tabelka w word 2007 - jak zacieniowac na czarno?
Witam, jak chce zacieniować na czarno - "zamalować" komórkę to naciskam cieniowanie i wychodzi mi coś takiego:
[img]http://marek.studionm.pl/pliki/maccd/tabela.JPG[/img]
Co zrobić żeby nie było tego białego prostokąta który podświetla napis? Co zrobić żeby to zamalować? wypełnić zupełnie na czarno?
Odpowiedzi: 1
masz coś takiego, bo masz akurat zaznaczoną tą komórkę
jeżeli chcesz mieć tylko czarne tło to już to masz zrobione, przełącz na inna komórkę a zobaczysz
jeżeli chcesz mieć czarne tło a "nie" na biało wystarczy zmienić kolor czcionki na biały (widać przynajmniej co tam jest napisane) - i to najlepiej polecam
pozdrawiam
UPDATE:
sorki ja tobie o excelu aty o wordzie, ale jest praktycznie to samo... przełącz na inną komórke....
[color=red][b]Następnym razem użyj opcji edytuj, żeby coś dopisać
SLAY3R[/b][/color]
Strona 1 / 1
[quote=anis_83]masz coś takiego, bo masz akurat zaznaczoną tą komórkę jeżeli chcesz mieć tylko czarne tło to już to masz zrobione, przełącz na inna komórkę a zobaczysz jeżeli chcesz mieć czarne tło a "nie" na biało wystarczy zmienić kolor czcionki na biały (widać przynajmniej co tam jest napisane) - i to najlepiej polecam pozdrawiam[/quote] sorki ja tobie o excelu aty o wordzie, ale jest praktycznie to samo... przełącz na inną komórke....