Temperatura A64 3200+ – błąd Everesta?
Wczoraj zainstalowałem sobie EVEREST ultimate edition
(trial). Problem polega na tym, źe program cały czas pokazuje temperaturę procka (athlon 64 3200 winchester, niekręcony, chłodzenie boxowe) rzędu 69–70 stopni! Nawet jeśli komp pracuje 20 min, a jedyne co robię to siedzenie w internecie! W BIOS–ie "current CPU temp" to 27–30 stopni. Czy to jest błąd everesta? MOBO: Gigabyte GA–K8N Pro–SLi.
P.S.
Czy opcja "smart CPU FAN control" w biosie ma być wyłączona (tak miałem domyślnie)?
(trial). Problem polega na tym, źe program cały czas pokazuje temperaturę procka (athlon 64 3200 winchester, niekręcony, chłodzenie boxowe) rzędu 69–70 stopni! Nawet jeśli komp pracuje 20 min, a jedyne co robię to siedzenie w internecie! W BIOS–ie "current CPU temp" to 27–30 stopni. Czy to jest błąd everesta? MOBO: Gigabyte GA–K8N Pro–SLi.
P.S.
Czy opcja "smart CPU FAN control" w biosie ma być wyłączona (tak miałem domyślnie)?
Odpowiedzi: 2
To jednak musi być błąd, bo nawet zaraz po włączeniu kompa proc grzeje się jak piec (według everesta) do 70 stopni :lol: :lol: A co do Smart CPU FAN control – poczytalem i postanowiłem włączyć. Komp pracuje ciszej, bo cooler włącza się dopiero przy 50 stopniach :wink:
Napewno duzo bardziej wiarygodna jest temp w biosie. Mozesz tez dotknąć radiatora na procu czy rzeczywiscie jest taki gorący i sie dowiesz ;)
Strona 1 / 1