the best firewall
Który firewall jest według Was najlepszy?
Kerio, Zone Alarm, czy Outpost??
Kerio, Zone Alarm, czy Outpost??
Odpowiedzi: 10
fidelio:Ciekawe ale umnie Kerio sprawuje sie dobrze i nie zamula... Ale za to pyta się o kaźdy proces czy urchomić... to wkurzające trochę. Tym bardzuije ze jestem przyzwyczajony do łatwości obsługi Zone Alarm. Ciekaw jestem jaki jest Outpost? :?: :?: :?:
Spróbuj w kerio w zakładce System Security wyłączyć tą opcję ("odptaszkuj" po prostu :) ) .
Outpost jest prosty i nie pyta o kaźdy uruchomiony proces. Jest po polsku, więc łatwo go skonfigurować. Podobno na niektórych kompach pod XP wersja 1 potrafi zamulić system.
Ciekawe ale umnie Kerio sprawuje sie dobrze i nie zamula... Ale za to pyta się o kaźdy proces czy urchomić... to wkurzające trochę. Tym bardzuije ze jestem przyzwyczajony do łatwości obsługi Zone Alarm. Ciekaw jestem jaki jest Outpost? :?: :?: :?:
Ja mam ZoneAlarm od miesiaca i jestem z niego wpełni nie do końca ale zadowolony :)
Ja mam ZoneAlarm od miesiaca i jestem z niego wpełni nie do końca ale zadowolony :)
Zamulał mi wszystko
tzn. np. klikałem na internet a zanim strona się odpaliła czekałem 30 sekund i tak było ze wszystkim.
PS. Dzięki za link, narazie testuje Symatec Personal Firewall, ale za niedługi czas zainstaluje Zone Alarm.
Pozdrówki
tzn. np. klikałem na internet a zanim strona się odpaliła czekałem 30 sekund i tak było ze wszystkim.
PS. Dzięki za link, narazie testuje Symatec Personal Firewall, ale za niedługi czas zainstaluje Zone Alarm.
Pozdrówki
Tomekk tutaj masz linka do darmowego Zone Alarm.
www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp?lid=zadb_zadown
Aha a co Ci Kerio zamulał? Co było nie tak?
www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp?lid=zadb_zadown
Aha a co Ci Kerio zamulał? Co było nie tak?
Ja z kerio jak narazie jestem bardzo zadowolony.
Wcześniej miałem Outpost 1, był prosty i skuteczny ale czasami robił problemy.
Wcześniej miałem Outpost 1, był prosty i skuteczny ale czasami robił problemy.
ja mam sygate i chodzi mi najszybciej komp z wszystkich innych a miałem nortona i outpost(jak masz xp to chroń boźe przed Outpost – nigdy więcej zamulał mi system źe nie wiem)no ale mialem outpost 1,0 nie 2 która prawdopodobnie jest lepsza.
O firewallach juź chyba kiedyś pisalismy na forum :) (Wtedy bodajźe broniłem Outposta 2 Pro)
Kaźdy pewnie jak zwykle poleci ci innego. Uźywałem 4 najpopularniejszych (Kerio, Zone, Outpost, Sygate) i muszę powiedzieć, źe mimo wszystko jednak Sygate wywarł na mnie najkorzystniejsze wraźenie. Brakowało mi tylko blokowania określonych adresów stron www jak to było w produkcie Agnitum. Poza tym zainstaluj – zobaczysz. Tylko nie zaczynaj od wersji Pro (30–dniowa), bo ja tak zrobiłem i teraz nie mogę się przyzwyczaić do innych :lol:
Jak znam źycie to co uźytkownik – to będzie chwalił inny produkt :wink: , dlatego moźesz mieć problem z wyborem :lol:
Kaźdy pewnie jak zwykle poleci ci innego. Uźywałem 4 najpopularniejszych (Kerio, Zone, Outpost, Sygate) i muszę powiedzieć, źe mimo wszystko jednak Sygate wywarł na mnie najkorzystniejsze wraźenie. Brakowało mi tylko blokowania określonych adresów stron www jak to było w produkcie Agnitum. Poza tym zainstaluj – zobaczysz. Tylko nie zaczynaj od wersji Pro (30–dniowa), bo ja tak zrobiłem i teraz nie mogę się przyzwyczaić do innych :lol:
Jak znam źycie to co uźytkownik – to będzie chwalił inny produkt :wink: , dlatego moźesz mieć problem z wyborem :lol:
Kerio mi zamulał (dosłownie) wszystko.
Outpost jak narazie (3 dni) spisuje się OK.
PS. ma moźe ktoś link do ZONE ALARM (o ile jest darmowy lub jakieś demo)
Outpost jak narazie (3 dni) spisuje się OK.
PS. ma moźe ktoś link do ZONE ALARM (o ile jest darmowy lub jakieś demo)