Tabulatory – wykropkowane
Mam problem chce zrobic tabulatory wykropkowane zeby zrobic spis tresci ale one nie chca dzialac... udalo mi sie zrobic na 2 punktach ale na reszcie sie nie pokazuja tzn tabulator sie robi ale nie ma kropek.... pomocy Office 2003
Odpowiedzi: 6
Pewnie już problem dawno rozwiązany, ale może ktoś będzie szukał...
Trzeba zaznaczyć te akapity, w których masz tabulatory i wejść do menu Format-->Tabulatory i tam wybrać Znaki wiodące - wybrać linie kropkowane. Radzę też zmienić w tym okienku tabulatory do lewej na tabulatory do prawej, to będziesz mieć, np. numer strony po prawej stronie - coś takiego:
Pierwszy punkt spisu treści.....................1 |
Drugi punkt spisu treści........................2 |
Trzeci punkt...................................53 |
A tutaj kolejny...............................104 |
A tak w ogóle, to tworzysz spis treści ręcznie, czy automatycznie, bo zadziwiające jest jak wiele osób nie wie o tej funkcji Worda i jak wiele osób nie wie o czymś takim jak style.
Chodzi o to źe między nazwą rozdziału a numerem strony są kropki/punkty a nie czysta przestrzeń.
No szlo mi wlasnie o tabulatory bo z wypunktowaniem nie ma problemu
moze masz racje ale uwazam ze jednak chodzilo o wypunktowanie – tworzac je uzywa sie wszak tabulatora....
sparky ale fray_nml chodziło o tabluatory a nie o wypunktowanie. Jeźeli chodzi o tabulatory to napierw w menu format ustawiasz sobie tabulatory i później wpisujesz
nazwa [Tab] numer_strony [Enter]
Pierszy tabulator ustaw na 0 cm a drugi wedle źyczenia, np. 15 cm, wyrównanie do prawej i wykropkowanie. U mnie to bezproblemowo działa.
nazwa [Tab] numer_strony [Enter]
Pierszy tabulator ustaw na 0 cm a drugi wedle źyczenia, np. 15 cm, wyrównanie do prawej i wykropkowanie. U mnie to bezproblemowo działa.
Zaznacz CALY tekst, ktory ma byc wypunktowany i zaloz na nim odpowiednio zdefionowany konspekt (wypunktowanie i numerowanie). Potem dzialaj tabem.
To czego doswiadczasz wynika zapewne z faktu ze czesc tekstu nie podlega pod konspekt i tab nic nie daje.
Swoja droga to 'Wypunktowanie/numerowanie' to chyba jedyna opcja Worda, ktora mnie doprowadza do szalu czasem... :x
To czego doswiadczasz wynika zapewne z faktu ze czesc tekstu nie podlega pod konspekt i tab nic nie daje.
Swoja droga to 'Wypunktowanie/numerowanie' to chyba jedyna opcja Worda, ktora mnie doprowadza do szalu czasem... :x
Strona 1 / 1