Szybkość niemoźliwa Ale prawdziwa.......!!!!
Ja mam od niedawna Wina XP pro Ładuje mi sie on w 20sec a mam sprzet
Komp ma juź 4 lata!!!
Celeron 400MhZ
Ram 160 –128+32
HDD 6,4gb
nVidian TNT2 32ram–u
I win chodzi mi zaskakująco szybko jeszcze jak mam sieć LAN ogólnie jestem bardzo zadowolony Poza tym mam w 50% zapczany dysk Mój qumpel ma najnowszy komp i ładuje mu się w 30–40sec!!!!Bardzo smieszne ale prawdziwe!!!![/list]
Komp ma juź 4 lata!!!
Celeron 400MhZ
Ram 160 –128+32
HDD 6,4gb
nVidian TNT2 32ram–u
I win chodzi mi zaskakująco szybko jeszcze jak mam sieć LAN ogólnie jestem bardzo zadowolony Poza tym mam w 50% zapczany dysk Mój qumpel ma najnowszy komp i ładuje mu się w 30–40sec!!!!Bardzo smieszne ale prawdziwe!!!![/list]
Odpowiedzi: 10
mam xp pro corp.
czas mierze od posta do calkowitego zalogowania sie do sysa i ustania pracy dysku
czas mierze od posta do calkowitego zalogowania sie do sysa i ustania pracy dysku
B3T0N:winda u mnie lezy juz od prawie roku
mam przepelniony pulpit ikonami , 700 fontow
mnostwo smieci na dysku , dysk niefrgamentowany nigdy , winda przezyla zmiane plyty glownej
i uruchamia mi sie jakies 19–22 sec – to zalezy od jej kaprysu (ze stoperem) az do ustania pracy dysku
A do którego momentu liczysz do logowania czy do wejscia na usera.. A bo jak mówisz o windzie Home to szkoda czasu.. Wbrew pozorom okrojony i to o wiele Hoem Editone Win XP.. Pro ładuje się dłuźej ale.. to nie Home..!!Od Home lepszy 2000
A tak na Marginesie miałem Pentium 100 (tak były takie maszyny ) DOS 6.22 i czas ładowania jakieś 4 – 5 sekund!!! (DOS dziecko MIcro....) Jaki Teraz to komp poprawi ładowanie systemu..?!!!
Pozdrawiam..!!
winda u mnie lezy juz od prawie roku
mnostwo smieci na dysku , dysk niefrgamentowany nigdy , winda przezyla zmiane plyty glownej
i uruchamia mi sie jakies 19–22 sec – to zalezy od jej kaprysu (ze stoperem) az do ustania pracy dysku
dodam ze komp jest w sieci , posiada sieciowke , kontroler raid (wszystko na osobnych kartach rozszerzen) , tuner TV
jak sie wie co optymalizowac i jak optymalizowac , to winda bedzie smigac .........
dodam ze komp jest w sieci , posiada sieciowke , kontroler raid (wszystko na osobnych kartach rozszerzen) , tuner TV
jak sie wie co optymalizowac i jak optymalizowac , to winda bedzie smigac .........
elbe:Moze sie myle (nie wydaje mi sie) ale kosci 160MB tez nie ma[/color]
128 +32 da 160 a źe sdramy małe piwko..!!
Komp winxp 1.7 celron ładuje się 35 sekun a ze siećia 45 serkund..
mozna powyłaczać usługi autourachamianie .. ale..
no włąsnie..? będzie szybciej ale na celronie 400 minutka przy 160 jak dzwon..!! chyba zę stoper zepsuty..!!!! no gdyby te 256 RAM–u inna gatka!!
Pozdrawiam
Dj_DaaMaxs:Ja mam od niedawna Wina XP pro Ładuje mi sie on w 20sec a mam sprzet
Komp ma juź 4 lata!!!
Celeron 400MhZ
Ram 160 DDR
HDD 6,4gb
nVidian TNT2 32ram–u
I win chodzi mi zaskakująco szybko jeszcze jak mam sieć LAN ogólnie jestem bardzo zadowolony Mój qumpel ma najnowszy komp i ładuje mu się w 30–40sec!!!!Bardzo smieszne ale prawdziwe!!!!
Cos mi tu nie pasi – kompa moowisz ze ma 4 lata a masz DDR ?? Plyty gloowne chyba w 1999 r nie obsloogilaly DDRów ?? Moze sie myle (nie wydaje mi sie) ale kosci 160MB tez nie ma :twisted:
Poprwa mnie jak sie myle :wink:
jak widać wszystkim ładuje się systemik od około 20s do 40s, mi coś okolo 30s. a niedawno na foorum kolega urwis wypowiadał się źe jemu ładuuje w 5s, no i jeszcze narzekał i chciał zminiejszcyć do 3s. ciekawe co trzeba mieć na kompie/chyba sam system/źeby uzyskać taki wynik i czy jest to w ogóle moźliwe. ja tam na swój nie narzekam...
Ja na swoim kompe atlon tysiączka
mam linux mndrake (długuugo się ładuje)
windoza ME co ciekawe najszybciej ze wszystkich ostatnich windowsów (ME mimio wszystko jedno z bardziej nie udanych dziciątek microsoftu no moźe win 98 pierwsze wydanie)
I mam Windows XP Profesjonal – ładuje się duźo dłuźej jak ME , ale jest najlepszy synek MIcro...... A zaczynałem od Windows 2. 0 i 3.0 i DOS 4.0 i tak dalej..
Pozdrowionka..
mam linux mndrake (długuugo się ładuje)
windoza ME co ciekawe najszybciej ze wszystkich ostatnich windowsów (ME mimio wszystko jedno z bardziej nie udanych dziciątek microsoftu no moźe win 98 pierwsze wydanie)
I mam Windows XP Profesjonal – ładuje się duźo dłuźej jak ME , ale jest najlepszy synek MIcro...... A zaczynałem od Windows 2. 0 i 3.0 i DOS 4.0 i tak dalej..
Pozdrowionka..
Moźliwe, źe Twój kumpel ma Windowsa zainstalowanego juź od dawna i trochę nawalił juź programów na dysk twardy ;) Ale ogólnie WindowsXP bardzo szybko się włącza...
Świeźo po zainstalowaniu xp'ka teź uruchamiał mi się piorunem, ale po dłuźszym uźytkowania czasie prędkość startu wydłuźyła się, ale nadal ładuje się szybko max 40 sekund do pełnego załadowania.
Moźe ma więcej w traju :wink:
Strona 1 / 1