Tnące się gry.... czy to normalne???? Dylemat....

Pisałem juź tutaj w zwiazku z problemem, z wyskakujacym błedem krytycznym Machine Check Exception.
Ok powodem był konflikt między płyta główną a kartka graficzną (swoją drogą to dziwne źe zauwazyli to po 1.5 miesiąca.Teraz jest taki problem źe gry które nie mają prawa się ciąć na max i min detalach, tną się.
To znaczy nie tną się one w sposób taki źe nie da się grać. Jakoś grać się da tylko bardzo to irytuje.
Przykłady gier które się przycinają a nie powinny:
–Shade
–Earth 2160
–Det On Soldier demo
–Morrowind
–Sudeki
–Fifa 2006 demo!!!!!!!
To niektóre gry, nie będe podawał wszystkich

Powoli mam miec tego dość.
Powaźnie zastanawiam się nad zaniesieniem kompa z powrotem i odzyskaniem pieniędzy.
Jednakźe piszę tu z nadzieją źe moźe ktoś wie o co chodzi i mi pomoźe z tym ogromnym problemem.

Oto Konfiguracja:
AMD Athlon 64 2800+
1 GB Ramu
GEFORCE 6600 GT 128 mb ram
Płyta Główna:AI Series K8N
Win XP proffesional z dodatkiem Service PAck 2
+ najnowsze stery

I takie jedno pytanie czy nie lepiej bedzie mi kupic pentium IV 2,8 GHZ??

Odpowiedzi: 8

greg27:
Do gry uźywam tylko klawiatury+mysz.

No tak, i jest to mysz podpinana pod PS2, a nie USB ?

Nie wiem jak w twoim ASUSIE, ale u mnie:

Advanced > Onboard devices configuration > onboard audio na DISABLED
mettal
Dodano
04.10.2005 21:00:15
Do gry uźywam tylko klawiatury+mysz.
Gdzie dokładnie w biosie mam wyłaczyć kartę dźwiekową??
greg27
Dodano
04.10.2005 20:52:08
A wiec tak, masz dwa IRQ ktore sa wspoldzilone. Pierwsza sprawa, czy do grania uzywasz myszki i/lub klawiatury USB ? lub joypada USB ? Jesli nie to USB odpada. Druga mozliwosc, sproboj wylaczyc w biosie karte dzwiekowa zintegrowana i porzycz od kogos taka na PCI i sprawdz czy nie bedzie miala konfliktow przerwan, jesli bedzie przeloz do innego slotu PCI ( u mnie nie ma konfliktow gdy dzwiekowka, jest jak najdalej od AGP, czyli w ostatnim slocie. I wtedy odpal jakas gre i sprawdz.
mettal
Dodano
04.10.2005 20:38:03
Prosze bardzo oto te przerwania:
http://img175.imageshack.us/my.php?image=problem2ss.jpg
greg27
Dodano
04.10.2005 20:32:17
U mnie tak gry ciely, GDY mialem konflikt przerwan, dzwiekowka VS karta sieciowa.

W informacjach o systemie, zasoby sprzetowe > konflikty i udostepnienia. Sprawdz tam, jakie urzadzenia korzystaja z tego samego przerwania IRQ, najlepiej wklej calosc tego okna na forum.
mettal
Dodano
04.10.2005 20:24:51
Sprawdzaliśmy jeszcze płynność na karcie Radeon X700 128 mb ram. U tak samo. Czyli wina nie leźy w karcie graficznej tylko w czymś innym.
Sterowniki directy, i te inne rzeczy co wymieniłeś sprawdzaliśmy i wszystko ok.
greg27
Dodano
04.10.2005 20:07:56
Powiem tylko jedno??
Czy ja sobie wyobraźam problem, czy to naprawdę jest coś Zepsutego??
greg27
Dodano
04.10.2005 19:55:43
greg27:

I takie jedno pytanie czy nie lepiej bedzie mi kupic pentium IV 2,8 GHZ??

Procesor moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy, no chyba źe zajmuje się czymś więcej niź wymianą informacji z karta graficzną i pamięciami. Moim zdaniem masz dobry procesor, dobrą kartę, a przyczyny trzeba szukać w sterownikach, jakimś procesie który obciąźa procesor i pamięc, DirectX, orz chłodzeniu procesora i karty
Seeker
Dodano
04.10.2005 19:52:42
greg27
Dodano:
04.10.2005 19:35:44
Komentarzy:
8
Strona 2 / 2