Tell Me More i zabezpieczenia StarForce

Witam Jakiś czas temu kupiłem zestaw płyt do nauki języka angielskiego. Biorąc pod uwagę intensywność eksploatacji płyt u mnie wróżę im krótki żywot. Zasadniczo zawsze robię kopię oryginalnej płyty i z kopii korzystam, niestety w tym przypadku nijak nie mogę skopiować płyty. Da się to jakoś obejść w sensowny sposób?

pomóżcie

Odpowiedzi: 1

Rozejrzyj się po sici za paczką sf-tools :
"- po pierwsze instalujemy grę zabezpieczoną StarForcem (z daemona albo z CD/DVD)

- po drugie rozpakowujemy do jednego folderu plik rld-sfrt.rar

- po trzecie zamykamy wszystkie inne chodzące aplikacje

- po czwarte wchodzimy do folderu bin_log i naciskamy dwukrotnie myszką na plik sf3_reg.cmd

- po piąte z tego samego folderu kopiujemy dwa pliki: sf3.dll i sf3_ext.dll i wklejamy je do folderu z zainstalowaną grą, tam gdzie znajduje się plik exe gry

- po szóste restartujemy kompa

- po siódme odpalamy grę, poprosi o restart kompa więc to robimy

- po ósme cieszymy sie grą odpalaną bez żadnych kombinacji z odpinaniem napędów."

W opisie mowa o grze, ale to jeden pies.

PS.
Czy i na ile to działa to już sam winieneś sprawdzić.
Rebe
Dodano
12.12.2006 11:42:07
  • merlin 9274 12.12.2006 15:01:22

Znalazłem kilka linków niestety nieaktualnych... coś google nie radzą sobie z tą paczką...<BR />A może masz jakiegoś działającego linka??<BR />

• Rebe 12.12.2006 16:58:38

<DIV>Nie mam. Na jamie mastaha informację z linkiem podawał Kajetan,ale ...... tamtejsza wyszukiwarka chodzi "tak sobie" więc nie wiem czy post znajdziesz, a nawet jeżeli tak to czy link w nim będzie aktualny.</DIV> <DIV>BTW - próbowałeś się na cdrinfo.pl rozglądnąć ? - Może tam są jakieś działające sznurki.</DIV>

• Bobi 13.12.2006 14:31:44

Alcohol 120% powinien sobie z tym poradzić. Najnowszy Daemon Tools również.<br>

merlin 9274
Dodano:
12.12.2006 11:07:03
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1