szybkosc transweru pomiedzy kapami??
Witam Problem polega na tym ze jak chce skopiowac cos z kompa na kompa to zamiast prawidlowego trabnsferu od okolo 5 do 7 MB na sekunde mam nieszczesne 30 do 50KB
mam polaczane 2 kompy z czego jeden jest podlaczony do radiowki
na pierwszysm kompie mam ustawione ics na radiowej
na drugiej karcie komp sam ustawil ip 192.168.0.1 i maske domysla i oki jesli chodzi o neta na drugi komp zastrzezen nie mam
ale co jest z predkoscia udostepnionych plikow?? :?: :?:
denerwoje sie bo mam na 2 kompach winxpsp2
a do poki na 2 kompie mialem win2k wszystko hulalo bez zarzutu ale niestety musialem zmienic na xp bo kupilem dysk ktorego win2k nie obsluguje ale to insza inszosc chodzi o to ze jak na jednym (dostepowym) mialem xp a na 2 win 2k to wszystko szlo nawet 7,5MB a teraz jedyna rada latac po domu z dyskiem
paranoja szkoda czasu i sprzetu
Pomuszcie prosze bo serio juz wymiekam sam :cry:
mam polaczane 2 kompy z czego jeden jest podlaczony do radiowki
na pierwszysm kompie mam ustawione ics na radiowej
na drugiej karcie komp sam ustawil ip 192.168.0.1 i maske domysla i oki jesli chodzi o neta na drugi komp zastrzezen nie mam
ale co jest z predkoscia udostepnionych plikow?? :?: :?:
denerwoje sie bo mam na 2 kompach winxpsp2
a do poki na 2 kompie mialem win2k wszystko hulalo bez zarzutu ale niestety musialem zmienic na xp bo kupilem dysk ktorego win2k nie obsluguje ale to insza inszosc chodzi o to ze jak na jednym (dostepowym) mialem xp a na 2 win 2k to wszystko szlo nawet 7,5MB a teraz jedyna rada latac po domu z dyskiem
paranoja szkoda czasu i sprzetu
Pomuszcie prosze bo serio juz wymiekam sam :cry:
Odpowiedzi: 9
Chlopaki Dzieki Lanczer zrobilem jak mowiles i moge sie w pelni cieszyc domowym lanem widocznie faktycznie karta jest walnieta:) w takich chwilach ciesze sie ze mam plyte glowna na ktorej sa dwie zintegrowane karty:) dzieki
Jednym slowem problem rozwiazany:):D
Dzieki wszystkim za poswiecenie cennego czasu:)
Jednym slowem problem rozwiazany:):D
Dzieki wszystkim za poswiecenie cennego czasu:)
z wykryciem ktory nie bedzie problemu ma 2 woze czesto do internatu tam sie podlaczam pod switcha i wszystko hula obydwie karty mam zintegrowane ale na szczescie na dostepowym mam jeszcze jedna wiec sprobuje poprostu kabel przelaczyc i ip poustawiac
apropo uauktualnien to tylko te z windows update
jak udostepniam
uzywajac prostego udostepniania plikow i folderow
w takim razie ta karte pierwsza wylacze zainstaluje druga odepne neta i faktycznie zobaczymy jak tam
jeszcze sie odezwe:) napisac co z tego wyszlo:)
apropo uauktualnien to tylko te z windows update
jak udostepniam
uzywajac prostego udostepniania plikow i folderow
w takim razie ta karte pierwsza wylacze zainstaluje druga odepne neta i faktycznie zobaczymy jak tam
jeszcze sie odezwe:) napisac co z tego wyszlo:)
Witaj wydaje mi sie ze tu nie ma do rzeczy to czy kupisz druga radiowke czy bedziesz dzialal na kablu, to musi dzialac, swego czasu tez mialem taki problem i okazalo sie ze karta byla uszkodzona bo transfery do jednego kompa byly na poziomie połączenia dial–up lecz po wymianie karty odinstalowaniu sterownikow i zainstalowaniu na nowo, ustawieniu adresow IP (robie to recznie), znowu zaczelo dzialac.
