Szyfrowanie
Witam,
Co zrobić aby odczytać zaszyfrowany plik w sieci.
Zaimportowałem certyfikat na 2 komputer ale cały czas mam komunikat brk dostępu podczas otwierania pliku.
Jak to ominąć ? Czy wogóle się da czytać zaszyfrowane pliki w sieci?
Co zrobić aby odczytać zaszyfrowany plik w sieci.
Zaimportowałem certyfikat na 2 komputer ale cały czas mam komunikat brk dostępu podczas otwierania pliku.
Jak to ominąć ? Czy wogóle się da czytać zaszyfrowane pliki w sieci?
Odpowiedzi: 10
W zasadzie dysk PGP spelnia chyba najlepiej swoje zadanie. Zero klopotu, wpisujesz haslo i wchodzisz po sieci.
Szyfrowanie natomiast to klikniecie w plik prawym myszki, wybranie z menu ENCRYPT i zaszyfrowanie wczesniej wygenerowanym kluczem prywatnym – nawet i 1024 bitowym. Plik moze byc odszyfrowany (DECRYPT) na innym kompie za pomoca przeslanego klucza publicznego. Dosc latwe i przejrzyste opcje.
Szyfrowanie natomiast to klikniecie w plik prawym myszki, wybranie z menu ENCRYPT i zaszyfrowanie wczesniej wygenerowanym kluczem prywatnym – nawet i 1024 bitowym. Plik moze byc odszyfrowany (DECRYPT) na innym kompie za pomoca przeslanego klucza publicznego. Dosc latwe i przejrzyste opcje.
Wygenerowałem dyski PGP (no jak na razie to tyle)
nie znam tego programu więc dopiero przygldam się co moźna nim zrobić.
A moźesz coś podpowiedzieć z tym szyfrowaniem ?
nie znam tego programu więc dopiero przygldam się co moźna nim zrobić.
A moźesz coś podpowiedzieć z tym szyfrowaniem ?
Prosze bardzo.
W jaki sposob uzywasz tego PGP ? Szyfrujesz tylko pliki czy zalozyles na komputerach "dysk PGP" ?
W jaki sposob uzywasz tego PGP ? Szyfrujesz tylko pliki czy zalozyles na komputerach "dysk PGP" ?
SUPER PROGRAM, godny uwagi !
Dzięki EL NINO :D
Dzięki EL NINO :D
Ja stosuje od chyba pieciu albo i wiecej lat PGP –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=13860
Na razie nie mogę skoiować i odczytać :(
Najlepiej jak moźna by było poprostu otworzyć plik z komputera w sieci. Czy tak się da zrobić?
Najlepiej jak moźna by było poprostu otworzyć plik z komputera w sieci. Czy tak się da zrobić?
Odczytac/odszyfrowac przez siec czy tez odczytac sciagniety z sieci na komputer lokalny ?Zachariasz:Co zrobić aby odczytać zaszyfrowany plik w sieci.
awaryjbnie zawsze mozesz winrarem spakowac i haslo min. 11 znakow nie do rozszyfrowania.... no chyba ze masz jakies pentium 500000 gigahercow :D
Ale jak to działa bo w zakładce folderu tam gdzie jest szyfrowanie moźna dokładać certyfikat i nawet jak wrzucę tam inny to i tak nie diała.
Co gorsza nawet jako uźytkownik lub administrator serwera nie mogę szyfrować plików.
Tak na prawdę potrebuję tylko jeden folder na XP Pro zaszyfrować ale nic .... :cry:
Co gorsza nawet jako uźytkownik lub administrator serwera nie mogę szyfrować plików.
Tak na prawdę potrebuję tylko jeden folder na XP Pro zaszyfrować ale nic .... :cry:
da sie masz cos nie tak z certyfikatem lub pliki zostaly mowiac oglonien zaszyfrowane takim kluczem do ktorych twoj certyfikat nie ma dostepu – swoja droga jak sie pytalem o SSL tez tu bylo glucho ....
Strona 1 / 1