TLEN POD XPSP2 "Brak Odpowiedzi" BŁAGAM o pomoc

Witam
Mam spory problem zawsze uźywam komunikatora tlen juź od kilku ładnych latek ale nigdy nie miałem takich problemów piszę tutaj, gdyź na forum tlena nikt nie ma takiego problemu i domyślam sie źe to błędy windy.
Proszę wiec o pomoc
Sytuacja jest następująca przy kaźdym uruchamianiu windowsa gdy startuje tlen od razu sie zawiesza. Wylączenie go w procesach od razu pomaga gdyź po ponownym włączeniu juź działa normalnie, ale zawsze po restarcie czy teź starcie kompa jest to samo – zawiesza a nad tlenem pojawia sie jakas windowsowska otoczka i pisze "brak odpowiedzi"
Jak na zdjęciu:
[/img]

Szukałem w podglądzie zdarzeń i jest tam troche błędów ale zaden godzinami nie pokrywa sie z zwieszeniami tlena. Wcześniej był błąd 4226 (Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.
) ale to zniwelowałem zmieniając limit połączeń na 50 patchem "EvID4226Patch223d–en". Ale to i tak nie pomogło tlen robi te same dziwne rzeczy tyle źe bład 4226 juź nie występuje.
Dodam ze testowałem juź prawie kaźdą wersję tlena od testowych po stabilne.

Odpowiedzi: 5

Tlen czyściutki wtyczki zawsze wyłączam zresztą instalowałem nawet samego tlena na jednym profilu ( mam 2) bez zadnych skórek dodatków i jest to samo jak juź wspomniałem to nie od tlena. Tak mi się wydaje
maryanek
Dodano
11.02.2006 11:18:58
Uzywasz czystego tlena czy masz jakieś wtyczki? Moze któraś z nich powoduje te problemy?
wojtt
Dodano
11.02.2006 11:12:59
gieras – moze sie gryzie z czyms co startuje razem z nim ? jakis inny program w autostarcie mu przeszkadza ?

Nie raczej się nie gryzie próbowałem wszystko wyłączać razem z nim startuje:
– Kaspersky Anti–Virus Personal
– Skype
– i Auto connect do automatycznego połączenia NEO
Tlen jest dodany w zaporze, wyłączałem teź zaporę i kasperskiego bo mam juź świra

wojtt – Oczywiście próbowałes przeinstalować i masz najnowaszą wersje? Zapewne uruchamia Ci sie on razem z systemem, a jak uruchomisz go recznie zaraz po starcie systemy to tez sie zawiesza?

Tak teraz mam nową wersję ale jak mówie testowałem juź stare stabilne i jest to samo tak ze to ze to tlen coś moąci odpada.
A tak wyłączyłęm tlena jeśli chodzi o samostart razem z windą i startuje go recznie i wszystko wówczas działa bez zarzutu kaźda wersja jest wtedy nie do zawieszenia

wojtt – P.S. Masz troche za duzy awatar, max 10KB

Ok Avatar zmieniłem sorki;)
maryanek
Dodano
11.02.2006 11:09:25
Oczywiście próbowałes przeinstalować i masz najnowaszą wersje? Zapewne uruchamia Ci sie on razem z systemem, a jak uruchomisz go recznie zaraz po starcie systemy to tez sie zawiesza?

P.S. Masz troche za duzy awatar, max 10KB
wojtt
Dodano
11.02.2006 09:50:35
moze sie gryzie z czyms co startuje razem z nim ? jakis inny program w autostarcie mu przeszkadza ?
gieras
Dodano
11.02.2006 09:30:23
maryanek
Dodano:
11.02.2006 03:23:41
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1