Tez pytanie na temat routera

Kochani mam taki problem.Padl mi system i musialam go reinstalowac. Po tej operacji zainstalowalam do swojego kompa modem dsl i router (Wireless–B Broadband Router BEFW11S4 ).Na moim kompie internet szaleje natomiast i corki jest kompletnie martwy ( corka ma podlaczony
Instant Wireless USB Network Adapter WUSB11 ) pokazuje ze sygnal jest perfekt a internet nie pracuje.
Cos tam mowi o zlym IP ale kliknelam na ikone tego adaptera i pokazuje mi ze wszystkie adresy IP sa wpisane.I teraz nie mam pojecia gdzie wejsc i co pozmieniac.
Z gory dziekuje za jakakolwiek sugestie w tej sprawie.
Ps tylko prosze o prosty jezyk bo macie doczyniemia z laikiem

:oops: :oops: :oops:

Odpowiedzi: 14

OK Juz mam

Zadzwonilem do Linksys'a a tam gosc powiedzial mi co mam zrobic (Sam bym na to nie wpadl)

Kazal mi przelaczyc kabel bezposrednio do karty (nie przez router). Otworzyc linie polecen, wpisac ipconfig /all, spisac Psyhical Addres, przeloaczyc z powrotem na router i w ustawieniach routera w zakladce Advanced –> MAC Settings wpicac ten Psyhical Address (typu 00–2F–...)

i dopiero zadzialalo.

Dzieki za chwile uwagi.
poiuy
Dodano
12.08.2004 07:37:29
a internet masz skad? neo+, sdi, radio, kablowka?
Szymon Grabiński
Dodano
12.08.2004 03:53:55
Tzn. Widze komorki z nazwami uzytkownik i haslo ale ja nigdy zadnego hasla nie potrzebowalem wiec nie wiem jakie ono jest[/list]
poiuy
Dodano
11.08.2004 23:12:43
sprawdz dobrze. musi byc. przeciez router musi miec mozliwosc uwierzytelnienia.
Szymon Grabiński
Dodano
11.08.2004 22:44:27
W internet connection(PPPoE) ale dawniej mialem wloczone na wykryj automatycznie
poiuy
Dodano
11.08.2004 22:21:12
a gdzie szukales tego hasla i loginu?
Szymon Grabiński
Dodano
11.08.2004 22:16:56
Czesc

Mam ten sam problem (ten sam model Routera).
Probowalem zrobic dokladnie to samo co Pani Bogumila lecz ja nie mam zadnego hasla na internet

IP 192.168.1 .1
Maska 255.255.255.0
Bramka 192.168.1.100

Takie wykrywa mi ustawienia. Jest moze jakis inny sposob aby sobie z tym poradzic?
poiuy
Dodano
11.08.2004 22:06:24
Szymon Grabiński:
To moze sie Pani z nami podzieli tymi wiadomosciami, co bylo nie tak? :)
Z gory dziekuje.

ale czemu Pani? :)

jak dla mnie w necie nie ma Pan i Panow – chyba ze to czat ;)
mrsit
Dodano
08.08.2004 12:47:36
Widzisz jaka ze mnie jelopa komputerowa .W swoim pierwszym poscie zle napisalam bo przez router ( pomimo jego zainstalowania)internet nie pracowal na obu kompach , moj komp pracowal wowczas na samym modemie a bylam pewna ze sygnal idzie przez router a po podpieciu routera nie mialam nic.Dopiero ten pan z supportu naprawil moj problem.
Przepraszam ze zawracam glowe i w dodatku nie potrafie zdiagnozowac i przedstawic swojego problemu.
Pozdrawiam serdecznie :D :D :D
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano
06.08.2004 17:57:54
To ciekawy przypadek, skoro dwa kompy korzystaja z tego samego routera i jeden ma a drugi nie ma polaczenia, a rozwiazaniem jest bledne haslo przy uwierzytelnianiu polaczenia dsl.
hmmm.... nie bardzo kumam jak to jest mozliwe. Na moje w takim przypadku oba kompy powinny byc bez ineta.
Szymon Grabiński
Dodano
06.08.2004 16:07:33
Jasne ze tak az sie dziwie sobie dlaczego od razu tego nie zrobilam.
Kazano mi wejsc na strone mojego routera ( 191.xxx.x.x )i na typie internet connection(PPPoE) byl blad w moim hasle na internet, wpisalam ponownie moja nazwe uzytkownika i haslo potem tylko save setings i po problemie.
Ale co ciekawsze ze dzwonilam dwukrotnie do Linksys w tej sprawie i pierwszego dnia pan z tech. support bladzil w temacie po omacku przez prawie godzine i nie byl w stanie pomoc a nastepnego dnia inny madry pan zalatwil problem przez 5 min.
Jeszcze raz serdecznie dzieki i pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano
06.08.2004 15:57:45
To moze sie Pani z nami podzieli tymi wiadomosciami, co bylo nie tak? :)
Z gory dziekuje.
Szymon Grabiński
Dodano
04.08.2004 19:48:42
Dzieki za dobre checi i przepraszam ze zwlekalam z odpowiedzia ale nie moglam wczesniej sie odezwac.
Niestety nie pomogla mi Twoja rada aczkolwiek dzieki za odzew.
Zadzwonlalam do technical support i tam mi skonfigurowali wszystko, tlumaczac jak chlop krowie na miedzy.
Jeszcze raz dziekuje :lol: :lol: :lol:
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano
04.08.2004 19:43:20
Jaki to system?
Ogolnie trzeba wejsc w menedzer urzadzen i we wlasciwosciach karty wpisac odpowiedni adres bramy internetowej.

Prosze wpisac cmd lub command (w start–>uruchom)
nastepnie wpisac ipconfig /all
i podac co ma pani w pozycji: brama domyslna
Szymon Grabiński
Dodano
03.08.2004 00:46:01
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano:
02.08.2004 21:16:52
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1