Taki niby problem ..
Czesc mam do was tzn do kogokolwiek kto moze mi pomoc taka prosbe – chciałbym zaistalowac 2 systemy na jednym dysku niby proste prawda ale pojawia sie problem chce zaisntalowac Xp i millenium ale gdy zainstaluje Xp a potem milenium i na odwrot to zawsze uruchami mi sie tylko jeden system nie majac zadnego wyboru nie wiem jak sobie z tym poradzic zawsze wlacza mi sie ten system ktory ostatni instalowalem a ten wczesniej jest na dysku ale nie moge go wlaczyc – prosze o pilna pomoc i z gory dzieki
Odpowiedzi: 3
chce zainstalowac na roznych partycjach – wielkie dzieki juz rozwiazalem ten problem poprostu zle zaczynalem instalacje – tzn zaczynalem od xp a potem milenium a ten wszystko psul z bootem startowym ale dzieki pomogliscie mi
Chcesz instalowac na tej samej partycji czy na roznych ? Instalowanie na tej samej jest niezalecane przez M$ a instalacja na dwoch roznych nie powinna nastreczac zadnych trudnosci. Instalujesz najpierw starszy, czyli ME a pozniej uruchamiajac XP z plyty instalujesz go na drugiej. XP powinien utworzyc bootmenadzera.
kaźdy system musisz zainstalować na innej partycji, najpierw starszy a potem nowszy.
Strona 1 / 1