z wykryciem dysku. Pomagało jedynie chwilowe odlączenie taśmy kontrolera od CD–ROMu :lol: Jedyną radą bylo wymienienie plyty głównej.
amyszkowski
Dodano
04.03.2003 21:08:39
Ja teź mialem problem z wykryciem dysku. Pomagało jedynie chwilowe odlączenie taśmy kontrolera od CD–ROMu :lol: Jedyną radą bylo wymienienie plyty głównej.
amyszkowski
Dodano
04.03.2003 21:08:39
naprawdę nie wiem jak Ci pomóc ale poczekaj jak odpowie Ci tutaj jakiś fachowiec ja się na takich sprawach nie znam

nostety
bułwikowski
Dodano
04.03.2003 15:06:33
pieronek
Dodano:
04.03.2003 13:13:06
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1