Moglbys opisac cos wiecej jak udostepniasz pliki, oraz jakie aktualizacje masz zainstalowane?? Moglbys sprobowac odłączyc internet narazie i recznie powpisywac IP bez udostepniania połączenia internetowego i wtedy sprawdzic jak dziala, jednak obstawialbym ze masz cos nie tak z karta albo w kompie 1 albo w drugim ja mialem latwe zadanie bo majac wiecej komputerow w sieci szybko doszedlem ktory jest winny za słabe przesylanie danych
Moglbys opisac cos wiecej jak udostepniasz pliki, oraz jakie aktualizacje masz zainstalowane?? Moglbys sprobowac odłączyc internet narazie i recznie powpisywac IP bez udostepniania połączenia internetowego i wtedy sprawdzic jak dziala, jednak obstawialbym ze masz cos nie tak z karta albo w kompie 1 albo w drugim ja mialem latwe zadanie bo majac wiecej komputerow w sieci szybko doszedlem ktory jest winny za słabe przesylanie danych
daj sobie spokoj z systemowym ftp, do dobre dla win2k3 server ;–)
zainstaluj sobie jakis prosty serwerek np filezilla server:
link: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=21558&package_id=21737&release_id=384457
jest darmowy i bardzo prosty w konfiguracji.
jak cos to pytaj!
zainstaluj sobie jakis prosty serwerek np filezilla server:
link: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=21558&package_id=21737&release_id=384457
jest darmowy i bardzo prosty w konfiguracji.
jak cos to pytaj!
Lipa chlopaki probowalem ustawic ftp krok po kroku i wywala monit ze screena (mie chcialo mi sie pisac :D )
Total copy tez nic
Co sie wogle moze dziac?
mam jeszcze tylko jeszcze jedno pytanko
co hipotetycznie by bylo jak bym kupil droga radiowke do 2 kompa moze wtedy??
zostaje mi chyba latanie z dyskiem
gdzies cos chyba musi blokowac ten dostepowy ale juz nie mam sily :( moze ktos jeszcze ma jakies pomysly??
jak nie to trudno
Total copy tez nic
Co sie wogle moze dziac?
mam jeszcze tylko jeszcze jedno pytanko
co hipotetycznie by bylo jak bym kupil droga radiowke do 2 kompa moze wtedy??
zostaje mi chyba latanie z dyskiem
gdzies cos chyba musi blokowac ten dostepowy ale juz nie mam sily :( moze ktos jeszcze ma jakies pomysly??
jak nie to trudno
Ja ci proponuje sprobowac programem TotalCopy ma wiele zalet i w twoim przypadku moze bedzie kopiowac szybciej jesli nie proponuje sprobowac obnizyc transfer suwakiem w programie i musi dzialac ;)
Link:http://www.instalki.net/download/programy/totalcopy12xp_setup.exe
Link:http://www.instalki.net/download/programy/totalcopy12xp_setup.exe
Moźesz spróbowac systemowego FTP
Moźesz teź spróbować jakiegos zewnetrznego softu. Są darmowe i łatwe w konfiguracji –> znajdziesz na googlach przykładowe konfiguracje.
Moźesz teź spróbować jakiegos zewnetrznego softu. Są darmowe i łatwe w konfiguracji –> znajdziesz na googlach przykładowe konfiguracje.
Nie ftp nie. Dlatego ze szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic :oops:
nie mam pojecia o zadnych innych sposobach
jesli dostane wskazowki a wlasciwie kroki jak to zrobic powiadomie o rezultacie :D
pozdrawiam
nie mam pojecia o zadnych innych sposobach
jesli dostane wskazowki a wlasciwie kroki jak to zrobic powiadomie o rezultacie :D
pozdrawiam
probowales innego sposobu wymiany plików? np ftp?
Strona 1 / 1