Szumy przy nagrywaniu głosu przez Mikrofon...?? Pomocy!!
Witam . Mam pytanie. Otóż wymieniałem niedawno starą kartę dźwiękową na nową. Teraz mam SoundMan cos takiego. Przy podłączeniu mikrofonu i próbie nagrania głosu słabo słychac a gdy wzmocnie sygnał mikrofonu zaznaczając "Enable Microphone Booster" (w opcjach programu C-Media Mixer który był zainstalowany wraz ze sterownikami do karty) to wraz z nagrywanym głosem będzie słychać jakieś szumy czy piski. Przy poprzedniej karcie nie miałem takiego problemu i dźwięk był nagrywany czysto. Te szumy i piski słychać w każdym programie do nagrywania głosu, tak więc myśle że to nie jest wina programu Audacity czy np. Karafun...(?) Ciekawi mnie też jeszcze jedna rzecz - otóż w opcjach Głośności w Windowsie Xp gdynym chciał wzmocnić dźwięk i klikając na Opcje - dalej na Sterowniki zaawansowane to ta opcja sterowniki zaawansowane jest ukryta na szaro i nie da sie w nią wejść... Więc proszę o odpowiedź jak zredukować te piski i szumy bym mógł nagrac głos czysto...? Czy coś można zrobić? a jak tak to jak? Prosze o odpowiedź tych co znają się na rzeczy. Z góry wielkie dzięki.
Odpowiedzi: 1
Microphone Booster powoduje wzmocnienie mikrofonu, ale też wszystkich zakłóceń. Sprawdź drogę kabla, czy nie leży na czymś co może powodować zakłócenia. W moim przypadku zakłócenia powodował przedłużacz, który zastosowałem do mikrofonu.
Pozdrawiam
Strona 1 / 1