telewizor
podłączyłem telewizor pod komputer i telewizor daje obraz ale czarno biały jak zrobić źeby był kolor. (Moja karta graficzna to GeForce FX 5500 256 MB)Prosze o pomoc. Z góry dziękuje.
Odpowiedzi: 6
jarecki:Mnie pomogło dopiero podłączenie kabla s–video zamiast s–video – scart.
Mialem dwa identyczne przypadki, na SCART zero kolorow, na S–Video kolorki miod malina :wink:
Jest to z regoly spowodowane zlym podlaczeniem przewodow we wtyczce SCART, a tez czesto telewizor posiada pozamieniane wejscia, np.slynne swego czasu OTAKE
Mnie pomogło dopiero podłączenie kabla s–video zamiast s–video – scart.
adik154:czesto winne sa równiez same kable.
Dokładnie. Sam miałem taki sam problem tylko z kartą ATI. Nie wiem jak u Ciebie, ale ja mam kabel RGB ( eurozłącze) i źeby był kolor to wyciągnąłem go z gniazda telewizora i włoźyłem tak tylko ledwo źeby stykało. Spróbuj moźe i Tobie pomoźe
Mam ustawione na PAL–B ael niema koloru
czesto winne sa równiez same kable.
PPM na pulpit –>właściwości–>ustawienia–>zaawansowane–>zakładka Gf...... (twoj model (nie pamiętam dokładnie bo nie ma akurat GF))
Musisz poszukać w opcjach format TV, moźliwe źe będzie ustawiony na NTSC to przestaw go np na PAL(B). Zaleźy jakim kablem podłączyłeś do telewizora. PO zmianie formatu powinno być OK.
Musisz poszukać w opcjach format TV, moźliwe źe będzie ustawiony na NTSC to przestaw go np na PAL(B). Zaleźy jakim kablem podłączyłeś do telewizora. PO zmianie formatu powinno być OK.
Strona 1 / 1