tego jeszcze nie bylo:/

Witajcie! Od kilku lat ucze sie informatyki... Pisze w html, php, c, assemblerze... Ale to co zauwarzylem podczas instalacji systemu u mojej dziewczyny mnie troche zdziwilo... Ma ona praktycznie taki komputer jak moj (plyta K7xxxx, procesor .586, pamiec 128Mb 133Mhz, karta geforce2 mmx400), ale xpk nie chce sie zainstalowac! Sypie sie wszystko w poczatkowej fazie instalacji... Pokazuje sie bluescreen i pozamiatane... Jutro, badz pojutrze napisze dokladnie jaki to blad, ale jest to cos zwiazanego z jadrem... Jest jeszcze jedna rzecz... Podczas proby instalowania win98, podczas formatu, dochodzi do 99% i pokazuje sie ze "nie mozna bylo sformatowac mbr", ale gdy formatuje z wiersza polecen, to idzie wszystko gladko... Prosze o pomoc... Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Rebe:
"zmiana" jądra – F ile nie pomnę – w czasie instalacji.
jak ja mam to zrobic?
Potestatoes
Dodano
04.03.2006 11:51:41
Sądząc po opisie mbr jest z Xp i siła rzeczy od fdiska zacząć by trzeba – przy w9x ( ew. jakiegoś Ranisha ściągnąć i w nim się w usuwanie pobawić – tak źeby było bardziej skomplikowane działąnie ).
Co do sypania błędami to pewnie wgrę wchodzi sprawdzenie pamięci, a jeźlei rzeczywiście i kwestia zgodności z ACPI to poszukanie BIOS–u nowszego lub "zmiana" jądra – F ile nie pomnę – w czasie instalacji.
Rebe
Dodano
04.03.2006 09:29:01
zawsze to wylaczam przed instalowaniem systemu...
Potestatoes
Dodano
04.03.2006 02:49:05
Nie masz czasem włączony Virus Protect w BIOS :?:
sh@dow
Dodano
04.03.2006 02:35:20
Potestatoes
Dodano:
04.03.2006 02:17:57
Komentarzy:
4