Tło opisów ikon pulpitu
Któregoś dnia po włączeniu komputera zmienił się sposób wyświetlania opisów ikonek pulpitu. Teraz mam tekst pisany białymi literkami na NIEBIESKIM TLE (standardowo tytuły nie mają być podświetlane w żadnym kolorze). Jest to okropnie denerwujące. Wszystkie ustawienia dostępne we właściwościach pulpitu przerobiłem. Niestety bez rezultatu. Mogę co najwyżej zmienić wygląd zaznaczanego elementu (np. na kolor czerwony), ale nie o to chodzi. Chcę mieć tak jak to zawsze bywa. Czyli tekst pod ikoną nie posiada tła (jest przeźroczyste). Może trzeba szukać w rejestrach - ale gdzie i jak i co zmienić?
Andrzej P.
Odpowiedzi: 2
[quote=AnDonDaan]Któregoś dnia po włączeniu komputera zmienił się sposób wyświetlania opisów ikonek pulpitu. Teraz mam tekst pisany białymi literkami na NIEBIESKIM TLE (standardowo tytuły nie mają być podświetlane w żadnym kolorze). Jest to okropnie denerwujące. Wszystkie ustawienia dostępne we właściwościach pulpitu przerobiłem. Niestety bez rezultatu. Mogę co najwyżej zmienić wygląd zaznaczanego elementu (np. na kolor czerwony), ale nie o to chodzi. Chcę mieć tak jak to zawsze bywa. Czyli tekst pod ikoną nie posiada tła (jest przeźroczyste). Może trzeba szukać w rejestrach - ale gdzie i jak i co zmienić?
Andrzej P.[/quote]
Tak w ogóle to Ty masz Linuksa? W wątku o XP? Chyba, że czegoś nie zrozumiałem. Dla XP bardzo krótko napisałem swego czasu tu:
[url]http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=157813[/url]
Bo Linkusy tak mają.
Jeżeli moja odpowiedź Cie nie zadowala to sięgnij do działu Portal CentrumXP i przeczytaj przyklejony temat Rebego
-
[quote=Żółty]Bo Linkusy tak mają.[/quote] Bzdura! W Linuksie zawsze było tło pod ikonami. :D
Strona 1 / 1