Temp procka ;/
Szukalem ale nic nie moge znalesc odnosnie tej mojej temp. czytalem na forum i wzystko jest ok.mozliwe ze cos pominolem.
Pcu tem 59–65 stopni
i czesto jak gram w cos pochodzi raz dluzej raz krucej i zaraz sie zawiesza . nie wiem od czego to moze byc spowodowane kiedys bylo ok a teraz na kazdym xp tak sie dzieje
jestem tu nowy wiec w razie jakich kolwiek bledow prosze o poprawienie.
Pcu tem 59–65 stopni
i czesto jak gram w cos pochodzi raz dluzej raz krucej i zaraz sie zawiesza . nie wiem od czego to moze byc spowodowane kiedys bylo ok a teraz na kazdym xp tak sie dzieje
jestem tu nowy wiec w razie jakich kolwiek bledow prosze o poprawienie.
Odpowiedzi: 5
Poczytaj i podaj błędy.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#Podgl%B1d%20zdarze%F1
Temperature procka zobacz w biosie.
Sprawdź temperature karty grafiki i dysku.
Po czym lub po instalacji czego to się zaczęło.
Coś robiłeś lub wymieniałeś.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#Podgl%B1d%20zdarze%F1
Temperature procka zobacz w biosie.
Sprawdź temperature karty grafiki i dysku.
Po czym lub po instalacji czego to się zaczęło.
Coś robiłeś lub wymieniałeś.
To kwestia biosu płyty gł.
Jeźeli jest nie zaktualizowany Win i inne progsy mogą nieprawidłowo określać częstotliwość proca.
Nie ma to wpływu na temperature czy wydajność.
Powody grzania,zanieczyszczony raiator,pasta kiepskiej jakości i wykruszona,słabe wentylowanie budy.
A co do wieszania sprawdź najpierw podgląd zdarzeń.
Jeźeli jest nie zaktualizowany Win i inne progsy mogą nieprawidłowo określać częstotliwość proca.
Nie ma to wpływu na temperature czy wydajność.
Powody grzania,zanieczyszczony raiator,pasta kiepskiej jakości i wykruszona,słabe wentylowanie budy.
A co do wieszania sprawdź najpierw podgląd zdarzeń.
a jeszcze mam jedno pytanko bo slyszalem od kumpla ze on mial procka 2.4 a xp widzial mu mniejszy tzn 2 czy mozliwe jest to ze moj xp zle okreslil sobie wielkosc procka?
przetaktowanie – podkręcanie, zwiększanie częstotliwości pracy CPU,jeśli nie wiesz co to jest to pewnie teź się tym nie zajmowałeś więc tę moźliwość moźna wylkuczyć :wink:
>do dzialu sprzęt i sterowniki bardziej pasuje ten temat
>prawdopodobnie awaria chłodzenia procesora lub zbyt duźe przetaktowanie
>prawdopodobnie awaria chłodzenia procesora lub zbyt duźe przetaktowanie
Strona 1 / 1