telewizor zamiast monitora
Czy istnieje moźliwość podłączenia telewizora zamiast monitora do kompa? Nie mam tymczasowo monitora i chciałbym podłączyć zamiast niego telewizor aby wyswietlał sie na nim obraz. Moja karta graficzna ma tv–out.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 12
Mam nadzieje, źe wszystko bedzie działało. Nie bede instalował TVtool poniewaź po pierwsze jest dostępna tylko wersja sharware a po drugie skonfigurowanie sterownika w 100% mi wystarczy. A co jeśli mój telewizor nie poradzi sobie z rozdzielczością 800x600? Czy wogóle istnieje jakieś ryzyko, źe coś pójdzie nie tak? Wybaczcie mi, źe zadaje takie głupie pytania ale po raz pierwszy bawie sie w takie coś i nie jestem obeznany.
najlepiej jest stosowac rozdz 800X600 wtedy wiuekszosc Odbiornikow TV poradzi sobie z Ta rozdzielczoscia.... jesli chodzi o gry to ustawiasz w nich Ta sama rozdzielczosc co na systemie 800X600 jesli bedziesz korzystal z NView to po odlaczeniu TV Nview moze byc nadal ustawione w tryb TV najle–piej korzystac juz z Tvtool'a tam masz Klawisze skrotowe wg ktorych przelaczas sie miedzy TVa monitorem
Otóź przez jakis czas znowu nie bede miał monitora, więc mam do was kilka pytań odnośnie telewizora podłączonego do komputera. Zdaję sobie sprawę, źe jakość obrazu na tv nie będzie piękna ale lepsze to niź nic. Na komputerze mam ustawioną rozdzielczość 1024x768. Jeśli podłącze telewizor zamiast monitora to najpierw muszę zmienić rozdzielczość ekranu na taką którą obsłuźy mój telewizor, czy mam się tym nie przejmować? Pytanie drugie: Jeśli natchnie mnie nagle, źeby sobie pograć w jakąś grę to rozdzielczość w jakiej będzie ona uruchamiana musze dopasować do mojego telewizora? I ostatnie pytanie: Jeśli ustawie aby obraz wyświtlał się tylko na telewizorze to czy po odłączeniu monitora komputer się uruchomi?
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Damian
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Damian
Dziękuje wszystkim za porady. Monitor przyjechał wczoraj więc problem rozwiązany :wink: . Porady napewno komuś się przydadzą.
Pozdrawiam
Damian
Pozdrawiam
Damian
jest szansa
niewielka
MIalem kiedys tak zrobione wlansie.... KABEL D–SUB i euro oraz dyskietke startowa... z dyskietki startowaj instalowal sie sterownik zarzadzajacy wyswietlaniem na ekranie monitora..... pozniej DOS – w tym czasie masz szanse na odpowiednie skonfigurowanie pliku autoexec.bat czy innych Tak by sie sterownik uruchamial jako pierwszy... w kompie....
Kabla niemam juz dawno... dyskietki do niego tak samo jednak byc moze gdzies w sklepach komputerowych albo Komisach jest jeszce do dostania cos takiego
niewielka
MIalem kiedys tak zrobione wlansie.... KABEL D–SUB i euro oraz dyskietke startowa... z dyskietki startowaj instalowal sie sterownik zarzadzajacy wyswietlaniem na ekranie monitora..... pozniej DOS – w tym czasie masz szanse na odpowiednie skonfigurowanie pliku autoexec.bat czy innych Tak by sie sterownik uruchamial jako pierwszy... w kompie....
Kabla niemam juz dawno... dyskietki do niego tak samo jednak byc moze gdzies w sklepach komputerowych albo Komisach jest jeszce do dostania cos takiego
biedny chłop teraz czeka bez sensu :D
nie wiem jak u ciebie, ale u mnie (teź gf4, więc jest szansa), gdy karta wykryje podłączony sam telewizor, przełączy obraz nań sama, wystarczy 'POTCZEPIĆ KABELKI', jak mawiają wspaniali serwisanci.
nie wiem jak u ciebie, ale u mnie (teź gf4, więc jest szansa), gdy karta wykryje podłączony sam telewizor, przełączy obraz nań sama, wystarczy 'POTCZEPIĆ KABELKI', jak mawiają wspaniali serwisanci.
Dzięki za pomoc. Szkoda źe nie da rady nic zrobić. Pozostaje mi czekać na Monitor.
Pozdrawiam
Damian
Pozdrawiam
Damian
Musisz mieć monitor inaczej tego nie zrobisz.
gusioo:Damianos:Ale jak to zrobić. Nie mam monitora więc nie moge skonfigurować sterownika pod telewizor.
To poźycz na 20 min monitor.
Nie mam od kogo :cry:
Damianos:Ale jak to zrobić. Nie mam monitora więc nie moge skonfigurować sterownika pod telewizor.
To poźycz na 20 min monitor.
Ale jak to zrobić. Nie mam monitora więc nie moge skonfigurować sterownika pod telewizor.
Tak – tyle, źe na zbyt wiele – jeźlei to nie 100HZ – niel icz jeźeli chodzi o jakość obrazu – nie o filmach mowa, a o programach, pulpicie itp.
Strona 1 / 1