TEAM SPEAK & WIN XP

Witam!
Mam kłopot z programikiem Team speak. Programik słuźy do komunikacji przez mikrofon. Mam nowy komputer [P4 zegar 3.0 GHz na płycie ASROCK L4VXA2]. problem jest tego rodzaju, źe po wgraniu sterowników do karty dźwiękowej zintegrowanej na płycie niby jest wszystko oki. Okazuje się źe po uruchomieniu Team Speaka system sie restrtuje po jakimś czasie. Ten problem występuje tylko wtedy kiedy działa TS. Instalowałem zalecane sterowniki producenta ale wtedy mikrofon przstaje działać :(
W dodatku aktualizacja win xp dodatkami jak SP1 i innymi łatkami nie pomogła. Przeinstalowywanie systemu tez nic nie pomogło.
Jak by ktoś miał jakieś sugestie byłbym wdzięczny.
pozdrawiam serdecznie

Odpowiedzi: 3

witam!
Zmieniłem trochę konfiguracje mojego kompa. Tzn zmieniłem płyte głowna na ASUS P800–E, zainstalowałem sterowniki i działa teraz bez problemu. Ja myślę źe to wina sterowników do płyty głównej. A co do testowania to kombinowałem na rózne sposoby.Spardzałem czy moźna nagrywać i nic nie mogłem zrobić. FAktycznie nie czytałem tylko faq–ów na stronie TS–a.
Z góry jednak dziękuje za poradę. :)
Anonymous
Dodano
20.05.2004 13:10:53
Powinienes dokladnie przeczytac FAQ na teamspeak.org Tam chyba widzialem taki problem juz rozwiazany przez autorow programu.
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
19.05.2004 10:43:51
Według mnie wszystko zalezy od konfiguracji programy. Sam go uźywam do komunikacji głosowej poprzez sieć lan. Jeden z usersów sieci instaluje "klienta" i "server" programu a reszta samego klienta. Tylko ty masz dosyć dobry komputer i powinno wszystko byc ok. Jako opcje nagrywania sprubuj ustawic "podstawowy sterownik dźwięku" i testuj.
Anonymous
Dodano
17.05.2004 17:57:11
Anonymous
Dodano:
17.05.2004 17:19:21
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1