Szybkie udpostepnianie polaczenia internetowego z ronych kompow dla laptopa.

Witajcie!
Tytulem wstepu:przeczytalem przyklaejony temat i wiem jak sie udostepnia polaczenie, moje pytanie jest jednak troche inne.

Mam taka prace,ze czesto spotykam sie z klientami i musze im na swoim laptopie pokazywac rozne projekty w sieci.Mam swoj modem gprs, ale szczegolnie z dala od duzych miast, chodzi to mizernie, albo wogole nie chodzi.

Wiekszosc z tych klientow ma swoje stacjonarne komputery z duzo szybszymi laczami.Chodzi o to,zeby bardzo szybko i bez instalowania zbednych sterownikow i wielkich komfiguracji mogl sie podpiac pod ich lacze.

I nasuwaja mi sie 2 drogi.Albo jakis malutki AP,ruter na USB podlaczany do kompa klienta i dalej ja sobie WiFi albo np. polaczenie 2 kompow kablem usb i wgranie jakiegos prostego programiku z pendrive'a

A moze jakis inny sposob?Co myslicie?Widzial ktos takie rutery male?

pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

To zalezy jak ci klienci sa podlaczeni do netu. Czy sa wpieci w siec czy korzystaja z modemu? Jak korzystaja z LANa no to wystarczy ci hub przez ktorego mozesz sie wpiac do ich sieci, chyba ze ich admin poblokowal taka mozliwosc. router ci nie pomoze bo bys musial go skonfigurowac na ich koncie i hasle, gdzie watpie zeby ci to udostepnili. Jezeli uzywaja modemow usb to mozesz sie podpiac do ich kompa kablem skrosowanym i udostepnic lacze, ale takze watpie zeby klient ci dal grzebac w jego konfiguracji.

Tak jak mowielm wszystko zalezy jak ci klenci sa podlaczeni do internetu.

itgregory
Dodano
29.01.2007 19:27:40
WojtekW
Dodano:
28.01.2007 15:41:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1