Temperatura ATHLONA2000XP jaka srednio powinna byc???
mam athlona 2000xp, do tego arctic coolerka (copper silent tc). no i temperatura procka siega mi 60 do 65*C przy normalnej pracy, dochodzi do 70*C przy gierach i benchmarkach. To normalne??
no i czy moze to miec zwiazek z autorestartami, ktore czasem sie pojawiaja?
no i czy moze to miec zwiazek z autorestartami, ktore czasem sie pojawiaja?
Odpowiedzi: 19
Lezio111:A skąd wiesz czy ja nie pisze po pijaq :)
Bo rodzice ci nie pozwalają :D
czekamy w takim razie na zdjecia....
A skąd wiesz czy ja nie pisze po pijaq :)
B3T0N:wrocilem z malej popijawik , wiec nie jestem swiadmom co to pisze
Rozumiem cię, sam wiem jak to jest :?
Ale jedno musze ci przyznać nawet po pijaku piszesz sensowniej niź lezio normalnie :lol: :lol: :lol:
jutro ––––––– ehhh znczy sie chyba dzisiaj – bo mi bateria padla w kompie i nie przetwarza mi bios godziny i daty – zapodam zdjecie mojego calego zestawu water coooling
jea z goy przepraszam ze nie jasne posty pisze , ale wlanie wrocilem z malej popijawik , wiec nie jestem swiadmom co to pisze (nie patrze sie w monit ani klawiature– pisze cos ale patrze sie np. w dywan :P ) ............sory
jea z goy przepraszam ze nie jasne posty pisze , ale wlanie wrocilem z malej popijawik , wiec nie jestem swiadmom co to pisze (nie patrze sie w monit ani klawiature– pisze cos ale patrze sie np. w dywan :P ) ............sory
wszystko fajne, tylko ze mnie to odstraszaja te rurki, pojemniki itd. Nie mialbym gdzie tego wszystkiego pomiescic
A wiatraczek mimo ze jest glosny i o wiele slabiej chlodzi to ma ta zalete ze jest maly...
A wiatraczek mimo ze jest glosny i o wiele slabiej chlodzi to ma ta zalete ze jest maly...
The_judge:wow, to super temperatura. A moge wiedziec
:arrow: skad pomysl na taki rodzaj chlodzenia :?:
:arrow: ile cie to kosztowalo :?:
:arrow: i czy daja to w normalnym sklepie – czy sciagales to skaz z zagranicy :?:
a wiec..
:arrow: skd pomysl ??? CISZAAAA!!!! nicn ie slychac kompa
:arrow: okolo 300zl
–blok wodny 100zl
–pompa wodna 70 zl
–chlodnica (nagrzewnica samochodowa)– od Atu+ 70zl
–weze 20zl
–zapinka – home made
:arrow: musisz zamawiac przez neta
wejdz na np. www.miko.lodz.pl – tam sa tansze bloki (mam taki jeden)
wow, to super temperatura. A moge wiedziec
:arrow: i czy daja to w normalnym sklepie – czy sciagales to skaz z zagranicy :?:
Eeee to super temperatura, mój dureń 900 ciągnie na 46 +/– 3 stopnie C.
The_judge:B3TON : nie wiem czy rozumiem dobrze twoj podpis, ale wynika z niego ze masz 1600+ podkrecony do 2000+ i chlodzony woda. Jaka masz temperature?
teraz mala poprawka : mam teraz 1800+ @ 2200+ i tempy :
idle 34 st
hardcore 40–41 st
jutro zapodam screeny z testow ....
beeee, ale jaja przeciez to pytanie o 1600xp to nie do mnie:PPPPPPPPP
ale o tej porze wolniej sie mysli;p
ale o tej porze wolniej sie mysli;p
Nie nic nie podkrecalem:). To athlon 2000xp.
B3TON : nie wiem czy rozumiem dobrze twoj podpis, ale wynika z niego ze masz 1600+ podkrecony do 2000+ i chlodzony woda. Jaka masz temperature?
no wiec sciagnalem cooler, dociska dobrze, pasty nawalilem i raczej nie ma roznicy. To pewnie przez obudowe, jak sciagnalem 1 klape to lazi na 60*C i ani drgnie.
czas kupic wentylator do obudowy.
thx za rady:)
czas kupic wentylator do obudowy.
thx za rady:)
The_judge:AMD maja to do siebie, ze sie grzeja bardziej niz Pentium. Moj 1700xp pracuje ze srednia temperatura 55 C
sprawa naturalna , ale co czlowiek nie robi aby zbic temperature (czyt. moj podpis) :P
Fakt athlonik wytrzyma 90 stopni ale juź 70 to za duźo, taka temp. jak u The_judge'a jest spoko.
Przychylam się do wypowiedzi B3TONA, czas na wymianę coolera, albo jest źle zamontowany.
Przychylam się do wypowiedzi B3TONA, czas na wymianę coolera, albo jest źle zamontowany.
AMD maja to do siebie, ze sie grzeja bardziej niz Pentium. Moj 1700xp pracuje ze srednia temperatura 55 C
mrsit:Wdlug mnie to roszke za duzo ale jeszcze w normie. Co do restartow to popatrz czy masz dobrze chlodzona obudowe.
to nie jest norma!!!!
kilka rzeczy : athlon ten to jest Throughbred czyli technologia 0,13 – wniosek : mniej sie grzeje
a teraz:
zdejmij cooler z proca , wyczysc go porzadnie (proca i cooler0) , zapackaj silikonowa pasta go (ale lepiej srebrna)
jak to nie pomoze , to po prostu masz denny cooler i czas wymienic go na cos porzadniejszego lub zapinka nie dociska dobrze
a jak to sprawdzic ??
ano bardzo latwo :
posmaruj proca silikonowa pasta (nie za duzo ) , zaloz cooler , wlacz kompa i nagrzej proca , wylacz kompa zdejmij cooler i popatrz teraz gdzie masz odbita paste silikonowa na coolerze , jezeli jest odbity caly rdzen , znaczy ze cooler dobrze dociska ..
Wdlug mnie to roszke za duzo ale jeszcze w normie. Co do restartow to popatrz czy masz dobrze chlodzona obudowe.