tajemniczy problem po zabawach z Partition Magic....:/
Odpowiedzi: 2
Khiara:. Potem robilismy reinstalkę.Na czy polegała reinstalacja , chodzi o naprawę systemu z płyty instalacyjnej? Jeśli tak i jeśli to dysk SATA sterowniki musiały byc podane w czasie ładowania się instalatora , inaczej dysku by nie było widać, chyba że płyta takich sterowników nie wymaga, ale to insza inszość.Bowiem dalej piszeszKhiara:, nie chce starcic danych na dysku,
No to jak to było z tą reinstalacją?
I na koniec w czym przeszkadza sama ikonka "bezpieczne usuwanie sprzętu" Po co na nią klikasz , chcesz usunąć dysk?
Spod systemu aktualnie pracującego dysku usunąć się nie da. Nie bardzo też rozumiem o co właściwie chodzi .Może za wcześnie jest, ale opisz co chcesz zrobić, i w jakim celu ,że klikasz na ta ikonkę przy zegarze.
Piszesz, ze chodzi o dysk SATA, jest dobrze podłączony? Sterowniki podane?
-
<P>Witam, niestety rozmawisz z kompletnym laikiem :) Nie wiem gdzie jest podgląd zdarzeń , gdzie mam szukać menadżera zadań? Dysk SATA jest na pewno dobrze podlaczony bo od czerwca, kiedy kupilam komputer i po pierwszej reinstalce nie bylo takich problemow. Nie wiem tez jak ma rozumiec Twoje pytanie czy sterowniki podane? Wybacz, ale ze mna trzeba rozmawiac na te tematy łopatoligicznie:)</P> <P> </P> <P>Pozdrawiam, </P> <P> </P> <P> </P>
To była reinstalka systemu. A napisałam,że boje sie ,żeby nie utracic danych z dysku bo po prostu średnio się znam i nie wiem o co chodzi, dlaczego ta ikona się pojawiła. Nigdy wcześniej jej nie było. Jak widzę coś takiego to po prostu sie zastanawiam czym jest spowodowane skoro pojawia się nagle niewiadomo skąd i dlaczego. Chcę po prostu zrozumieć przyczynę, żeby się uspokoić, jesli nie ma powodu do paniki. A ikonę chcę usunąć bo nie lubię patrzec na rzeczy, których nie znam, nie rozumiem, do niczego mi nie potrzebne i wcześniej ich nie było:) Może to śmieszne, ale tak juz mam:) Pozdrawiam,