szybkosc transweru pomiedzy kapami??

Witam Problem polega na tym ze jak chce skopiowac cos z kompa na kompa to zamiast prawidlowego trabnsferu od okolo 5 do 7 MB na sekunde mam nieszczesne 30 do 50KB

mam polaczane 2 kompy z czego jeden jest podlaczony do radiowki

na pierwszysm kompie mam ustawione ics na radiowej
na drugiej karcie komp sam ustawil ip 192.168.0.1 i maske domysla i oki jesli chodzi o neta na drugi komp zastrzezen nie mam
ale co jest z predkoscia udostepnionych plikow?? :?: :?:

denerwoje sie bo mam na 2 kompach winxpsp2
a do poki na 2 kompie mialem win2k wszystko hulalo bez zarzutu ale niestety musialem zmienic na xp bo kupilem dysk ktorego win2k nie obsluguje ale to insza inszosc chodzi o to ze jak na jednym (dostepowym) mialem xp a na 2 win 2k to wszystko szlo nawet 7,5MB a teraz jedyna rada latac po domu z dyskiem
paranoja szkoda czasu i sprzetu
Pomuszcie prosze bo serio juz wymiekam sam :cry:

Odpowiedzi: 9

Chlopaki Dzieki Lanczer zrobilem jak mowiles i moge sie w pelni cieszyc domowym lanem widocznie faktycznie karta jest walnieta:) w takich chwilach ciesze sie ze mam plyte glowna na ktorej sa dwie zintegrowane karty:) dzieki

Jednym slowem problem rozwiazany:):D
Dzieki wszystkim za poswiecenie cennego czasu:)
Koval1001
Dodano
19.01.2006 14:41:17
z wykryciem ktory nie bedzie problemu ma 2 woze czesto do internatu tam sie podlaczam pod switcha i wszystko hula obydwie karty mam zintegrowane ale na szczescie na dostepowym mam jeszcze jedna wiec sprobuje poprostu kabel przelaczyc i ip poustawiac

apropo uauktualnien to tylko te z windows update

jak udostepniam
uzywajac prostego udostepniania plikow i folderow
w takim razie ta karte pierwsza wylacze zainstaluje druga odepne neta i faktycznie zobaczymy jak tam

jeszcze sie odezwe:) napisac co z tego wyszlo:)
Koval1001
Dodano
19.01.2006 13:47:25
Witaj wydaje mi sie ze tu nie ma do rzeczy to czy kupisz druga radiowke czy bedziesz dzialal na kablu, to musi dzialac, swego czasu tez mialem taki problem i okazalo sie ze karta byla uszkodzona bo transfery do jednego kompa byly na poziomie połączenia dial–up lecz po wymianie karty odinstalowaniu sterownikow i zainstalowaniu na nowo, ustawieniu adresow IP (robie to recznie), znowu zaczelo dzialac.

Moglbys opisac cos wiecej jak udostepniasz pliki, oraz jakie aktualizacje masz zainstalowane?? Moglbys sprobowac odłączyc internet narazie i recznie powpisywac IP bez udostepniania połączenia internetowego i wtedy sprawdzic jak dziala, jednak obstawialbym ze masz cos nie tak z karta albo w kompie 1 albo w drugim ja mialem latwe zadanie bo majac wiecej komputerow w sieci szybko doszedlem ktory jest winny za słabe przesylanie danych
lanczer
Dodano
19.01.2006 13:38:51
daj sobie spokoj z systemowym ftp, do dobre dla win2k3 server ;–)

zainstaluj sobie jakis prosty serwerek np filezilla server:
link: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=21558&package_id=21737&release_id=384457

jest darmowy i bardzo prosty w konfiguracji.
jak cos to pytaj!
brtx
Dodano
19.01.2006 13:36:01
Lipa chlopaki probowalem ustawic ftp krok po kroku i wywala monit ze screena (mie chcialo mi sie pisac :D )

Total copy tez nic

Co sie wogle moze dziac?

mam jeszcze tylko jeszcze jedno pytanko
co hipotetycznie by bylo jak bym kupil droga radiowke do 2 kompa moze wtedy??

zostaje mi chyba latanie z dyskiem

gdzies cos chyba musi blokowac ten dostepowy ale juz nie mam sily :( moze ktos jeszcze ma jakies pomysly??

jak nie to trudno
Koval1001
Dodano
19.01.2006 13:05:07
Ja ci proponuje sprobowac programem TotalCopy ma wiele zalet i w twoim przypadku moze bedzie kopiowac szybciej jesli nie proponuje sprobowac obnizyc transfer suwakiem w programie i musi dzialac ;)

Link:http://www.instalki.net/download/programy/totalcopy12xp_setup.exe
lanczer
Dodano
19.01.2006 12:31:10
Moźesz spróbowac systemowego FTP

Moźesz teź spróbować jakiegos zewnetrznego softu. Są darmowe i łatwe w konfiguracji –> znajdziesz na googlach przykładowe konfiguracje.
wojtt
Dodano
19.01.2006 12:24:00
Nie ftp nie. Dlatego ze szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic :oops:

nie mam pojecia o zadnych innych sposobach

jesli dostane wskazowki a wlasciwie kroki jak to zrobic powiadomie o rezultacie :D
pozdrawiam
Koval1001
Dodano
19.01.2006 11:57:53
probowales innego sposobu wymiany plików? np ftp?
brtx
Dodano
19.01.2006 11:48:21
Koval1001
Dodano:
19.01.2006 11:16:08
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1